τι να κάνουμε?

Οι οπαδοί της Ν.Δ. βλέπουν τις δημοσκοπήσεις και την προκλητική εύνοια των ΜΜΕ προς το πρωθυπουργό και τρίβουν τα μάτια τους. Βλέπουν τον Καρατζαφέρη να «βάζει πλάτες» στην Κυβέρνηση και μπερδεύονται. Ύστερα ακούν τον ορυμαγδό των φόρων και κουνούν μελαγχολικά το κεφάλι «αν είχε πάρει ο Καραμανλής αυτά τα μέτρα, θα είχε καεί η Ελλάδα». Ακόμα βλέπουν την αβάντα των Αμερικανών στο Γιώργο και ανησυχούν. Την εσωκομματική γκρίνια να φουντώνει, από τα γνωστά κέντρα και προβληματίζονται. Τον Καραμανλή να σιωπά, ενώ απαξιώνεται και απορούν. Βλέπουν, τέλος, να τους εκπροσωπούν στα ΜΜΕ οι στρατηγοί της ήττας και τους έρχεται να σπάσουν την τηλεόραση. Έτσι, αρχίζουν να τους ζώνουν οι αμφιβολίες. Μήπως μείνουμε πάλι εκτός εξουσίας για δεκαετίες; Μήπως ο Σαμαράς «δεν μπορεί»; Πολλοί απογοητεύονται. Και το σαράκι της ηττοπάθειας επανέρχεται. Φροντίζουν πολλοί για αυτό!




Το εχθρικό επικοινωνιακό περιβάλλον



Το μεγαλύτερο «έγκλημα» της κυβέρνησης Καραμανλή, είναι ότι επεχείρησε να στηριχθεί σε δημοσιογράφους και ΜΜΕ των αντιπάλων της, ενώ αδιαφόρησε και αποδυνάμωσε εντελώς τον παραταξιακό Τύπο! Αυτά τα ΜΜΕ, που τα είχε συντηρήσει πλουσιοπάροχα το «σύστημα Ρουσόπουλου», μόλις διαπίστωσαν ότι είναι αδύναμος, στράφηκαν εναντίον του. Αυτά προς γνώση και συμμόρφωση. Ο Καραμανλής έπεσε στην παγίδα, μαζί μ’ αυτούς που τον συμβούλευαν για πρόωρες εκλογές (φιλοδοξώντας να τον διαδεχθούν). Κατάφεραν να παίξουν ένα παιχνίδι με τους όρους των αντιπάλων τους και έχασαν. Ας τελειώνουμε και με αυτόν και με αυτούς.



Μετεκλογικά, η Ν.Δ. παγιδεύτηκε στην προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ και των γνωστών ΜΜΕ, που επεδίωξαν την συνολική απαξίωση της κυβερνητικής θητείας της. Για να μην υπάρχει εναλλακτική πρόταση εξουσίας. Μόνο έτσι θα περνούσε η κυβέρνηση την ανάλγητη πολιτική της και θα αποσιωπούσε την απάτη που συνέβη στις 4 Οκτωβρίου. Μόνον έτσι το διευθυντήριο της ΕΕ θα επέβαλε αυτά τα μέτρα. Με μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Γιατί με μια κυβέρνηση της ΝΔ θα είχαν ξηλωθεί ήδη τα πεζοδρόμια. Ενώ τώρα προσπαθούν να μας πείσουν, ότι μόνο ευχαριστώ δεν είπαμε, όταν ακούσαμε τα μέτρα!



Δεν είναι τυχαίο που ουδείς ασχολείται με το γεγονός ότι ο κ. Παπανδρέου ξεγέλασε το λαό για να κερδίσει την εξουσία. Αλήθεια, πόσες φορές ασχολήθηκαν οι μεγαλοδημοσιογράφοι της τηλεόρασης, με την αθέτηση των προεκλογικών υποσχέσεων του ΠΑΣΟΚ; Ποτέ!



