ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “ΧΟΡΕΥΩ” στα περίπτερα..


ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “ΧΟΡΕΥΩ”

ΤΕΥΧΟΣ 8



Το 8ο τεύχος του περιοδικού «Χορεύω» κυκλοφόρησε με ένα πλούσιο φωτογραφικό και συγγραφικό υλικό. Μέσα στις σελίδες του εμπλέκονται περιπαίχτηκα οι μόνιμες πλέον στήλες του περιοδικού με το αξιόλογο αφιέρωμα στα Εξειδικευμένα Παραδοσιακά Όργανα της Κρήτης καθώς και με το επίκαιρο έθιμο της χώρας μας, το Καρναβάλι. Το ευχάριστο αυτό σύμπλεγμα έρχεται να ενισχύσει η «Ώρα της Θεσσαλονίκης» και το πλούσιο «Καλαντάρι», τα οποία σε συνδυασμό την αποκαλυπτική συνέντευξη της Κατερίνας Παπαδοπούλου και του ανατρεπτικού «γκάιντμαν» Γιώργου Μακρή κρατούν το ενδιαφέρον του αναγνώστη μέχρι τέλους.

Άξιο προσοχής αποτελεί και το αφιέρωμα σε έναν ιδιαίτερο σύλλογο, τον Α. Σ. Κοφών Βορείου Ελλάδος, ο οποίος διαμορφώνει και το εξώφυλλο του περιοδικού. Ένα αφιέρωμα το οποίο προβάλλει τις δυνατότης που έχει ο άνθρωπος και εστιάζει στην ικανότητα όλων των ανθρώπων να μπορούν να εκφραστούν μέσα από τον χορό.

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό μέρος του περιοδικού είναι το «Χρονικό της Λέρου», από το οποίο αναδύεται το πλούσιο, και άγνωστο σε πολλούς, μουσικοχορευτικό κομμάτι του νησιού. Το «Χρονικό της Λέρου», εμπλουτίζεται και με ένα αξιόλογο cd, που περιέχει ανέκδοτο Λέρικο μουσικό υλικό, καταγεγραμμένο από γηγενείς κατοίκους του νησιού.



Στόχος του περιοδικού είναι μέσα από τις στήλες του να παρουσιάζει θέματα και προτάσεις ώστε να αναδειχθεί και να προβληθεί ο λαϊκός και παραδοσιακός μας πολιτισμός.

Σας ευχαριστούμε για την στήριξη που μας δείχνεται μέσα από τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας.



Με εκτίμηση,

Η συντακτική ομάδα
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details