Δικαστικές προεκτάσεις στον «πόλεμο» γάλακτος

Μήνυση κατά του εκ των ιδιοκτητών της γαλακτοβιομηχανίας «Όλυμπος» κ. Μιχάλη Σαράντη κατέθεσαν χθες 30 περίπου γαλακτοπαραγωγοί της Δυτικής Θεσσαλίας.


Του Λάζαρου Μάμαλη

Το θέμα ανέκυψε μετά από σχετικές δηλώσεις του κ. Μιχάλη Σαράντη, μέσω των ερτζιανών, τις οποίες οι συγκεκριμένοι γαλακτοπαραγωγοί θεωρούν συκοφαντικές.

Ειδικότερα, περί τους 30 κτηνοτρόφους από τους Νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας μετέβησαν χθες το μεσημέρι, στο Δικαστικό Μέγαρο προκειμένου να καταθέσουν μήνυση στον κ. Σαράντη για προηγούμενες δηλώσεις του, στο ράδιο «ζυγός».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγελαδοτρόφων και Προβατοτρόφων Δυτικής Θεσσαλίας κ. Γιώργος Βαιόπουλος, με δηλώσεις του, στην ΕΡΕΥΝΑ, την ώρα που βρίσκονταν εντός του Δικαστικού Μεγάρου, ανέφερε τα εξής: «Σήμερα, στο ζυγό, ο κ. Σαράντης, είπε στον Τρικαλινό λαό, ότι το γάλα που παράγουν οι αγελαδοτρόφοι και οι προβατοτρόφοι και το δίνουν στο «Τρίκκη» είναι καρκινογόνο και ακατάλληλο για τους καταναλωτές. Εμείς, σαν κτηνοτρόφοι, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να καταθέσουμε μήνυση εναντίον του κ. Σαράντη για τα λεγόμενά του, προκειμένου να υπερασπιστούμε την παραγωγή μας, αλλά και να ενημερωθούν οι καταναλωτές».

Η ανακοίνωση

Επί του συγκεκριμένου θέματος υπάρχει σχετική ανακοίνωση από το Εργοστάσιο Γάλακτος Τρικάλων «Η Τρίκκη» η οποία δημοσιεύεται στη σελίδα 56 της σημερινής ΕΡΕΥΝΑΣ. Η διοίκηση του Εργοστασίου που συνήλθε χθες το μεσημέρι, για να εξετάσει το θέμα αρκέστηκε στη συγκεκριμένη ανακοίνωση.

Εκπρόσωποι της διοίκησης του Εργοστασίου, δήλωσαν, ότι η πρωτοβουλία των κτηνοτρόφων είναι ανεξάρτητη από τις δικές τους πρωτοβουλίες. Πάντως, λίγη ώρα πριν μεταβούν στο Δικαστικό Μέγαρο, οι κτηνοτρόφοι συγκεντρώθηκαν στο Εργοστάσιο.

Και δικαστικά

Από την πλευρά του, ο κ. Μιχάλης Σαράντης, μετά τις δηλώσεις του, επικαλέστηκε και σχετική μαρτυρία διοικητικού συμβούλου του Εργοστασίου, ο οποίος μέχρι χθες δεν τοποθετήθηκε δημόσια επί του θέματος, εμφανίζεται έτοιμος να τις υπερασπιστεί με κάθε νόμιμο τρόπο, ακόμη και δικαστικά.

«Πόλεμος» γάλακτος

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από πέρυσι, γράψαμε για τον «πόλεμο» γάλακτος ο οποίος ως επίκεντρό του, είχε τη Θεσσαλία. Ήδη από πέρυσι, σε περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης, οι πολυεθνικές, οι πανελλαδικές, αλλά και οι τοπικές γαλακτοβιομηχανίες προχώρησαν σε σημαντικές μειώσεις στις τιμές του γάλακτος, αλλά και συμπληρωματικές προσφορές, προσδοκώντας στην κατάκτηση μεγαλύτερου μεριδίου στην αγορά της Θεσσαλίας η οποία έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες. Οι προσφορές αυτές συνεχίζονται –από εταιρίες του κλάδου- ακόμη και σήμερα. Ίσως, επομένως, η συγκεκριμένη εξέλιξη να μην είναι άσχετη με τις γενικότερες εξελίξεις στον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κλάδο, που άρχισαν να δρομολογούνται από πέρυσι.


πηγη ερευνα
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details