Στα αζήτητα το ΤΕΙ Ξύλου Καρδίτσας που προσφέρει σίγουρη δουλειά


Το τμήμα Επεξεργασίας Ξύλου και Επίπλου του ΤΕΙ Λάρισας στην Καρδίτσα έχει πολύ χαμηλές βάσεις και ελάχιστους εισακτέους. Ωστόσο, οι απόφοιτοι είναι άκρως περιζήτητοι στην αγορά εργασίας
Αντίδοτα στην οικονομική κρίση και στα υψηλά ποσοστά ανεργίας αποτελούν ορισμένα τμήματα χαμηλής ζήτησης -που καλύπτουν δηλαδή ελάχιστο αριθμό από τις προσφερόμενες θέσεις εισακτέων- καθώς οι απόφοιτοί τους είναι περιζήτητοι στην αγορά εργασίας, αμείβονται καλά και έχουν ευκαιρίες για επαγγελματική ανέλιξη.
Πρόκειται για τμήματα που δεν είναι ευρέως γνωστά στους υποψηφίους, με προγράμματα σπουδών που εκ πρώτης όψεως δεν είναι ελκυστικά και εντέλει υπάρχει άγνοια για το επαγγελματικό μέλλον. Η εικόνα των αποφοίτων, όμως, δείχνει άλλα πράγματα.
Τα τμήματα Υδατοκαλλιεργειών και Αλιευτικής Διαχείρισης του ΤΕΙ Μεσολογγίου και Ξύλου και Επίπλου ΤΕΙ Λάρισας που εδρεύει στην Καρδίτσα, δείχνουν τον δρόμο προς τους υποψηφίους που αγωνιούν για το επαγγελματικό τους μέλλον. Πρόκειται για τμήματα με χαμηλές βάσεις εισαγωγής (10.421 μόρια για το Υδατοκαλλιεργειών και 9.134 για το Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου) και τα οποία δέχονται ελάχιστους εισακτέους. Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ!
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details