Όμηρος των συντεχνιών που δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ


Όμηρος των συντεχνιών που δημιούργησε όλα τα προηγούμενα χρόνια διακυβέρνησής του, είναι πλέον ο Γ. Παπανδρέου. Μετά τους αγρότες που έχουν βγει στους δρόμους και παραλύουν την ήδη διαλυμένη οικονομία, τώρα τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων αναμένεται να πάρουν οι εφοριακοί και οι τελωνειακοί. Δηλαδή αυτοί που κρατούν στα χέρια τους την οικονομία, που είναι ο βασικός κρίκος της αλυσίδας που φέρνει έσοδα στο ελληνικό κράτος.

Όμως, πέραν των όποιων ενστάσεων που έχουμε για τις συγκεκριμένες συντεχνίες το βασικό ζήτημα είναι ποιος ανέθρεψε όλους αυτούς τους εργατοπατέρες, ποιος τους έδωσε απίστευτα μπόνους και επιδόματα που θα ζήλευαν τα golden boys στον ιδιωτικό τομέα, ποιος τους έδωσε το δικαίωμα να κρατούν ομήρους όλους τους υπόλοιπους πολίτες.

Βασικός υπαίτιος της κρατικοδίαιτης οικονομίας, των δημόσιων υπαλλήλων που ζουν σε ρετιρέ και κυκλοφορούν με τζιπάρες είναι το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, αυτό που τώρα κλαίγεται ως κυβέρνηση γιατί δεν υπάρχουν λεφτά να δώσει. Ο Γ. Παπανδρέου ήταν υπουργός των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, αυτών που από τη δεκαετία του 1980 μοίραζε αφειδώς τα κοινοτικά χρήματα, καλόμαθε και καλοανάθρεψε λίγους μόνο αγρότες και άφησε στην απέξω τους πολλούς. Φαγώθηκαν τα χρήματα, εξασφαλίστηκαν τα ψηφαλάκια και τώρα η αγροτική οικονομία πνέει τα λοίσθια.

Το ΠΑΣΟΚ κατά κύριο λόγο δεν έκανε τους τελωνειακούς και κυρίως τους εφοριακούς κράτος εν κράτει που κανείς δεν τολμά να τους μιλήσει διότι αυτοί φέρνουν το χρήμα στα ταμεία;

Τα περίφημα ρετιρέ που επί χρόνια ξεζουμίζουν τους προϋπολογισμούς με τους απίστευτους μισθούς τους (αλλά και τα πολλά “μαύρα” που κανείς δεν ήλεγξε μέχρι σήμερα) ξεσηκώνονται σήμερα. Γιατί; Διότι η κυβέρνηση υπό το βάρος της οικονομικής κατάρρευσης και την πίεση της ΕΕ για περικοπή των δαπανών αποφάσισε να σταματήσει την αυτόματη φορολόγηση των επιδομάτων τους και να τους φορολογήσει όπως όλους τους άλλους Έλληνες.

Αυτό είναι το κράτος κύριοι. Κάθε φορά που κάποια βολεμένη συντεχνία, είτε είναι αγρότες, είτε εφοριακοί, είτε δημοσιογράφοι κ.λπ. χάνει τα προνόμιά της θα κάνει την Ελλάδα μπάχαλο.

Να μην καεί το δικό μας σπίτι έστω κι αν καούν όλα τα υπόλοιπα. Αυτή είναι η λογική του Νεοέλληνα που “πριμοδοτείται” φυσικά από τους εκάστοτε κυβερνώντες.

Ακούστε επίσης το άλλο εξωφρενικό: Οι εργαζόμενοι στη Siemens Θεσσαλονίκης (ιδιωτική εταιρεία) που δεν έχουν δουλειά ζητούν με επιστολή τους από τον πρωθυπουργό να τους κάνει… δημόσιους υπαλλήλους.

Έλεος δηλαδή, αυτή δεν είναι χώρα είναι το απόλυτο χάος και η χαρά της συντεχνίας.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details