Βάσω και 15 βουλευτές κατά Προβόπουλου και Παπακωνσταντίνου

Οξύτατη επίθεση στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο, αλλά και στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου που τον στηρίζει, εξαπέλυσε χθες η Βάσω Παπανδρέου, ως επικεφαλής ομάδος 15 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Αφορμή για την επίθεση είναι τα στοιχεία που έδωσε για τις συναλλαγές των ελληνικών ομολόγων από τον Νοέμβριο του 2009 μέχρι τον Απρίλιο του 2010, περίοδο που είχε αυξήσει από 3 σε 10 μέρες το περιθώριο διαπραγμάτευσης των ομολόγων χωρίς ο πωλητής να τα κατέχει. Οι βουλευτές κατέθεσαν ερώτηση απευθυνόμενη στον υπουργό Οικονομικών και κατηγορούν τον Γ. Προβόπουλο για προσπάθεια να παραπληροφορήσει τη Βουλή, επειδή τους έστειλε στοιχεία για την περίοδο Νοέμβριος - Μάιος αλλοιώνοντας τον μέσο όρο των συναλλαγών που είχαν πραγματοποιηθεί.


Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι άλλα στοιχεία ζήτησαν από τον διοικητή της ΤτΕ και άλλα έστειλε στη Βουλή και ζητούν από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου να τους δώσει τα έγγραφα που δείχνουν πως ελήφθη η απόφαση για την αύξηση της περιόδου διαπραγμάτευσης. Συνδέουν δε την κερδοσκοπική επίθεση κατά της ελληνικής οικονομίας με την απόφαση του Γ. Προβόπουλου.




Η Β. Παπανδρέου, που είναι και πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, καταγγέλλει ότι υπήρξαν 4 γνωμοδοτήσεις της νομικής υπηρεσίας της ΤτΕ που επεσήμαναν τον κίνδυνο υποτιμητικής κερδοσκοπίας και χειραγώγησης. Εκτός από την πρόεδρο της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων της Βουλής την ερώτηση υπογράφουν οι: Γιάννης Αμοιρίδης, Νάσος Αλευράς, Δημήτρης Λιντζέρης, Κώστας Σπηλιόπουλος, Μανώλης Στρατάκης, Αφροδίτη Παπαθανάση, Τόνια Αντωνίου, Βασίλης Γερανίδης, Βαγγέλης Παπαχρήστος, Χρήστος Μαγκούφης, Ηλίας Καρανίκας, Γιάννης Κουτσούκος, Σπυροπάνος Μαργέλης και Βασίλης Τόγιας.

Κριτική σε Β. Ράπανο, Ν. Νανόπουλο




Σημειώνεται ότι η Β. Παπανδρέου επέκρινε χθες και τους τραπεζίτες, κατά την ακρόαση στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του προέδρου και του αντιπροέδρου της ΕΕΤ, Βασίλη Ράπανου και Νίκου Νανόπουλου. "Οι τραπεζίτες δεν είναι πολύ επωφελείς, γιατί, όπως και οι πολιτικοί, στην εποχή των παχιών αγελάδων προκαλέσατε", είπε και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να ψηφίζουμε μείωση μισθών και συντάξεων και να δίνονται αφορολόγητα μπόνους μέσω θυγατρικών τους στο εξωτερικό.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details