άνοιξαν οι εκδηλώσεις ΄Καραισκάκεια 2009΄

Με μία πανηγυρική τελετή έναρξης στο Δημοτικό Στάδιο θα ανοίξει σήμερα το βράδυ (Παρασκευή 19 Ιουνίου) η αυλαία του 42ου Διεθνούς Φεστιβάλ Πολιτισμού «Καραισκάκεια» που διοργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, το Δήμο Καρδίτσας - ΔΗ.Κ.Ε.Κ. και την Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 9.30 και το θέαμα που θα προσφέρουν οι διοργανωτές θα είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό.

Το πρόγραμμα της αποψινής βραδιάς θα ξεκινήσει με τους χαιρετισμούς των επισήμων και το καλωσόρισμα της Προέδρου της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων κ. Μένης Παπανικολάου.

Θα ακολουθήσει αναφορά στη ζωή και στο έργο του Γεωργίου Καραισκάκη, προς τιμήν του οποίου γίνεται το Φεστιβάλ, από το Δημήτρη Σακκή, Καθηγητή και Πρόεδρο του Π.Τ.Π.Ε. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Τη σκυτάλη θα πάρουν όλα τα προσκεκλημένα χορευτικά συγκροτήματα και τα τοπικά που δήλωσαν συμμετοχή. Σε μία όμορφη πομπή γύρω από το Δημοτικό Στάδιο, το κοινό θα απολαύσει τα εξής συγκροτήματα :

* 1) Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μαυρομματίου «Ο ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ»
* 2) Χορευτικό συγκρότημα «STRUGURAS NOSTALGIE» από τη Μολδαβία
* 3) Χορευτικό συγκρότημα «EGYPSIAN GROUP FOR ARTS HERITAGE» από την Αίγυπτο
* 4) Χορευτικό συγκρότημα «DANSE ENSEBLE GORISVIT» από την Ουκρανία
* 5) Χορευτικό συγκρότημα «HORA» από τη Ρουμανία
* 6) Χορευτικό συγκρότημα «HORAN» από την Ιορδανία
* 7) Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος Τετράλοφου Κοζάνης «ΤΑ ΚΟΥΤΣΙΑΜΑΝΙΑ»
* 8) Κέντρο Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας Καρδίτσας «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ»
* 9) Λαογραφικός Όμιλος Καρδίτσας «Η ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΑ»
* 10) Μορφωτικός Σύλλογος Καμινάδων
* 11) Λέσχη Χορού και Ήχου Καρδίτσας
* 12) Δημοτικό Χορευτικό Καρδίτσας «ΜΑΙΡΗ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ»
* 13) Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος «ΜΕΝΕΛΑΙΣ» Καρδίτσας
* 14) Λαογραφική Εταιρεία Μουσικών και Χορευτικών Μελετών «ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ»
* 15) Αρχαιολογικός - Λαογραφικός - Πολιτιστικός Σύλλογος Μουζακίου «ΟΙ ΓΟΜΦΟΙ»
* 16) Εκπολιτιστικό Μορφωτικό Σωματείο Καρδιτσομάγουλας «Πνευματική Εστία»
* 17) Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ματαράγκας
* 18) Μορφωτικός Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος Παλαμά «ΟΙ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΔΕΣ»
* 19) Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Παλαμά
* 20) Εκπολιτιστικός Σύλλογος Προαστίου
* 21) Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων
* 22) Μορφωτικός Σύλλογος Αγίου Θεοδώρου
* 23) Μορφωτικός Σύλλογος Αγίας Τριάδας
* 24) Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Καρδίτσας «Ο ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΣ ΚΑΜΠΟΣ»
* 25) Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Ταμασίου

Το πρόγραμμα θα παρουσιάσουν ο Παύλος Βησσαρίου και η Βάσω Μακρή, ενώ τελετάρχης θα είναι η Κατερίνα Σταθοπούλου, Πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων.

Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν μέχρι και τις 26 του μήνα και οι διοργανωτές έχουν ετοιμάσει ένα πρόγραμμα αντάξιο του κύρους του θεσμού.

Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τόσο στην κεντρική πλατεία της πόλης, όσο και στα περισσότερα Δημοτικά Διαμερίσματα του Νομού μας.

Κορυφαίες στιγμές της φετινής διοργάνωσης θα είναι η μουσική παράσταση της Άννας Μπιθικώτση με τίτλο ΄΄Μ ΄ ένα τραγούδι θα σου θυμίσω΄΄ και το τιμητικό αφιέρωμα στο Θανάση Πολυκανδριώτη για τον οποίο θα μιλήσει ο δημοσιογράφος - συγγραφέας Μηνάς Βιντιάδης. Δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις που θα γίνουν στο υπαίθριο θέατρο της Μητρόπολης την Κυριακή 21 Ιουνίου, που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής. Η είσοδος στη συναυλία είναι ελεύθερη και θα συμμετέχουν σε αυτή η Μπάντα της Φλώρινας ΄΄ΤΑ ΧΑΛΚΙΝΑ΄΄ καθώς επίσης και ένα τοπικό ρεμπέτικο σχήμα.

Ξεχωρίζουν επίσης ο καθιερωμένος Καραισκάκειος Δρόμος που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Ιουνίου με αφετηρία από την κεντρική πλατεία της Καρδίτσας και τερματισμό στην κεντρική πλατεία Μαυρομματίου καθώς επίσης και οι Σκοπευτικοί Αγώνες που θα διεξαχθούν την Κυριακή 21 Ιουνίου στο Σκοπευτήριο Καλλιθήρου. Η πρώτη εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Μαυρομματίου «Ο ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ» και η δεύτερη από κοινού με τον Σκοπευτικό - Κυνηγετικό Όμιλο Καρδίτσας.

Η όλη διοργάνωση δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την ευγενική χορηγία και υποστήριξη του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας Μουζακίου, του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καρδίτσας, του ΚΤΕΛ Ν. Καρδίτσας, αλλά και των επιχειρήσεων : Mouzaki Pallas - Ξενοδοχείο, ΄΄Μητρόπολις΄΄ - Ξενοδοχείο, Εστιατόριο ΄΄Ελληνικό΄΄, Αρτοποιεία ΄΄Διαλεχτό΄ που τη βραδιά της έναρξης θα προσφέρουν σε όλο τον κόσμο παραδοσιακά εδέσματα, Εργοστάσιο Γάλακτος ΤΡΙΚΚΗ, Εταιρεία Εκτυπωτική, Βιοτεχνία Ξύλου ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΑΚΗΣ, Αρτοποιεία - Ζαχαροπλαστεία ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΒΕΕ, Ζαχαροπλαστεία ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, Ζασχαροπλαστεία ΄΄ΜΗΝΙΑΣ΄΄, Πυροτεχνήματα ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΙΩΓΑΣ Καταστήματα Φρεσκοκαταψυγμένων Θαλασσινών «ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ».

Η Ένωση Πολιτιστικών τους ευχαριστεί όλους θερμά και σας καλεί όλους να λάβετε μέρος στην αποψινή βραδιά της έναρξης.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details