«Ο Μάγος του Οζ» στην Θεσσαλιώτιδα στις 19 Δεκεμβρίου





Το γνωστό παιδικό μιούζικαλ "Ο Μάγος του ΟΖ " του Φ.Λ. Μπαουμ σε σκηνοθεσία Χάρη Ρώμα, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι μικροί του Δήμου Θεσσαλιώτιδος. Η παράσταση γίνεται με πρωτοβουλία του Συμβουλίου του Παιδικού σταθμού και του προέδρου του κ Σταύρου Τζιώρα, και έρχεται να προστεθεί στίς Εκδηλώσεις του 2009 κλείνοντας την χρονιά με Παιδικό θέατρο!

Λίγα λόγια για την παράσταση!






Το κλασσικό αριστούργημα του Μπάουμ «ανεβαίνει» σε σκηνοθεσία Χάρη Ρώμα, μουσική του Γιάννη Ζουγανέλλη και χορογραφίες του Φώτη Μεταξόπουλου. Τη θεατρική διασκευή έκανε ο Μάνος Βενιέρης, τα 25 κοστούμια η Σήλια Δεμίρη, τα σκηνικά ζωγράφισε η Έλενα Νικηφόρου, ενώ τα φώτα επιμελείται ο Γιώργος Βαζαίος και το μακιγιάζ η Αιμιλία Χριστοπούλου.




Παίζουν οι ηθοποιοί Στέλλα Μπονάτσου (Ντόροθυ), Κώστας Μπακάλης (Μάγος του Οζ), Βασίλης Θεοδωρίδης (Σκιάχτρο), Δημήτρης Λέκκος (Τενεκεδένιος), Διονύσης Στραβοράβδης (Λιοντάρι), Μαίρη Χρονοπούλου (Έμιλυ, Πολυφαγάκης, Υπηρέτρια, Μηλιά Α, λουλούδι Α), Τίνα Αλεξοπούλου (Άννυ, Νεράιδα του Βορρά, λουλούδι Β) και Κατερίνα Παπαναστασίου (Μις Μπέσυ, Νεράιδα της Δύσης).






"Ο Θαυμάσιος ΜΑΓΟΣ ΤΟΥ ΟΖ είναι από τις πιο γνωστές παιδικές ιστορίες στο κόσμο, ένα μοντέρνο παραμύθι το οποίο έχει μεταφραστή σε πάνω από 40 διαφορετικές γλώσσες!




Μία ομάδα ετερόκλητων ταξιδευτών, με επικεφαλής τη μικρή ΝΤΟΡΟΘΥ, τον ΑΧΥΡΕΝΙΟ, τον ΝΤΕΝΕΚΕΔΕΝΙΟ και το ΛΙΟΝΤΑΡΙ, αναζητά την αυτογνωσία και την πνευματική λύτρωση.



Οι Ήρωες της παράστασης ταξιδεύουν στη χώρα του ΟΖ με στόχο να φτάσουν στην ΑΣΤΡΑΦΤΕΡΗ ΣΜΑΡΑΓΔΟΥΠΟΛΗ η οποία κατοικείται από τους ΠΟΛΥΦΑΓΑΚΗΔΕΣ.



Οι ταξιδευτές μέχρι να φτάσουν στον τελικό προορισμός τους να συναντήσουν τον ΜΑΓΟ ΤΟΥ ΟΖ θα έρθουν αντιμέτωποι με αρκετά εμπόδια...ένα από αυτά και της κακιάς ΝΕΡΑΙΔΑΣ, την οποία όμως θα ξεπεράσουν με την καλή παρουσία της καλής ΝΕΡΑΙΔΑΣ ΓΚΛΙΝΤΑ! και έτσι οι μικρή ταξιδευτές θα φτάσουν επιτέλους στο ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΑΛΑΤΙ του ΟΖ, όπου εκεί...!




Ας τους ακολουθήσουμε λοιπόν και εμείς, με πολύ μουσική χορό, τραγούδι, γέλιο, θέαμα στο ταξίδι τους και...η συνέχεια επί σκηνής!"
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details