Πηγές Εκκάρας ένα έργο για την Θεσσαλιώτιδα


Πηγές Εκκάρας ένα έργο για την Θεσσαλιώτιδα
(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Το όραμα και οι επίπονες προσπάθειες του Δημάρχου Θεσσαλιώτιδας κ Δημητρίου Τζιαχρήστα σε συνεργασίες με Περιφερειακή Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση ,τον Σύνδεσμο Ιαματικών πηγών Ελλάδος , και το ΥΠΕΧΩΔΕ έγινε πραγματικότητα.
Πρόκειται για την αξιοποίηση των πηγών Εκκάρας, , ένα έργο προϋπολογισμού 750000 ευρώ η δημοπρασία του οποίου έγινε στις αρχές του μήνα και ανάδοχος ανακηρύχτηκε η εταιρία Δ Βάρσου- Κ Καμπούρη ΟΕ.
Η έναρξη των εργασιών θα ξεκινήσει άμεσα ικανοποιώντας ένα μεγάλο και πάγιο αίτημα των κατοίκων της Εκκάρας όσο και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου. Είναι δε προφανές τα οφέλη που θα προκύψουν από την λειτουργία των Ιαματικών πηγών , οι ενεργητικές ιδιότητες των οποίων δεν απαντούνται σε κανένα άλλο μέρος της Ελλάδος. Στις πηγές θα γίνει ένα έργο σύγχρονων κτισμάτων που θα περιλαμβάνει.: Κολυμβητικές δεξαμενές, Αποδυτήρια, υπαίθριες κατασκηνώσεις κτίσμα λουτηρίου, κτίσμα αναψυκτηρίου, τουαλέτες, χώρους επισκεπτών, πέργκολα, διαμόρφωση υπαίθριου χώρου, παρκινγκ (ΑΜΕΑ) , εκδοτήρια και φυλάκιο.
Παράλληλα με την ολοκλήρωση του έργου αναμένεται να ενεργοποιηθεί και η ιδιωτική πρωτοβουλία η οποία θα επενδύσει στην κατασκευή μικρών ξενοδοχειακών μονάδων οι οποίες θα βοηθήσουν στην τοπική οικονομία.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details