Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2010


Για τους Αγνωστους Στρατιώτες












****Αυξάνονται οι φόροι, φουντώνει η ακρίβεια, οι Γερμανοί έφυγαν προς το παρόν, αλλά οι Γερμανοί Ξανάρχονται... οσονούπω. Άλλωστε, η μπότα τους παραμένει εδώ.

Και οι συμβολισμοί καλά κρατούν। Η κυβέρνηση διαβουλεύεται δημοσίως μέσω διαδικτύου με τους πολίτες, οι βιομήχανοι επιβουλεύονται ιδιωτικώς μεταξύ τους, ο Χρυσοχοϊδης θα προταθεί για Νόμπελ Δημοκρατίας με φόντο την Αγροτική Επανάσταση, τα δεξιά μικρομπατσάκια άλλα θα φυλακιστούν, άλλα θα εκδιωχθούν με προσχήματα, ώστε να έρθουν τα Πασοκομπατσάκια μια που αυτά είναι που ιντελεκτουέλ. Θα τα τρελάνουν, όμως και αυτά διότι προσπαθούν να τους εξηγήσουν ότι όταν σου λέει ο υπουργός: «Βάρα», λέγεται καθήκον και επιβολή της έννομης τάξης, όταν όμως το κάνεις μόνος σου λέγεται αστυνομική βία και βασανιστήρια Προσπαθούν να τους δώσουν να καταλάβουν ότι στο μαγαζί δέρνει μόνον το αφεντικό, αλλά αυτοί καμιά φορά το ξεχνάνε. Δύσκολο πράγμα το έργο της προστασίας του πολίτη.





****Και βέβαια, περιμέναμε με αγωνία τον απολογισμό των πρώτων εκατό ημερών, λες ρε παιδιά και λείπουν από την Ελλάδα αυτές οι εκατό μέρες και ήρθανε σήμερα! Τρελάθηκαν τελείως αυτοί! Θα μας πούνε σήμερα τι μας έχει συμβεί, λες και δεν το καταλαβαίνουμε। Όχι ότι φημιζόμαστε ως λαός για την αντικειμενικότητά μας, αλλά όσο και να μας ανακοινώνουν άλλοι πόσο δύσκολα περνάμε και τι τραβάμε, είναι τρέλα, αφού έτσι κι αλλιώς το νιώθουμε στο πετσί μας. Το ερώτημα είναι τι θα γίνει τις άλλες εκατό μέρες, τα χειρότερα που έπονται. Κάτσε να περάσει και ο Μάρτης του προέδρου της Δημοκρατίας... αν και δεν ακούει η ΝΔ τον Καρατζαφέρη για πρόκληση εκλογών. Εδώ έκαναν αμάν κι αυτοί να φύγουνε, ποιος ξανάρχεται τώρα; Άσε το ΠΑΣΟΚ να στρατσαπαριστεί για τα καλά.





****Αυτό που είμαι περίεργος να δω είναι, τι θα κάνουν με τις συντάξεις και τα επιδόματα। Ο Λοβέρδος είπε: «Δεν υπάρχει σάλιο και το εννοώ». Αλήθεια, αυτός ο άνθρωπος είναι εις εκ των ολίγων που μιλάει κανονικά. Απορώ τι δουλειά έχει στο ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα στην κυβέρνηση. Θα μπορούσε να είναι στο κόμμα όπως ο Παπουτσής και να κάνει αντιπολίτευση ενισχύοντας το προσωπικό του προφίλ. Από πίτα που δεν τρως τι σε μέλλει κι αν καεί, λέει ο λαός. Και να καεί η πίτα, το ταψί (ΠΑΣΟΚ) να είναι καλά και θα φτιάξουμε άλλη, λέει ο πολιτικάντης.





****Όλο και πιο μαγκάκια βγαίνουν οι γυναίκες πολιτικοί। Και η Α.Διαμαντοπούλου και η Τ.Μπιρμπίλη μετέχουσες στην κυβέρνηση αντιπολιτεύονται Πολύ καλό!





