Τίνα Μπιρμπίλη: Μείωση σε ΔΕΗ, και εισφορές ΕΡΤ



Αλλαγές στο πολλαπλό χαράτσι που πληρώνουν για την ΕΡΤ οι καταναλωτές αναγκαστικά, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, προανήγγειλε χθες η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη με στόχο τη μείωσή του.

Άφησε επίσης η υπουργός ανοικτό το ενδεχόμενο και για μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ, που εξακολουθούν να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα παρά τη βουτιά του πετρελαίου διεθνώς και την υψηλότατη κερδοφορία της ΔΕΗ. Ειδικότερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου:

Η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ και για το πολλαπλό χαράτσι που πληρώνουν για την ΕΡΤ οι καταναλωτές αναγκαστικά

Στο μεταξύ. Συνεχίστηκε η κόντρα της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ με την υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπριμπίλη, με αφορμή της ανακοίνωσή της για τον περιορισμό των μονάδων λιγνίτη της επιχείρησης στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο σύλλογος πτυχιούχων μηχανικών της ΔΕΗ, σε ανοιχτή επιστολή του προς την υπουργό, αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Η υπόθεση της ηλεκτρικής ενέργειας δεν είναι γιορτή των ερωτευμένων, όλο λουλουδάκια, πουλάκια και τιτιβίσματα, όπως θέλετε να το παρουσιάσετε".

Σε άλλη επιστολή του ο σύλλογος τεχνικών της ΔΕΗ κάνει λόγο για "λαχανί ανθρωπάκια που εμφανίζονται ως σύμβουλοι της υπουργού, τασσόμενοι εναντίον του κακού λιγνίτη, εξυπηρετώντας παράλληλα τους ανταγωνιστές της ΔΕΗ".
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details