Ο Στέλιος Πέτσας νέος διευθυντής του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη

Στέλιος Πέτσας  με καταγωγή από την Ομβριακή, είναι ο νέος διευθυντής του γραφείου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, που τοποθετείται στη θέση του Μιχάλη Μπεκίρη, ο οποίος -σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΔ- παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους.
Ο κ. Πέτσας είναι στέλεχος του Δημοσίου και επικεφαλής της ομάδας των συμβούλων του προέδρου του κόμματος, στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και διαθέτει σημαντική εμπειρία σε θέσεις ευθύνης στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.
Ποιος είναι ο Στέλιος Πέτσας
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΔ, ο κ. Πέτσας διετέλεσε, μεταξύ άλλων, διευθυντής του γραφείου αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΤΕ και της Cosmote, μέλος του προεδρείου της Economic and Development Review Committee (EDRC) του ΟΟΣΑ, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Νέων Επιστημόνων Ευρωπαϊκών Σπουδών και της Ένωσης Αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, προϊστάμενος Εσόδων του ΓΛΚ, οικονομικός σύμβουλος της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ, εθνικός εμπειρογνώμονας σε προγράμματα Οικοδόμησης Θεσμών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Twinning Projects) και εκπρόσωπος της Ελλάδας σε ομάδες εργασίας και επιτροπές της ΕΕ.
Την περίοδο 2012-2014 ήταν από τους βασικούς διαπραγματευτές της ελληνικής πλευράς με τους εταίρους της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ για θέματα δημοσιονομικής πολιτικής. Προετοίμασε και υποστήριξε σε τεχνικό επίπεδο τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες, από τον Αύγουστο του 2013, καθώς και τη μείωση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης κατά 30%, από τον Ιανουάριο του 2015.
Ο κ. Πέτσας είναι απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και κάτοχος πτυχίου και μεταπτυχιακού διπλώματος στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές. Έχει δημοσιεύσει βιβλία και άρθρα για θέματα δημοσιονομικής πολιτικής, διεθνών οικονομικών, διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά, είναι έγγαμος και πατέρας δυο κοριτσιών.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details