****Μία από τις λίγες έννοιες που μου προκαλούν δέος είναι η έννοια του Αγνωστου Στρατιώτη। Είναι ο συμβολισμός που σέβομαι πάνω απ' όλα, διότι αναφέρεται σε ανθρώπους που ανιδιοτελώς πολέμησαν και θυσιάστηκαν για τα όσια και ιερά τους। Αυτοί οι άνθρωποι ακόμη κι αν νικούσαν, θα συνέχιζαν να είναι οι Άγνωστοι Στρατιώτες της κοινωνίας μας, γιατί δεν προσέβλεπαν ούτε σε παράσημα, ούτε σε πλούτη। Έτσι εγώ εννοώ την ανιδιοτέλεια: Μόνο για ένα ξεροκόμματο στο σπιτάκι τους και ελεύθερο αέρα! Γι' αυτό πολέμησαν! Κάποιοι, λοιπόν, από αυτούς που ενσαρκώνουν την έννοια του συμβολισμού του Άγνωστου Στρατιώτη στη νεώτερη ιστορία είναι αυτοί που πολέμησαν τους Ιταλούς και τους Γερμανούς। Απ' όσους έζησαν, αρκετοί ως ανταμοιβή πήγαν στα ξερονήσια, εκτελέστηκαν, κυνηγήθηκαν και βασανίστηκαν από τις μετέπειτα κυβερνήσεις! Συναγερμός, Ένωση Κέντρου και ΕΡΕ, δηλαδή, Νέα Δημοκρατία και σημερινό ΠΑΣΟΚ. Οι συμπολεμιστές του Άγνωστου Στρατιώτη -όσοι ζουν ακόμα- παίρνουν μια σύνταξη πείνας και ταπεινώνονται από την οικονομική ανέχεια. Άλλους τους έδειραν πριν από μερικά χρόνια τα ΜΑΤ (ποιανού άραγε υπουργού;) σε διαδήλωση.

Ξέρετε ότι ο Άγνωστος Στρατιώτης είχε παιδιά κι εγγόνια που του τα κατακλέβουν οι ίδιοι συνεχιστές κεντροδεξιοί και τους στερούν τις ελευθερίες; Και θυμηθείτε ότι ο Άγνωστος Στρατιώτης πολεμώντας να διώξει τους Γερμανούς, έγινε σύμβολο. Οι Γερμανοί έρχονται και μας φτύνουν κατάμουτρα σήμερα και οι κυβερνήτες μας, λένε πως ψιχαλίζει!

Ε, λοιπόν, δεν πάτε στο διάολο εσείς οι όποιοι πολιτικάντηδες και οι όποιες αδελφές της ενημέρωσης που νοιάζεστε δήθεν για τον Άγνωστο Στρατιώτη;

Άγνωστος στρατιώτης είναι όποιος αντιστέκεται ανιδιοτελώς κι αυτός έχει δικαίωμα να κρίνει γιατί πεθαίνει κιόλας.

Τα φτωχόπαιδα φανταράκια τα άφησαν εκεί να φυλάνε την ιδέα του Άγνωστου Στρατιώτη.

Μήπως μάθατε αν κάποιος στρατηγός ή εθνοπατέρας κούνησε τον πλαδαρό του κώλο να πάει να κάτσει εκεί μαζί τους;





****Συγκοινωνούντα δοχεία ή σιφώνια μπορεί να αποτελούν τα κούφια κεφάλια τους και οι βρωμοτσέπες τους. Οι ιδέες-απόψεις δεν χρειάζονται σωληνώσεις για να επικοινωνήσουν.





Υ.Γ., Έχω κάψει την καλύβα μου και δεν με τρώνε οι ψύλλοι, αλλά έχει... ψοφόκρυο!





Βασίλης Στεφανάκος
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details