Ο Αντώνης Σαμαράς, ανέλαβε μια δύσκολη αποστολή, η οποία δυσχεραίνεται ακόμα περισσότερο από το εχθρικό επικοινωνιακό περιβάλλον. Η Ν.Δ. απασχολεί την τηλεοπτική ειδησιογραφία μερικά δευτερόλεπτα! Από υποχρέωση! Ακόμα και στον καιρό αφιερώνουν περισσότερο χρόνο! Αντίθετα, συχνοί επισκέπτες των παραθύρων, οι υπουργοί του Καραμανλή που απαξίωσαν τη ΝΔ. Ο Καρατζαφέρης τις περισσότερες ώρες της ημέρας μιλάει σε κάποιο ΜΜΕ! Και τον Σαμαρά, κάνουν ότι μπορούν να τον απαξιώσουν. Από τα πονηρά πλάνα, μέχρι τα αποσπάσματα των ομιλιών του.



Το πλεονέκτημα Σαμαρά



Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, τι μπορεί να κάνει ο Σαμαράς; Αν μελετήσει κανείς τις δημοσκοπήσεις θα δει ότι υπάρχουν ευκαιρίες που αν η Ν.Δ. τις αξιοποιήσει, σύντομα θ’ αρχίσει να δημιουργεί ρωγμές στο προφίλ, που με επιμέλεια φιλοτεχνούν τα γνωστά κέντρα, στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Σύντομα, ο Γ. Παπανδρέου θα βρεθεί, λόγω της πολιτικής που ακολουθεί, αντιμέτωπος με το κόμμα του. Κατά μια έννοια είναι στην ίδια θέση με τον Σαμαρά! Μόνο που ο ένας θα το κάνει ενώ βρίσκεται στην εξουσία (και αυτό συγκρατεί τις φυγόκεντρες δυνάμεις) και ο άλλος στην αντιπολίτευση. Ο ένας θα βρεθεί αντιμέτωπος με την βάση του και ο άλλος θα ανασυγκροτεί την παράταξή του έχοντας την υποστήριξη της βάσης του!



Το πλεονέκτημα το έχει λοιπόν ο Σαμαράς και για έναν άλλο λόγο: Καθώς διάβαινε την πολιτική του έρημο, παρέμεινε άφθαρτος, ενώ για τους περισσότερους είναι ένα πρόσωπο σχετικά άγνωστο. Οι σημερινοί εικοσάρηδες και τριαντάρηδες, τώρα τον ανακαλύπτουν. Όταν τον ανακαλύψουν , θα τον εμπιστευτούν και θα τον ακολουθήσουν.



«Πρόεδρε, δεν αρέσουμε..»



Η Μελίνα Μερκούρη τον Καλοκαίρι του 1989 είπε στον Ανδρέα: «Πρόεδρε, δεν αρέσουμε πλέον»! Τα είπε όλα σε τρεις λέξεις. Αυτό είναι το πρόβλημα της Ν.Δ. Ο Σαμαράς δίνει έναν αγώνα άχαρο. Η Ν.Δ. χρειάζεται επανίδρυση, όχι αναδιοργάνωση. Τι έκανε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όταν από το πουθενά έγινε Πρωθυπουργός; Ίδρυσε την ΕΡΕ και αποτελείωσε τον Εθνικό Συναγερμό. Τι έκανε το 1974; Αποτέλειωσε τη ΕΡΕ και ίδρυσε τη Ν.Δ. Τι έκανε ο Α. Παπανδρέου το 1974; Απαρνήθηκε την Ε.Κ και ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ



Αυτή είναι η πρόκληση! Όλα από την αρχή! Κανένας ρόλος δεν είναι δεδομένος. Καμιά θέση εξασφαλισμένη. Όλα κρίνονται και αξιολογούνται. Και οι πόρτες ανοιχτές για όσους θέλουν να ανέβουν στη Ρηγίλλης!

http://www.antinews.gr/?p=37576
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details