ΟΧΙ στην κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρισμού !!!


ΟΧΙ στην κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρισμού !!!

Στην μη κατασκευή εργοστασίου αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Δομοκού με ομόφωνη απόφαση που πήρε χθες το απόγευμα παρουσία 200 κατοίκων.

Η ιστορία ξεκίνησε αρχές καλοκαιριού όταν θυγατρική της ΤΕΡΝΑ εκδήλωσε προς τον Δήμο Δομοκού την επιθυμία να κατασκευάσει εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρισμού το οποίο θα χρησιμοποιούσε ως πρώτη ύλη το φυσικό αέριο που περνά κοντά στο χωριό Φιλιαδώνα . Το αίτημα κατατέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο περίπου στα τέλη Αυγούστου και μάλιστα προ ημερησίας διάταξης όπου και αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η κατασκευή του εργοστασίου, την ίδια απόφαση έλαβε και το τοπικό συμβούλιο της Φιλιαδώνας της επόμενες ημέρες.

Από τον Σεπτέμβριο και μετά ενεργοποιείτε ομάδα πολιτών που αρχίζουν να ψάχνουν , ανακαλύπτουν ότι η ίδια εταιρία προσπάθησε να εγκαταστήσει το ίδιο εργοστάσιο πριν από λίγο καιρό στα Βάγια της Βοιωτίας και βρήκε μεγάλη αντίσταση από τους κατοίκους για περιβαντολογικούς λόγους. Την περίοδο εκείνη σύμφωνα με τους κατοίκους του Δομοκού η εταιρία έδωσε πολλά αντισταθμίσματα στους εκεί πολίτες , μέχρι και ηλεκτρικό ρεύμα με μεγάλη έκπτωση.

Παρά την μεγάλη προσπάθεια που καταβλήθηκε δεν κατάφερε να δημιουργηθεί το έδαφος για να γίνει η εγκατάσταση εκεί , έτσι έρχονται στο Δομοκό και δίνουν αντιστάθμισμα την επισκευή του Ιερού Ναού της Φιλιαδώνας και ένα αγροτικό 4χ4 στον Δήμο προσπαθώντας να δελεάσουν.

Οι ενεργοί πολίτες αρχίζουν να πιέζουν τους Δημοτικούς συμβούλους και καταφέρνουν να επαναφέρουν το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου με την σειρά του, δίνει την εντολή να αποφασίσουν τα τοπικά διαμερίσματα.

Την εβδομάδα που μας πέρασε 11 ή 12 από τα 15 τοπικά αποφασίζουν να μην δώσουν την έγκριση τους , ακόμα και το τοπικό συμβούλιο της Φιλιαδώνας κάτω από την πίεση του κόσμου που συγκεντρώθηκε την ώρα που συνεδρίαζε αναιρεί την πρώτη του απόφαση και τάσσεται μαζί με τους πολλούς.

Χθες το απόγευμα συνεδρίασε το Δ.Σ για να επικυρώσει της αποφάσεις των τοπικών συμβουλίων. Δικαιολογημένα Απών από την συνεδρίαση ο Δήμαρχος Δομοκού και ο Αντιδήμαρχος που κατάγεται από την Φιλιαδώνα, τελικά η απόφαση είναι ομόφωνη να μην κατασκευαστεί το εργοστάσιο.

Παρά ταύτα όλοι οι κάτοικοι φοβούνται ότι η Εταιρία θα προβεί στην κατασκευή μιάς και έχει στα χέρια της την πρώτη απόφαση του Δ.Σ και του Τ.Σ της Φιλιαδώνας για αυτό τον λόγω προχώρησε και στην αγορά 200 στρεμμάτων στην περιοχή.

Εν αναμονή εξελίξεων λοιπόν….

Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details