Αλ. Τσίπρας: ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. παρέκαμπταν συστηματικά το ΑΣΕΠ



Κριτική στις κυβερνήσεις τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της Νέας Δημοκρατίας για τις “στρατιές εργαζομένων που το βασικότερο χαρακτηριστικό τους είναι ότι είναι κακοπληρωμένοι, ανασφάλιστοι, αδήλωτοι και δουλεύουν υπερωρίες χωρίς ..
να τις πληρώνονται” άσκησε (ρ/σ ΕΤ3) ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας. Αναφερόμενος στους εργαζόμενους στα stage και τους συμβασιούχους τόνισε πως “δεν είναι ούτε η γαλάζια ούτε η πράσινη γενιά όπως έλεγαν στους διαξιφισμούς τους τα δύο κόμματα εξουσίας. Είναι η γενιά των 400 και 600 ευρώ, είναι η γενιά της ανασφάλιστης και της κακοπληρωμένης εργασίας" ενώ κατηγόρησε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. πως “έψαχναν και έβρισκαν 'νόμιμους' τρόπους για να παρακάμπτουν τον ΑΣΕΠ”.

Στην ερώτηση αν όλοι πρέπει να προσληφθούν, ξεκαθάρισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ “δεν θα πουλήσει υποσχέσεις που είναι δύσκολο να δοθούν” συνδέοντας τις προσλήψεις με τις πραγματικές ανάγκες και τα οργανικά κενά που πρέπει να καλυφθούν. “Να γίνουν αξιοκρατικοί διαγωνισμοί και τα παιδιά που έχουν προϋπηρεσία να μοριοδοτηθούν ανάλογα με την προϋπηρεσία τους” είπε ενώ αναφέρθηκε και στις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στους εργαζόμενους σε stage και τους συμβασιούχους του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Για το ζήτημα των συμβασιούχων “έχουν δοθεί συγκεκριμένοι αγώνες και δικαστικοί και κοινωνικοί και υπάρχει μια ευρωπαϊκή οδηγία η οποία δεν εφαρμόζεται από την χώρα μας", σημείωσε χαρακτηριστικά. “Η κυβέρνηση δεν έχει αντιληφθεί ότι πετώντας τον κόσμο στον δρόμο και παγώνοντας τις προσλήψεις ταυτόχρονα θα έρθει αντιμέτωπη με φαινόμενα διάλυσης στην δημόσια διοίκηση", κατέληξε.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details