Αποκατάσταση ζημιών σε αντιπλημμυρικά έργα και ρέματα των Φαρσάλων

Κώστας Αγοραστός: «Αποκαθιστούμε τις ζημιές και δίνουμε λύση σε υπαρκτά προβλήματα»
Σε αποκατάσταση ζημιών σε αντιπλημμυρικά έργα και ρέματα των Φαρσάλων προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση δημοπράτησης του έργου: «Αποκαταστάσεις ζημιών & αντιπλημμυρικά έργα σε μικρορέματα και ρέματα στα όρια του Δήμου Φαρσάλων (από τη θεομηνία της 21-5-2016)” προϋπολογισμού 660.000,00 € με πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός: «Σε μια δύσκολη συγκυρία το να εντάσεις και να δημοπρατείς έργα, που αντιμετωπίζουν προβλήματα, στηρίζουν θέσεις εργασίας και διαχέουν χρήματα στην τοπική οικονομία, είναι μεγάλη υπόθεση. Πρόκειται για έργα άρσης καταπτώσεων, καθαρισμό ποταμών και χειμάρρων, για συντηρήσεις δρόμων και άλλα τεχνικά. Με έργα όπως αυτό αποκαθιστούμε τις ζημιές που δημιουργήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και δίνουμε λύση σε υπαρκτά προβλήματα».
Τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται, όλο και πιο συχνά, έντονα πλημμυρικά φαινόμενα δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα διάβρωσης αλλά και καταστροφών στο υφιστάμενο αστικό και περαστικό ιστό του Δ. Φαρσάλων με αποτέλεσμα αυτό να συνεπάγεται κινδύνους για την ασφάλεια των πολιτών αλλά και των περιουσιών τους.
Με την παρούσα εργολαβία, προβλέπεται να καθαριστούν και να προστατευτούν τα ρέματα Απιδανός, Αικλής, 2Χ καθώς και της περιμετρικής τάφρου των Φαρσάλων, που βρίσκονται στα διοικητικά όρια τoυ Δήμου Φαρσάλων και τα οποία με την τελευταία θεομηνία της 20ης & 21ης Μαΐου έχουν επιχωματωθεί στο σύνολο τους με φερτά υλικά και εξ αυτών με αποτέλεσμα να έχουν καταστραφεί τα επιχώματα.
Οι εργασίες που προβλέπεται να κατασκευαστούν με την παρούσα εργολαβία αφορούν:
- τον καθαρισμό και την διαμόρφωση των παραπάνω ρεμάτων (Απιδανός, Αικλής, 2Χ ) για την ομαλή απορροή των υδάτων καθώς επίσης και την εκβάθυνση της περιμετρικής τάφρου συνολικού μήκους 1200 μέτρων τραπεζοειδούς διατομής .
- την κατασκευή κιβωτίων (με πρότυπες διαστάσεις 3 Χ 3) στα σημεία πρόσβασης των αγροτικών δρόμων με τη περιμετρική τάφρο .
- την κατασκευή τεχνικών, στο κόμβο της παράκαμψης Φαρσάλων με τη Ε.Ο. Λάρισα – Φάρσαλα καθώς και στο κόμβο της Ε.Ο. Φάρσαλα – όρια Ν Μαγνησίας με τη περιφερειακή οδό. Ειδικά στον κόμβο ΦΑΡΣΑΛΩΝ – ΛΑΡΙΣΑΣ θα μεριμνήσει για την υποβολή μελέτης σήμανσης καθώς και για την παράκαμψη κυκλοφορίας για όσο διάστημα απαιτηθεί η κατασκευή του τεχνικού διαστάσεων 3*3.
Οι παραπάνω εργασίες θα εκτελεστούν αυστηρά με τις υποδείξεις της Υπηρεσίας, ενώ ο ανάδοχος θα είναι υποχρεωμένος με την έναρξη των εργασιών να υποβάλει όλα τα απαιτούμενα έγγραφα προς τους οργανισμούς και υπηρεσίες (ΟΚΩ) κλπ , για τις απαραίτητες άδειες επέμβασης εργασιών στον τόπο του έργου
πηγη  http://www.karditsapress.gr/
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details