Νέα λαϊκή αγορά βιολογικών αγροτικών προϊόντων στα Φάρσαλα

Άλλη μια λαϊκή αγορά βιολογικών προϊόντων ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Βιοκαλλιεργητών Θεσσαλίας, στα Φάρσαλα, η οποία θα φιλοξενείται στη σκεπαστή αγορά στην είσοδο της πόλης κάθε Πέμπτη, από τις 11 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι.

Με την λειτουργία της νέας αγοράς ο αριθμός τους στο νομό ανέρχεται σε δύο, καθώς λειτουργεί ήδη κάθε Παρασκευή στη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης στη Λάρισα, άλλη μια.

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι κάθε Τρίτη λειτουργεί αντίστοιχη αγορά στο Βόλο -από το 2007, ενώ αντίστοιχη αγορά γίνεται και στα Τρίκαλα, κάθε Τετάρτη.

Η ενίσχυση της λειτουργίας των συγκεκριμένων αγορών, σε Θεσσαλικό επίπεδο, έρχεται σε μια χρονική στιγμή που, σύμφωνα με τα στοιχεία αρμόδιων φορέων, καταγράφεται ακόμη και στα σημεία του οργανωμένου λιανεμπορίου μια αύξηση στη ζήτηση βιολογικών προϊόντων, κυρίως φρούτων και κηπευτικών -κι αυτό παρά τη μείωση της κατανάλωσης, με εξαίρεση την κατηγορία των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας. Αυτό σημαίνει ότι οι καταναλωτές είναι διατεθειμένοι να διαθέσουν ίσως και περισσότερα χρήματα, προκειμένου να αποκτήσουν πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες.

Η σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου περιλαμβάνει και ένα διπλό μήνυμα, προς καταναλωτές και αγρότες, κάτι που την καθιστά επίκαιρη, σε σχέση με τις αγροτικές κινητοποιήσεις. «Ας γίνει αυτή η αγορά ακόμη ένα βήμα για την άνοδο της βιοκαλλιέργειας στη χώρα μας, που θα δώσει διέξοδο στους αγρότες μας και ασφαλή και ποιοτικά τρόφιμα σε χαμηλές τιμές στους καταναλωτές», σημειώνουν ο πρόεδρος, Φώτης Τσιαγγάλης και ο γενικός γραμματέας, Δημήτρης Τσιάμης.

Υπενθυμίζεται ότι οι βιολογικές καλλιέργειες, όπως και η βιολογική κτηνοτροφία -με εξαίρεση σιτάρι και τριφύλλι που προορίζεται για ζωοτροφές- πέρυσι βρέθηκαν στο επίκεντρο της περικοπής επιδοτήσεων, ωστόσο οι βιοκαλλιεργητές της Θεσσαλίας συνεχίζουν την πορεία τους απερίσπαστοι.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details