επιστολή στον Βαίο απο το... lamianews!!

από το lamianews (απ'ο αγανακτισμένο οδηγό)



Φίλε Βάϊο Γκάνη,


πρόεδρε του συντονιστικού οργάνου των αγροτών , σου γράφω σήμερα Παρασκευή 18/1 από τον δρόμο προς Λαμία μετά από δίωρη ακινητοποίηση.

Άκουσα την συνέντευξη σου, και μου έκανε εντύπωση ότι ξεστόμισες ότι με τις δηλώσεις σου εκφράζεις 11 εκατομμύρια Έλληνες.

Καταρχήν σου απαγορεύω να το ξαναπείς αυτό γιατί εμένα και αρκετούς άλλους χιλιάδες οδηγούς αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες άλλους, δεν τους εκφράζεις.



Αντίθετα θα έλεγα δεν μας σέβεσαι και δεν σε ενδιαφέρει στην τελική αν εγώ έχω πρόβλημα και θέλω να ταξιδέψω, αν δεν μπορώ να πάω στο παιδί μου και στην οικογένεια μου ή αν έχω πρόβλημα υγείας και πεθαίνω στον δρόμο.



Μου στερείς κάτι από τα πολύ βασικά που έχει μια πολιτισμένη χώρα, το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης και πραγματικά δεν καταλαβαίνω τον λόγο γιατί με τιμωρείς από την στιγμή που δεν σου έχω κάνει κάτι εγώ.



Βλέπεις, εγώ δεν μπορώ να σου κλείσω τον δρόμο για το χωράφι σου, η για το χωριό σου που οδηγεί και στην οικογένεια σου για να σε κάνω να νιώσεις όπως νιώθω εγώ.



Επειδή όμως αυτό γίνεται κάθε χρόνο, στην πλάτη μου, χωρίς να φταίω αλλά ούτε και μπορώ να αντιδράσω, αναρωτιέμαι τι θα έκανες αν στρεφόντουσαν κάποιοι εναντίον σου και άρχιζαν μπροικοτάζ στα προϊόντα σου.



Όσο και αν σου φαίνονται αδύναμοι οι Αθηναίοι και οι Θεσσαλονικείς έχουν τελικά πολύ μεγάλη δύναμη.



Σου εφιστώ την προσοχή, γιατί ενώ σέβομαι απόλυτα τους λόγους που θέλεις να διαμαρτυρηθείς, το να κλείνεις τους δρόμους ολόκληρα εικοσιτετράωρα δεν είναι η καλύτερη τακτική απέναντι στους συνανθρώπους σου.



Καλώ εσένα και το σύνολο του αγροτικού κόσμου να συνετιστεί και να σταματήσει να ταλαιπωρεί αφάνταστα εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου κόβοντας την Ελλάδα στα δύο.

και τα σχόλια:
5 σχόλια: διαβάστε τα ή δημοσιεύστε τα δικά σας,:


Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους μια φωνή...



16 Ιανουαρίου 2010 1:39 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι και συμπολίτες αγρότες της Λαμίας και όλης της Ελλάδας,

Όλοι οι πολίτες αντιλαμβανόμαστε και κατανούμε πλήρως τα προβλήματα που έχετε και τα οποία είναι διαχρονικά και δυσεπίλυτα σε μεγάλο βαθμό, γιατί αποτελούν ένα πλέγμα με πολλά άλλα κοινωνικο-οικονομικά προβλήμτα τόσο της Ελλάδας, όσο και των υπολοίπων ευρωπαϊκών, τουλάχιστον, χωρών.

Ο τρόπος διεκδίκησης-πίεσης προς την εκάστοτε κυβέρνηση, ίσως σε παλιότερες εποχές να ήταν αποτελεσματικός για εσάς και επωφελείς για ορισμένες πολιτικές δυνάμεις.

Σήμερα, όμως, μετά την πάροδο τόσων ετών και μετά την ετήσια πανομοιότυπη διαδικασία κλεισίματος των δρόμων και παραμπόδισης της ομαλής κυκλοφορίας και μετακίνησης όλων των υπολοίπων πολιτών, θεωρώ ότι το αντιλαμβάνεσθε και εσείς ότι αποτελεί πλέον μια κίνηση η οποία σας αφαιρεί πολλά από τα δίκαια που έχετε και αποδυναμώνει σημαντικά το διεκδικητικό σας πλαίσιο.

Και επειδή, όπως καλά θα γνωρίζετε, η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται, αν παρ' ελπίδα αυτό συμβαίνει κάποτε, τότε αυτή αποτελεί μια κακόγουστη φάρσα!!!

Αγωνιστείτε, διεκδικείστε, παλέψτε για τα δίκαια αιτήματά σας, αλλά χωρίς να αναγκάζεται τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες να στραφούν εναντίον σας.

Γιατί, τότε απλά κάθε σας κίνηση είναι στο τέλος μια τουφεκιά στον αέρα!!!



16 Ιανουαρίου 2010 2:26 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Γνώρισα τον Ko Γκανή όταν μου είχαν κλείσει το αυτοκίνητο μπροστά στην Ένωση Συν. Λαμίας και ζήτησα να με απελευθερώσουν για να μεταφέρω δικό μου άνθρωπο με σοβαρό πρόβλημα υγείας και όχι μόνο δεν ασχολήθηκε με το πρόβλημα που μου δημιούργησε αντίθετα μου επιτέθηκε με λεκτικούς χαρακτηρισμούς. Στο παραπάνω συμβάν ήταν όλα τα εκπρόσωποι σχεδόν όλων των ΜΜΕ της περιοχής και κανένα δεν το πρόβαλε οπως του άξιζε. Αν ήμουν Πακιστανός το θέμα θα ήταν πρωτοσέλιδο.



16 Ιανουαρίου 2010 2:56 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Στην Ελλάδα ο Βάιος κλίνει τους δρόμους γιατί απλά η δικαιοσύνη κοιμάται.

Στην Αμερική ο Βάιος,όπου εφαρμόζονται οι νόμοι,δεν μπορεί να πάει γιατί εκεί τον περιμένει η Αμερικάνικη δικαιοσύνη και βέβαια της φυλακής τα σίδερα είναι για τους λεβέντες.

Επιτέλους η Ελλάδα θα υπάρξει δικαιοσύνη;



16 Ιανουαρίου 2010 3:04 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Αφού πρώτα τσέπωσαν τις επιδοτήσεις,τώρα κάνουν προσωπική πολιτική για τις εκλογές στα συνδικαλιστικά τους όργανα.

Δεν το έχετε σκεφτεί κάθε φορά φεύγουν με σκυμμένο το κεφάλι και πάλι μετά επανέρχονται.Κωμωδία.



16 Ιανουαρίου 2010 3:21 μ.μ.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details