Η πρόβλεψη για σεισμό ανησυχεί τους πολίτες

Ο σεισμός που έγινε το πρωί αισθητός και στην Αττική, μπορεί να ήταν πολύ ασθενής, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου να ανησυχήσουν. Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός ήταν 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, το επίκεντρό του ήταν 16 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Μεγάρων και το εστιακό του βάθος ήταν δυο χιλιόμετρα.




Προχθές τα ξημερώματα, δύο σεισμικές δονήσεις, έντασης 4 και 4,3 Ρίχτερ κατεγράφησαν στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της βόρειας Εύβοιας και της Σκοπέλου. Ο διπλός σεισμός, σε απόσταση 100 χλμ. βορειοδυτικά της Αθήνας, προκάλεσε αναστάτωση και ανησυχία στους κατοίκους της Εύβοιας, χωρίς, πάντως, να αναφερθούν ζημιές ή άλλου είδους προβλήματα



Σήμερα, με την ανησυχία να γυροφέρνει τους πολίτες, με αποκλειστικές δηλώσεις του στην «zougla.gr» ο καθηγητής σεισμολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας κ. Άκης Τσελέντης. προβλέπει ισχυρό ενδεχόμενο μεγάλης σεισμικής δόνησης στην ευρύτερη περιοχή της Βορείου Ευβοίας – Φθιώτιδας.



Ο γνωστός σεισμολόγος, ερμηνεύοντας πολύ πρόσφατα φαινόμενα (δύο σεισμοί στην Βόρεια Εύβοια, διέγερση του ρήγματος της Ανατολίας) και λαμβάνοντας υπ' όψιν τα σήματα που συγκέντρωσε η ομάδα ΒΑΝ από τον Δεκέμβριο του 2009 έως και προ ολίγων ημερών (σταθμός ΒΑΝ Λαμίας), εκτιμά πως ένας σεισμός της τάξης μεγέθους των 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ είναι παρά πολύ πιθανός.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details