Τίνα Μπιρμπίλη: Στα χέρια της το υπουργείο Οικονομικών του μέλλοντος

Κατά τη γνώμη μας, αλλά και τη γνώμη αρκετών ειδικών γύρω από την οικολογία και την πολυδιαφημισμένη πράσινη ανάπτυξη, η κ. Τίνα Μπιρμπίλη η νέα υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, είναι η πραγματική υπουργός οικονομίας μιας χώρας - που σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της κ. Γιώργο Παπανδρέου - θα αναζητήσει το αναπτυξιακό της μέλλον στην πράσινη οικονομία.
Παρακολουθώντας τις διεθνείς τάσεις, αντιλαμβανόμαστε, ότι αποκτά παγκόσμια διάσταση πλέον η κυβερνητική που αφορά στις οικονομικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και επομένως η πράσινη ανάπτυξη αλλά και η προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών πηγών, αποτελούν, είτε το θέλουμε είτε όχι, μονόδρομο. Επομένως η καινούργια υπουργός Περιβάλλοντος, θα πρέπει να εκδώσει – την επόμενη εβδομάδα, όπως φημολογείται - τα πιο σημαντικά νομοσχέδια που αφορούν το αναπτυξιακό μέλλον της χώρας.
Φυσικά μιλάμε, για νομοσχέδια που θα απαντούν στο ερώτημα τι θα κάναμε με το φυσικό αέριο. Τι θα κάνουμε με τους αγωγούς, Βουλγαρίας, Τουρκίας, Αμερικής και Ρωσίας. Πώς θα χτίζονται τα σπίτια του μέλλοντος, ποιες βιομηχανίες πράσινων πρώτων υλών θα δημιουργηθούν. Ποιοί θα πάρουν τις κοινοτικές επιχορηγήσεις που αφορούν την πράσινη βιομηχανία, την πράσινη ενέργεια και την οικολογική καθημερινότητά μας.
Τι θα γίνει με τα «πράσινα» αυτοκίνητα, τον πράσινο δακτύλιο, τα πράσινα μέσα μαζικής μεταφοράς. Τι θα γίνει με τις ρυπογόνες βιομηχανίες, τη ΔΕΗ, τη ΛΑΡΚΟ, της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ, τα διυλιστήρια, τις μεγάλες μονάδες αλουμινίου και εξόρυξης ορυκτών και τι θα γίνει με τις πιέσεις που δεχόμαστε ως χώρα να δημιουργήσουμε και εμείς μια μονάδα πυρηνικής ενέργειας , που έρχεται σε αντίθεση με το αναπτυξιακό σχέδιο που θέλει την Ελλάδα μια καθαρά τουριστική φυσική, χωρίς βαριές ρυπογόνες βιομηχανίες χώρα .
Όλα τα παραπάνω που περιγράφουμε, θα περάσουν από το νεόκοπο γραφείο , της νεόκοπης - πλην όμως φέρελπις - υπουργού περιβάλλοντος κ. Τίνας Μπιρμπίλη, η οποία είναι φυσικό ότι αποτελεί το πρώτο και το μεγαλύτερο στοίχημα του κ. Γιώργου Παπανδρέου. Παρά το γεγονός ότι αρκετοί προσπάθησαν να διασπείρουν κενά δαιμόνια στην υπουργική ομάδα, σχολιάζοντας – μάλλον ειρωνικά και σκωπτικά - την επιλογή της βοηθού του κ. Παπανδρέου, λέγοντας ότι τη γνώρισε στο γυμναστήριο και ότι ήταν απλά μια γραμματέας του. Ωστόσο στον πολύ κόσμο η αντισυμβατική κυρία Μπιρμπίλη, αποτελεί μια κρυφή ελπίδα η οποία θα επιβεβαιώσει εάν πετύχει, ότι η ενασχόληση με τα υψηλά επίπεδα της δημόσιας ζωής, δεν είναι προνόμιο μόνο των γκρίζων και γαλάζιων κοστουμιών.
Η κ. Τίνα Μπιρμπίλη, ήταν σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου από το 2004, με εξειδίκευση σε θέματα περιβάλλοντος. Έχει συντάξει δεκάδες εκθέσεις για θέματα περιβάλλοντος και έχει καταθέσει προτάσεις με αντικείμενο την πράσινη ανάπτυξη. Έχει εργαστεί και ως κειμενογράφος του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ, με τον οποίο γνωρίστηκε στο γυμναστήριο.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details