Αναζητούν τους 500.000 ψηφοφόρους


Στην τελική ευθεία για την εκλογή προέδρου έχει μπει η ΝΔ μετά την ολοκλήρωση, την Κυριακή, του έκτακτου συνεδρίου. Στα επιτελεία των υποψηφίων έχει σημάνει συναγερμός, ενώ και οι ίδιοι οι υποψήφιοι ανεβάζουν ταχύτητες στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους.
Το πρωί της Δευτέρας ο Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε με μέλη της ΟΝΝΕΔ και απασχολούμενους με καθεστώς stage, ενώ αυτή την ώρα συναντάται με το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας.
Στις 20:30 ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στο Δημοτικό Αναψυκτήριο Ηλιούπολης. Σε εξέλιξη είναι από το πρωί και η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία θα μιλήσει στι; 19:00 σε συγκέντρωση μελών της Νέας Δημοκρατίας στα Ιωάννινα.
Η σύγκρουση των δύο «φαβορί» (Ν. Μπακογιάννη και Α. Σαμαρά) για την προεδρία αναμένεται να ενταθεί καθώς θα πλησιάζει η 29η Νοεμβρίου, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία. Έτσι, παρά το γεγονός ότι οι υποψήφιοι προτίμησαν στο συνέδριο να επικεντρωθούν στις πολιτικές πλατφόρμες με τις οποίες συνόδευσαν τις υποψηφιότητές τους, δεν παρέλειψαν να αφήσουν εκατέρωθεν αιχμές. Την αυλαία άνοιξε προχθές με την ομιλία του ο κ. Σαμαράς, ο οποίος σημείωσε ότι «από το ένα εκατομμύριο ψηφοφόρων που χάσαμε ανάμεσα στο 2004 και στο 2009 πάνω από τους μισούς στράφηκαν στην αποχή, δεν πήγαν να ψηφίσουν άλλο κόμμα, μας γύρισαν την πλάτη και έμειναν σπίτι τους. Αυτοί οι άνθρωποι -και είναι μισό εκατομμύριο παραμένουν κοντά στις ιδέες, αλλά μας έχουν γυρίσει την πλάτη, πιθανόν γιατί νιώθουν προδομένοι, πιθανόν γιατί πιστεύουν ότι εμείς δεν υπερασπιστήκαμε τις ιδέες μας, πιθανόν γιατί βρήκαν -και είναι αλήθεια- τις περισσότερες φορές τις πόρτες μας κλειστές. Για να κερδίσουμε αυτούς που πέρασαν απέναντι πρέπει προηγουμένως να κερδίσουμε όσους είναι δίπλα μας».
Η κ. Μπακογιάννη απάντησε με δευτερολογία και τόνισε ότι «παρουσιάστηκε ένα πλασματικό δίλημμα, ότι κάπου, έξω από αυτή την αίθουσα, βρίσκονται εκατομμύρια δικοί μας παραδοσιακοί ψηφοφόροι τους οποίους πρώτα πρέπει να φέρουμε πίσω και μετά, αν προλάβουμε, αν μπορέσουμε, να φέρουμε και την κοινωνία. Είναι ψευτοδίλημμα αυτό. Οι δικοί μας ψηφοφόροι, οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι είναι εδώ. Είναι αυτοί που πληγωμένοι, στενοχωρημένοι, οργισμένοι, ήρθαν, πήγαν στις κάλπες και ψήφισαν. Και αυτοί στήριξαν και αυτοί στηρίζουν την παράταξή μας. Είστε όλοι εσείς, ο περίγυρός σας, οι άνθρωποι τους οποίους εκπροσωπείτε. Το ένα εκατομμύριο που έφυγε είναι η ευρύτερη κοινωνία. Αυτούς, όμως, δεν θα τους προσεγγίσουμε με αυτάρεσκες και εσωστρεφείς προσεγγίσεις, αλλά δημιουργώντας το πιο σύγχρονο και ανοιχτό κόμμα». Η σύγκρουση αυτή πέρασε στη συνέχεια στους συνεργάτες των δύο υποψηφίων, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι πηγές προσκείμενες στον κ. Σαμαρά υποστήριξαν ότι ο τέως υπουργός Πολιτισμού παρουσίασε μια ξεκάθαρη πολιτική πλατφόρμα που δεν χρειάζεται διευκρινίσεις, ενώ συνεργάτες της κ. Μπακογιάννη ανέφεραν με νόημα ότι ο κ. Σαμαράς χθες πήγε στο ΣΕΦ νωρίς και έφυγε μετά από λίγη ώρα.
Ο τρίτος υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ Π. Ψωμιάδης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «ο δρόμος για επιστροφή στην κοινωνία περνά από την αυτοκριτική. Η ΝΔ σήμερα δεν έχει ανάγκη ούτε από είδωλα ούτε από μεσσίες. Τα αρχηγικά κόμματα στην Ελλάδα έχουν κάνει τον κύκλο τους. Αυτό που χρειάζεται είναι να αποκαταστήσουμε τη σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Να δράσουμε συλλογικά και όχι ατομικά. Κάνω έκκληση στον κόσμο της ΝΔ να ψηφίσει και να μην παρασυρθεί από κύκλους που θέλουν την πόλωση».

http://www.hellenicbusiness.gr/index.php/permalink/19299.html
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details