Τρείς μήνες θα καθυστερήσει η διέλευση από τα Τέμπη


Για τουλάχιστον 3 μήνες θα καθυστερήσει η διέλευση από τα Τέμπη, ενώ οι ειδικοί δεν αποκλείουν νέα κατολίσθηση. Και σαν να μην έφτανε που η Ελλάδα κοπήκε στα δύο, κατολισθήσεις απέκλεισαν και το πρώτο «πόδι» της Χαλκιδικής.Όπως αναφέρει το πρώτο πόρισμα του Πολυτεχνείου και του Τεχνικού Επιμελητηρίου, εκτός από πολλή δουλειά απαιτείται και πολύ χρήμα, με τα 30 εκατομμύρια ευρώ να είναι το εκτιμώμενο κόστος.





Σύμφωνα με τους ειδικούς, η μορφολογία του εδάφους στην κοιλάδα των Τεμπών είναι τέτοια, ώστε δεν μπορεί να δοθεί μόνιμη λύση. Εν ολίγοις, ακόμα και μετά την αποκατάσταση, δεν αποκλείεται νέα κατολίσθηση!



Την ίδια ώρα, οι οδηγοί στενάζουν στις παρακαμπτηρίους: μέσω Αγιάς και Ελασσόνας χρειάζονται τουλάχιστον 40 - 45 λεπτά επιπλέον, ενώ για την μεγαλύτερη διαδρομή (Ελασσόνα - Κοζάνη - Κόμβου Κλειδιού) απαιτείται 1 ώρα παραπάνω!



Στο μεταξύ, πέτρες και μεγάλες ποσότητες χώματος έφραξαν τον δρόμο μεταξύ Ν. Φωκαίας και Αφύτου, με αποτέλεσμα η κίνηση από και προς τη Χερσόνησο της Κασσάνδρας να διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details