Αγρότες απέκλεισαν την εθνική οδό στο ύψος του κόμβου της Γυρτώνης

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις
Αγρότες απέκλεισαν την εθνική οδό στο ύψος του κόμβου της Γυρτώνης

ΑΠΕ
Αγρότες στον κόμβο της Γυρτώνης
Λάρισα
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο
Προηγούμενο άρθρο:
Συγκέντρωση αγροτών στον Πλατύκαμπο (4/12/2008)

Την εθνική οδό στος ύψος του κόμβου της Γυρτώνης, στη Λάρισα, απέκλεισαν το μεσημέρι της Πέμπτης με ΙΧ και αγροτικά μηχανήματα, αλλά όχι τρακτέρ, αγρότες από τη Θεσσαλία και τη βόρεια Φθιώτιδα, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της νέας Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών.

Κεντρικά αιτήματα της κινητοποίησης αποτελούν η καταβολή άτοκου δανείου πενταετούς διάρκειας 50 ευρώ ανά στρέμμα για το βαμβάκι και τα δημητριακά (καλαμπόκι, κριθάρι, σιτάρι) με βάση τη δήλωση του ΟΣΔΕ, καθώς και η μείωση του κόστους παραγωγής.

Οι αγρότες άρχισαν να συγκεντρώνονται λίγο μετά τις 11 στον κόμβο του Πλατύκαμπου και στη συνέχεια με κομβόι κατευθύνθηκαν προς τον κόμβο Γυρτώνης.

Η συντονιστική επιτροπή αποφάσισε να προχωρήσει σε αποκλεισμό της εθνικής οδού στον κόμβο της Γυρτώνης, καθώς νωρίτερα είχε ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρο Κοντό, από τον οποίο όμως δεν υπήρξε απάντηση.

Οι αγρότες που συμμετέχουν στην κινητοποίηση φέρονται αποφασισμένοι να κλιμακώσουν την κινητοποίησή τους. Σχετικές αποφάσεις θα λάβει το συντονιστικό όργανο που έχει εκλεγεί για το σκοπό αυτό.

Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν τα αυτοκίνητα να οδηγηθούν προς τα Τέμπη, ώστε να αποκλεισθεί η ΠΑΘΕ στο ύψος της Κοιλάδας των Τεμπών, αλλά τελικά προτιμήθηκε σε πρώτη φάση ο κόμβος της Γυρτώνης.

Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτηρίους, υπό την παρουσία της αστυνομίας.

Newsroom ΔΟΛ

Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details