ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΙΩΤΙΔΑΣ

Τον ανατολικό αγωγό μεταφοράς νερού από το φράγμα Σμοκόβου στην κτηματική περιοχή του Δήμου Μοναστηρίου επισκέφθηκε την Τετάρτη 18 Ιουλίου, ο Νομάρχης Φθιώτιδας κ. Θανάσης Χειμάρας, συνοδευόμενος από το Γενικό Διευθυντή της Ν.Α.Φ, κ. Γ. Τσάμπρα και τις αντινομάρχες κυρίες Ε. Τσεκούρα και Ε. Μακρή [...]






Το Νομάρχη και τη συνοδεία του, υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Θεσσαλιώτιδας κ. Δ. Τσιαχρήστας, με Δημοτικούς Συμβούλους του και οι Πρόεδροι των δύο ΤΟΕΒ κ. Ρουμελιώτης και Τσιμπερούδης.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Ν.Α.Φ. ο κ. Χειμάρας υπογράμμισε ότι το αρδευτικό πρόβλημα της περιοχής είναι σε πολύ καλό δρόμο, αφού άρχισε η ροή του αρδευτικού νερού στον ανατολικό αγωγό για την άρδευση 25.000 στρεμμάτων καλλιεργούμενης γης.

Ο αγωγός μήκους 15 χλμ. και προϋπολογισμό ύψους 10.000.000 ευρώ αρχίζει από το Δημοτικό Διαμέρισμα Λεονταρίου και φτάνει μέχρι το Δ.Δ Θαυμακού.
Το έργο αυτό το εντάξαμε στο Περιφερειακό Πρόγραμμα, ανέφερε μετά από αγώνα του Νομάρχη, του Δημάρχου Θεσσαλιώτιδας και των Γενικών Γραμματέων κ.κ Σκορδά και Σκλιά.


Αναφερόμενος στη λιμνοδεξαμενή Νέου Μοναστηρίου τόνισε, ότι το έργο είναι της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, προϋπολογισμού 3.600.000 ευρώ και περιλαμβάνει την κατασκευή χωμάτινης λιμνοδεξαμενής σε έκταση 367,5 στρεμμάτων στην κτηματική περιοχή Νέου Μοναστηρίου και έχει ωφέλιμη χωρητικότητα 1.353.000 κ.μ. νερού. Θα αρδεύσει δε έκταση 4.000 στρεμμάτων.
ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΕΙΝΑΙ:


- ύψος αναχώματος 5,75μ., με ολικό όγκο λιμνοδεξαμενής 1.533.000κ.μ και περίμετρο αναχώματος 2.700μ.

- Θα κατασκευαστούν δύο αντλιοστάσια με παροχή 500 κ.μ. νερού ανά ώρα το καθένα, για την τροφοδότηση της λιμνοδεξαμενής από το χείμαρρο «Κακάρα» και τρία αντλιοστάσια ακόμα 350 κυβικών ανά ώρα το καθένα για την άρδευση των 4.000 στρεμμάτων.

- Η κατασκευή του έργου ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2008 και

ελπίζουμε να ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο του 2010. Επιγραμματικά, στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο επιτελεσθέν έργο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης στο Δήμο Θεσσαλιώτιδας, τονίζοντας, ότι: Τα έργα που ολοκληρώθηκαν στο Δήμο είναι 42 και ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 6.000.000 ευρώ. Τα έργα που εκτελούνται είναι έξι (6) προϋπολογισμού 4.370.000 ευρώ και τα έργα για άμεση δημοπράτηση είναι τέσσερα (4) προϋπολογισμού 240.000 ευρώ.

Κλείνοντας τόνισε με έμφαση ότι έχει υποβληθεί πρόταση για ένταξη στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 του έργου «Κατασκευή Αγροτικού Δικτύου Θεσσαλιώτιδας» (του ανατολικού αγωγού Σμοκόβου) προϋπολογισμού 35.000.000 ευρώ.

Για την ένταξη του έργου αυτού έχουμε τη δέσμευση της Υπουργού κ. Μπατζελή και του Πρωθυπουργού, η υλοποίηση της οποίας θα βοηθήσει πολύ τους αγρότες μας στην άρδευση των καλλιεργούμενων εκτάσεων. Μετά την ολοκλήρωση του έργου οι αγρότες της περιοχής θα λύσουν το πρόβλημα της άρδευσης ώστε να παράγουν πιο ποιοτικά και ανταγωνιστικά προϊόντα που σίγουρα θα συνεισφέρουν στην αύξηση τους εισοδήματός τους.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details