Το νέο σύστημα εισαγωγής των υποψηφίων για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ θα εφαρμοστεί τουλάχιστον 3 χρόνια μετά την κατάληξη του διαλόγου



Το νέο σύστημα εισαγωγής των υποψηφίων για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας, σύστημα που θα υιοθετήσει η κυβέρνηση μετά από διάλογο και χωρίς αιφνιδιασμούς, δεν αφορά τους μαθητές της φετινής Α΄ Λυκείου, δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας....
 Εύη Χριστοφιλοπούλου , μιλώντας χθες βράδυ στην εκπομπή "Λαβύρινθος" της ΕΡΤ3 και στο δημοσιογράφο Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη.
Η υφυπουργός κατέστησε σαφές ότι για λόγους παιδαγωγικούς το νέο σύστημα εισαγωγής θα εφαρμοστεί τουλάχιστον τρία χρόνια μετά την κατάληξη του διαλόγου.
«Δεν θέλουμε να αιφνιδιάσουμε κανέναν και δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε πανικό και αβεβαιότητα. Δεν θα πρέπει επομένως να αντιμετωπίσουν το νέο εξεταστικό και για λόγους παιδαγωγικούς. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι το οποίο είναι αντιπαιδαγωγικό», τόνισε-μεταξύ άλλων-η κα Χριστοφιλοπούλου.
Σε ερώτηση για τον αν η πλήρης κατάργηση της βάσης του "10" ή η αντικατάστασή της με ένα σύστημα κυμαινόμενης βάσης θα ισχύσει από την τρέχουσα περίοδο (εξετάσεις Ιουνίου 2010) ή από την επόμενη εξεταστική περίοδο(Ιούνιος 2011), η υφυπουργός Παιδείας επισήμανε ότι ολοκληρώνεται η επεξεργασία των εναλλακτικών σεναρίων. Εάν το σύστημα που θα επιλεγεί είναι σύνθετο και θέλει επεξεργασία η εφαρμογή του θα πάει για το 2011.
«Δεν θα αργήσουμε πολύ. Διαβεβαιώνω όμως για το εξής: δεν πρόκειται να πάμε σε βάθος χρόνου, θα αποφασίσουμε σύντομα και δεν θα αιφνιδιάσουμε κανέναν», τόνισε η κα Χριστοφιλοπούλου.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details