ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΣΙΤΑΡΙ....

Μήνας έντονης κινητικότητας είναι ο Φεβρουάριος για την Agroviz της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Τρικάλων. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, αδειάζουν από σκληρό σιτάρι τα σιλό του ενωσιακού συγκροτήματος, ενώ ζήτηση παρατηρείται και για το καλαμπόκι.

Αυτές τις ημέρες ολοκληρώθηκαν πωλήσεις ύψους 4.500 τόνων σκληρού σιταριού και στις αποθήκες πλέον υπάρχουν ελάχιστες ποσότητες. Σύμφωνα με τον κ. Λιούτα, από τις αγοραπωλησίες δεν υπάρχουν ζημίες για την Ένωση.

Στόχος της διοίκησης είναι να πουληθούν οι ποσότητες σιταριού, ώστε να αδειάσουν τα σιλό και αποθήκες για να αγοραστούν νέες ενόψει του καλοκαιριού. Ειδικά φέτος, μετά την κατάρρευση των διεθνών τιμών στο σιτάρι και στα υπόλοιπα δημητριακά, η ανάγκη για να διαδραματίσουν παρεμβατικό ρόλο η τοπική Ένωση, αλλά και οι ΕΑΣ όλης της χώρας, για τη στήριξη της τιμής του προϊόντος, είναι υπαρκτή όσο ποτέ.

Όσον αφορά τις ποσότητες καλαμποκιού που παραμένουν αποθηκευμένες, μπορεί να μην υπάρχει η ίδια κινητικότητα, αλλά παρατηρείται κάποια ζήτηση. Άλλωστε, περί τους 3.000 τόνους από τις αποθηκευμένες ποσότητες θα τις κρατήσει η ίδια Agroviz προκειμένου να παρασκευάσει ζωοτροφές.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details