Σαν το ΠΑΣΟΚ ξέρει να κυβερνά και ο …Μπούτας

από το antinews.gr
«Να πάρετε 1 δις ευρώ από τα 28 δις που δώσατε στις τράπεζες και να τα δώσετε στους αγρότες». Ποιος έκανε αυτή τη δήλωση; Μήπως ο Αντώνης Σαμαράς ή η Αλέκα Παπαρήγα; Μήπως ο Τσίπρας ή ακόμη και ο… Μπούτας;
Δυστυχώς για την κυβέρνηση την έκανε ένα χρόνο πριν ο σημερινός πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου. Η λήθη είναι ίδιον του ΠΑΣΟΚ και το έχει αποδείξει και αλλού.
Σήμερα όμως βρίσκεται μπροστά σε μια μεγάλη κινητοποίηση των αγροτών και αντί να τηρήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, ή έστω να μπορέσει να δώσει κάποιες λύσεις, επιλέγει άλλα κόλπα. Αυτή τη φορά το ξεφούσκωμα των λάστιχων γίνεται με πιο επικοινωνιακό και τεχνοκρατικό τρόπο. Η χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για το αγροτικό ανέδειξε αυτή την τακτική.1. Τηρούμε σκληρή γραμμή ξεχνώντας όσα λέγαμε πριν την 4η Οκτωβρίου. Προτάσσουμε το εθνικό καλό, την ανάγκη να σωθεί η οικονομία που καταρρέει, την αδυναμία να δοθεί νέο αγροτικό πακέτο, σαν αυτό που είχε δώσει ο Χατζηγάκης πέρυσι και ακόμη μας κυνηγάει η Κομισιόν.
2. Βάζουμε μπροστά τον πετυχημένο σε κάθε απεργία κοινωνικό αυτοματισμό. Βγαίνουν οι υπόλοιποι παραγωγικοί φορείς, βγαίνουν οι επιχειρηματίες όλων των κλάδων, τα επιμελητήρια και οι οργανώσεις και λένε ότι καταστρέφονται από το κλείσιμο των δρόμων. Όχι πως έχουν άδικο αλλά προβλήματα κινητοποιήσεων πρέπει να λύνει η κυβέρνηση, όχι να βάζει ασπίδα τους άλλους και να έρχεται η κοινωνία σε εσωτερική σύγκρουση.3. Οι ειδήσεις και οι εφημερίδες κατακλύζονται από τις εκκλήσεις των Βουλγάρων, τα διαβήματα και τις παρατηρήσεις της Κομισιόν για τα μπλόκα. Έτσι, η κυβέρνηση πιάνει το χαρτί του διεθνούς διασυρμού και το πετάει στα μούτρα των αγροτών.4. Τέλος, η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται και τις διχόνοιες των αγροτών, τα πράσινα, κόκκινα, μπλε βιλαέτια. Από την άλλη, στον κόσμο δημιουργείται η απόλυτη απέχθεια όταν βλέπει τον Μπούτα σε ρόλο… Ζορό να διεκδικεί άκουσον – άκουσον 15.000 ευρώ για 850 χιλιάδες αγρότες, δηλαδή 13,5 δις ευρώ. Ακούει αυτά τα νούμερα ο κόσμος, κατακλύζεται από τα καταστροφολογικά σενάρια για την οικονομία οπότε δε θέλει και πολύ να πει «δεν μας παρατάνε οι αγρότες».
Καλώς καμωμένα, λοιπόν, όλα για την κυβέρνηση. Έτσι, όμως, ξέρει να κυβερνά και ο Μπούτας, δε χρειάζονται πολλά προσόντα.Αντί να σκεφτεί ότι η αναδιανομή εισοδήματος είναι η μόνη λύση για να τα βάλει με τις τράπεζες και τα μεγαλοσυμφέροντα. Εκεί χρειάζεται ταλέντο και ο κ. Παπανδρέου δεν ‘το χει…
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details