Σύνταξη των αγροτών στα 60 εξήγγειλε ο Γιώργος Παπανδρέου


Ευθείες βολές κατά της κυβέρνησης της ΝΔ εξαπέλυσε από την κεντρική πλατεία της Λάρισας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου. Μιλώντας στην κατάμεστη πλατεία της πόλης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε πως
«Η κυβέρνηση επέλεξε να αφήσει τη Θεσσαλία στην τύχη της. Τα τελευταία έξι χρόνια, ο νομός Λάρισας μετατράπηκε σε φθίνουσα περιοχή».

Θα βγάλουμε τη Θεσσαλία από την αδράνεια επισήμανε ο Γ. Παπανδρέου και συμπλήρωσε πως οι κάτοικοι του νομού Λάρισας είδαν δεκάδες μικρομεσαίες αλλά και μεγαλύτερες επιχειρήσεις να βάζουν λουκέτο υπό το βάρος της έλλειψης ρευστότητας και της ασφυξίας στην αγορά λόγω της έκρηξης των ακάλυπτων επιταγών.

Με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες μπορεί η περιοχή να βγει από την αδράνεια, τόνισε ο κ. Παπανδρέου και ανέφερε χαρακτηριστικά προτάσεις που θα υλοποιήσει το ΠΑΣΟΚ:

• Ηλεκτρονική διακυβέρνηση παντού.
• ΚΕΠ για όλες τις συναλλαγές των πολιτών με το Κράτος.
• ΑΣΕΠ για την πρόσληψη όλων των μόνιμων στελεχών του Δημοσίου.

Επανέλαβε την ψήφιση πέντε νομοσχεδίων και επισήμανε πως ως νέα κυβέρνηση θα δώσει όλα τα κίνητρα που απαιτούνται και για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων.

Όσον αφορά τους παραγωγούς μας μπορούν να παράγουν προϊόντα αξίας, ποιοτικά και με ονομασία προέλευσης τα οποία μπορούν να διασυνδεθούν με τον τουρισμό επισήμανε ο κ. Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε πως βασική προτεραιότητα είναι η αύξηση των συντάξεων, 550 Ευρώ στον αγρότη και 950 στο ζευγάρι. Όλοι οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ θα συνταξιοδοτούνται με 37 χρόνια ασφάλισης, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας, και οι αγρότες θα συνταξιοδοτούνται στο 60ό έτος, όπως συμβαίνει και στα άλλα Ταμεία.

«Σε αυτή την κατεύθυνση ιδρύουμε εδώ στη Λάρισα, την πρώτη υψηλού επιπέδου σχολή εκπαίδευσης των αγροτών αξιοποιώντας τις εκτάσεις και τις εγκαταστάσεις της Αβερωφείου Γεωργικής Σχολής» συμπλήρωσε ο Γ. Παπανδρέου, ενώ τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ δεν θα αφήσει τη Θεσσαλία να μετατραπεί σε Σαχάρα.

Επίσης ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για «πράσινους» Μεσογειακούς Αγώνες που θα αλλάξουν τη θεσσαλική περιφέρεια.
Με το κλείσιμο της ομιλίας ανέβηκαν στην εξέδρα όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλία και χαιρέτισαν τους φίλους και ψηφοφόρους του Κινήματος μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου.

http://www.kosmoslarissa.gr/article/2861/
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details