Την Κυριακή 26 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου Φθιωτών Πεσόντων Κύπρου ΕΛ.ΔΥ.Κ ‘74’,

Την Κυριακή 26 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου Φθιωτών Πεσόντων Κύπρου ΕΛ.ΔΥ.Κ ‘74’, αφού πρώτα τελεστή επιμνημόσυνη δέηση, όπως έγινε γνωστό κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε το πρωί της Τρίτης στο γραφείο της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, κ. Γιώργο Σαγιά, και τους συμπολεμιστές της ΕΛ.ΔΥ.Κ ’74. κ.κ. Νίκο Μαντά και Γιώργο Τσαπρούνη. Το μνημείο που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Γεννηματά και Μηδείας θα τιμά την μνήμη των τεσσάρων Φθιωτών Πεσόντων, Ελευθερόπουλου, Θεοδωρακόπουλου, Λύγκου(απο το Βαρδαλή) και Καβρέντζου, καθώς και του αγνοούμενου Ταγματάρχη Κωνσταντίνου Τσάκα.

Οι Νίκος Μαντάς και Γιώργος Τσαπρούνης εξιστόρησαν με κάθε λεπτομέρεια τα όσα τραγικά γεγονότα βίωσαν κατά την διάρκεια της εισβολής των Τούρκων στην Κύπρο, ενώ ο Γιώργος Σαγιάς απ’ την πλευρά του τόνισε ότι «είναι τιμή για τον Δήμο να πραγματοποιεί τα αποκαλυπτήρια του λιτού αυτού μνημείου» και ευχαρίστησε όλους τους συναδέλφους του στο Δημοτικό Συμβούλιο που αποφάσισαν να τιμήσουν όλους όσοι πολέμησαν, καθώς και τον Βουλευτή Νίκο Σταυρογιάννη που συνέβαλε στην δημιουργία του μνημείου. Παράλληλα κάλεσε την πολιτεία να συμπαρίσταται περισσότερο σε όσους τίμησαν την πατρίδα.

Όποιος γνωρίζει περισσότερα στοιχεία για πεσόντες αγωνιστές στην Κύπρο παρακαλείται να επικοινωνήσει με το τηλέφωνο 2231050232. (απο τον παρατηρητή)
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details