Δεν θα γίνουμε ούτε Κίνα ούτε Βουλγαρία στους μισθούς

Ο υπουργός Απασχόλησης Α. Λοβέρδος απαντώντας σε σχετική ερώτηση περί προσδιορισμού του όρου "αξιοπρεπής σύνταξη" ανέφερε ότι το κριτήριο της εγγύησης του κράτους για μια αξιοπρεπή σύνταξη ορίζεται βάσει της διεθνούς συνταγματικής νομοθεσίας σε περίπτωση διαφοράς ταμείου και συνταξιούχου.




Ο υπουργός ανέφερε ότι η έννοια δεν προσδιορίζεται με αριθμούς και συνεχίζοντας είπε ότι η βασική σύνταξη προσδιορίζεται στα 360 ευρώ για όλα τα ταμεία, τα οποία καταβάλλονται από τον κρατικό προϋπολογισμό και αναπροσαρμόζονται βάσει των οικονομικών δεδομένων κάθε φορά. Αναφορικά με τα ανταποδοτικά ταμεία, το κράτος έχει δεσμευτεί για την εξασφάλιση της εύρρυθμης λειτουργίας τους προκειμένου να εξασφαλιστεί η ευρωστία τους



Για τις μεγάλες συντάξεις των φορέων κύριας ασφάλισης, κάθε δύο χρόνια θα γίνεται επανεκτίμηση με μελέτες τι μπορούν να αντέξουν τα ταμεία.



Μήνυμα συγκράτησης για τους μισθούς είναι το μήνυμα που στέλνουμε, τονίζει ο υπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την αύξηση των μισθών και τα πρόσφατα σχόλια Προβόπουλου ότι ενδεχόμενη συμφωνία των εργοδοτών για αυξήσεις μισθών δεν θα γίνει αποδεκτή από την τρόικα.



Η απάντησή μας στον ΟΟΣΑ ήταν ότι δεν θα γίνουμε ούτε Κίνα ούτε Βουλγαρία στους μισθούς. Ο ανταγωνισμός μας πλήττεται από την προστιθέμενη αξία στα προϊόντα και από την γραφειοκρατία, επεσήμανε ο κ. Λοβέρδος.



Για την διαιτησία και το παρασκήνιο απόσυρσής της από το ν/σ



Είχα πει ότι αν υπάρξει συμφωνία θα ενταχθεί σε επόμενο νόμο. Την Τετάρτη το απόγευμα έλαβα μήνυμα από τον κύριο Παμπούκη ότι υπήρξε "φως" στο θέμα μεταξύ των πλευρών. Υπήρξε συμφωνία επί της διαδικασίας που αποτυπώθηκε στο άρθρο 73.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details