παραμένουν στην θέση τους!!!

Παραμένουν στη θέση τους οι ''νονοί'' των φυλακών Δομοκού

Περίεργα πράγματα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στις φυλακές Δομοκού, των οποίων ο διευθυντής και ο αρχιφύλακας είχαν τεθεί με συνοπτικές διαδικασίες σε διαθεσιμότητα, μετά τις αποκαλύψεις της «Ζούγκλας».

Την επόμενη ημέρα τόσον ο διευθυντής, όσον και ο αρχιφύλακας των φυλακών, παρά τις αυστηρές αποφάσεις, παρέμειναν στις θέσεις τους, γράφοντας ουσιαστικά στα παλιά τους παπούτσια την εντολή του υπουργού. Το σημαντικότερο όμως και ίσως το πιο εξοργιστικό (σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες) είναι ότι οι κύριοι αυτοί, τις μεταμεσονύκτιες ώρες, κάλεσαν τον ηλεκτρολόγο των φυλακών και γύρισαν πίσω τα βίντεο, προφανώς για να καμαρώσουν τα έργα τους και να εξαφανίσουν εικόνες και διαλόγους επιβαρυντικούς που είχαν καταγραφεί.

Εάν όλα αυτά τα οποία μας καταγγέλλουν κρατούμενοι, αλλά και εργαζόμενοι των φυλακών αληθεύουν, τότε είναι φανερό ότι έχει καταλυθεί κάθε έννοια του κράτους δικαίου, από εκείνους, οι οποίοι, αντί να βρίσκονται σε κάποιο κελί των φυλακών, συνεχίζουν με θράσος και παρά τις αποφάσεις των προϊσταμένων τους να τις διοικούν.

Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος για τον οποίο μετά την πραγματοποιηθείσα Ε.Δ.Ε. στο παρελθόν, κανένας κρατούμενος δεν θέλησε να μιλήσει. Ο νόμος της σιωπής είναι αυτός που ισχύει, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, από νταβατζήδες, οι οποίοι όχι μόνον αποκοιμίζουν τους εκάστοτε κυβερνώντες, αλλά κατορθώνουν και να τους διασύρουν κιόλας χωρίς καμία συνέπεια.

Γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι η επιλογή του συγκεκριμένου αρχιφύλακα είναι ρουσφέτι από άνθρωπο του γραφείου του πρωθυπουργού. Το όνομά του θα αποκαλυφθεί στις επόμενες ημέρες και είναι σίγουρο ότι τόσον αυτός, όσο και ο προστατευόμενός του δεν θα μπορούν να σταθούν πουθενά.

Το παρήγορο στην όλη υπόθεση είναι ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης, στον οποίον καλώς ή κακώς χρεώνεται αυτή η απίστευτη ιστορία, έχει πάρει ήδη σοβαρές αποφάσεις και έχει κινηθεί όχι μόνον προς την κατεύθυνση της άσκησης ποινικής δίωξης εναντίον των πρωταγωνιστών, αλλά και την τοποθέτηση προσώπου στο χώρο των φυλακών που το παρελθόν του εγγυάται την πραγματοποίηση ουσιαστικής Ε.Δ.Ε.

Όπως διέρρευσε από έγκυρους κύκλους του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο κ. Χατζηγάκης σκέπτεται να τοποθετήσει για το επίμαχο διάστημα των ερευνών στις φυλακές Δομοκού τον γνωστό αρχιφύλακα Αντώνη Αραβαντινό. Ένα άτομο υπεράνω υποψίας, εφ’ όσον οι πολιτικές του επιλογές δεν έχουν καμία σχέση με τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας.

Εάν όντως ο υπουργός προχωρήσει σε μία τόσο διάφανη και γενναία απόφαση -λίγο σουρεαλιστικό μας φαίνεται για την ελληνική πραγματικότητα- είναι πιθανόν να βρεθούμε προ επιχείρησης «καθαρά χέρια» που θα οδηγήσει στην πραγματική κάθαρση του άθλιου σωφρονιστικού μας συστήματος.

Από την άλλη πλευρά η δημοσιογραφική έρευνα των ομάδων της τηλεοπτικής "Ζούγκλας" και της zougla.gr συνεχίζεται μετά τη βροχή καταγγελιών από κρατούμενους, εργαζόμενους και πολίτες, όχι μόνο για τις φυλακές Δομοκού, αλλά σχεδόν για το σύνολο των φυλακών της χώρας.



Share on Google Plus

About kalimerisnikos

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ

Author Details