Βόλος: Εκδήλωση αστρονομικού ενδιαφέροντος


Με την ευκαιρία τον «Διεθνούς Έτους Αστρονομίας 2009» την ερχόμενη Κυριακή 1η Νοεμβρίου και ώρα 8 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο αμφιθέατρο τον παραλιακού συγκροτήματος τον Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Στο πρώτο μέρος, ο Διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου Αθηνών κ. Διονύσιος Σιμόπουλος θα παρουσιάσει τα δύο λεξικά Αστρονομίας και Διαστημικής του βολιώτη συγγραφέα - μαθηματικού κ. Κωνσταντίνου Μαυρομμάτη, ενώ ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, θα παρουσιάσει το βιβλίο του ίδιου συγγραφέα « Η Ουρανογραφία των Αγίων».


Στο δεύτερο ημίωρο μέρος οι δύο ηθοποιοί Βασίλης Μητσάκης και Αμαλία Γκιζά, θα αναγνώσουν αποσπάσματα από το θεατρικό έργο του Μπρεχτ «Η ζωή του Γαλιλαίου», αφού το Έτος Αστρονομίας γιορτάζεται με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 400 ακριβώς χρόνων από τότε που ο Γαλιλαίος, ο σπουδαίος αυτός αστρονόμος, έστρεψε το τηλεσκόπιό του προς τον ουρανό και έκανε τις μεγάλες εκείνες αστρονομικές ανακαλύψεις γύρω από το πλανητικό μας σύστημα.


Στο τρίτο και τελευταίο μέρος ο γνωστός μουσικολόγος Βασίλης Αγροκώστας θα τραγουδήσει μερικά τραγούδια σχετικά με τον ουρανό και τα άστρα, ενώ στο πιάνο θα συνοδεύει η Κασσιανή Αμυγδαλίτση. Την εκδήλωση οργανώνει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, η Ευρωπαϊκή Ένωση Εκπαιδευτικών και η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου .
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details