Αλλαγές στους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Από τον Σεπτέμβριο θα αρχίσουν να παραλαμβάνουν οι καταναλωτές του νέους λογαριασμούς της ΔΕΗ στους οποίους θα περιγράφονται οι διαφορετικές κατηγορίες χρεώσεων.

Σύμφωνα με το σχέδιο που ανακοίνωσε την Πέμπτη 25 Ιουνίου η διοίκηση της εταιρείας, στόχος είναι να αλλάξει ο τρόπος των χρεώσεων με ομαδοποίηση συγκεκριμένων κατηγοριών καταναλωτών που θα τιμολογούνται διαφορετικά από άλλους. Εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς, μάλιστα, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι αλλαγές αυτές να κρύβουν …δυσάρεστες εκπλήξεις για πολλά νοικοκυριά, αφού θα συνεπάγονται αύξηση των χρεώσεων.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Παναγιώτης Αθανασόπουλος κατά τη διάρκεια της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, η εταιρεία σε δύο μήνες θα εκδώσει νέα έντυπα λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος. Εκεί θα αναγράφονται οι χρεώσεις για τη χρήση των δικτύων μεταφοράς και διανομής, για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας καθώς και για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας που παρέχει η ΔΕΗ.

Οι ίδιες χρεώσεις θα ισχύουν και για τους ιδιώτες παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ στα έντυπα θα περιλαμβάνεται και το λεγόμενο ανταγωνιστικό σκέλος της τιμολόγησης. Δηλαδή, θα υπάρχει λίστα με τις χρεώσεις για την παραγωγή και εμπορία ηλεκτρικού ρεύματος. Ουσιαστικά με βάση αυτές τις τιμές θα είναι δυνατόν ο καταναλωτής να επιλέξει την εταιρεία της αρεσκείας του.

Παράλληλα, η ΔΕΗ προχωρεί στην ομαδοποίηση τιμολογίων πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας με στόχο από τα 32 που είναι σήμερα να απομείνουν περίπου 15 καθώς σύμφωνα με στελέχη της Επιχείρησης η ύπαρξη πολλών τιμολογίων προκαλεί πρακτικά προβλήματα και επιπλέον κόστος.Οι αμοιβές του κ. Αθανασόπουλου

Η Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ ενέκρινε επίσης τις νέες, μειωμένες αμοιβές του Π. Αθανασόπουλου. Το 2008 εισέπραξε 303.585 ευρώ, ενώ για το 2009 πρότεινε τη μείωση του μισθού του στα 120.000 ευρώ και, εφόσον πετύχει τρεις στόχους για την εταιρεία, θα πάρει τα άλλα 180.000 ευρώ- 60.000 ευρώ για την επίτευξη κάθε στόχου. Αυτοί οι στόχοι αφορούν την επίτευξη του προϋπολογισμού του 2009, την εξοικονόμηση δαπανών 90 εκατ. ευρώ, καθώς και την ολοκλήρωση της ανάθεσης έργων κατασκευής μονάδων συνολικής ισχύος 2.400 ΜW
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details