Διάρρηξη υποκαταστήματος Α.Τ.Ε. Σοφάδων

1.Την Κυριακή 2.5.10, και κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, άγνωστοι δράστες εξουδετέρωσαν τηλεπικοινωνίες και ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας (συναγερμούς - σειρήνες) του Υποκαταστήματος της Α.Τ.Ε. Σοφάδων. Στη συνέχεια, έθραυσαν τον υαλοπίνακα του άνευ προστατευτικών κιγκλιδωμάτων οπισθίου παραθύρου της Τράπεζας, εισήλθαν εντός αυτής, και αφού διέρρηξαν με τροχό το χρηματοκιβώτιο που υπήρχε στο χώρο των ταμείων και το πίσω μέρος του Α.Τ.Μ. που βρίσκεται εντός του κατ-τος, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των τριακοσίων πενήντα (350.000) χιλιάδων ευρώ περίπου.


Ακολούθως οι δράστες διέφυγαν από πόρτα ευρισκόμενη στο υπόγειο αφού έκοψαν την κλειδαριά.



Για την εξερεύνηση του χώρου κλήθηκε το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Λάρισας.



Όταν το σύστημα ενημέρωσης ήχησε στο Αστυνομικό Τμήμα Σοφάδων, με την ένδειξη ότι υπάρχει βλάβη στις τηλεφωνικές γραμμές του κτιρίου της Α.Τ.Ε., ο αρμόδιος Αστυνομικός, μή αποδίδοντας την δέουσα σημασία στο γεγονός, δεν μετέβη επιτόπου ελέγχοντας το κτίριο της τράπεζας, ούτε ενημέρωσε περί αυτού τους περιπολούντες στον χώρο δύο (2) Αστυνομικούς του Α.Τ. Σοφάδων.



Οι τρεις (3) Αστυνομικοί του Α.Τ. Σοφάδων τέθηκαν σε διαθεσιμότητα με απόφαση του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Έρευνα σε βάρος τους.



Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details