Περίεργα ιστορικά, πολιτικά και στρατιωτικά γεγονότα που δεν ήξερες!


Κάποτε είχα διαβάσει ότι ο Έλβις Πρίσλεϊ στην προσπάθειά του να δείξει ότι είναι πολιτικοποιημένος, κανόνισε συνάντηση με τον τότε Πρόεδρο Νίξον, στις 21 Δεκεμβρίου του 1970. Ο Πρίσλεϊ μόλις είδε τον Πρόεδρο τον αγκάλιασε και του χάρισε ένα όπλο, λέγοντάς του πως εδώ και 10 χρόνια μελετάει την κουλτούρα των ναρκωτικών. Ο Νίξον τότε του προσέφερε το σήμα της Δίωξης Ναρκωτικών.  Μου φάνηκε τόσο weirdo fact το παραπάνω που άρχισα και έψαχνα και για άλλα τέτοια περιστατικά...μέχρι που οδηγήθηκα στα παρακάτω αλλόκοτα  ιστορικά, πολιτικά και στρατιωτικά γεγονότα και τα μοιράζομαι μαζί σας!
* Kατά τη διάρκεια της Ά Σταυροφορίας μια ομάδα φανατικών στρατιωτών, οι οποίοι έστεκαν καλά στο μυαλό τους αλλά ήταν απελπισμένοι, ακολουθούσαν μια χήνα για πολλές ώρες επειδή νόμιαζαν ότι ήταν ευλογημένη από το Άγιο Πνεύμα.
* Ο τελευταίος στρατιώτης που σκοτώθηκε στον Ά Παγκόσμιο Πόλεμοήταν ο Αμερικανός Χένρι Γκούντερ. Η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός υπογράφτηκε στις 11 το πρωί της 11ης Νοεμβρίου του 1918. Στις 11:01 ο Αμερικανός στρατιώτης δέχτηκε μια μοιραία σφαίρα στο κεφάλι.
* Ο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι (ο πρώτος καθολικός πρόεδρος των Η.Π.Α, 1960) παραιτήθηκε από το Αμερικανικό Ναυτικό, μετά τη βύθιση του πλοίου που κυβερνούσε από εμβολισμό εχθρικού σκάφους στις 2 Αυγούστου του 1943.
* O Tρούμαν (ο  33ος Πρόεδρος των Η.Π.Α, 1945-1953) είχε στείλει επιστολή εκφοβισμού σ'έναν κριτικό που είχε σχολιάσει αρνητικά τις τραγουσιστικές ικανότητες της γυναίκας του, απειλώντας τον πως θα του σπάσει τη μύτη.
* Στα τέλη του ΄60 κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου υπήρχαν 78.000 πυρηνικά όπλα ισχύος 12.5 δισ. τόνων ΤΝΤ ~> η ποσότητα αυτή αντιστοιχούσε σε διόμιση τόνους ΤΝΤ ανά έναν κάτοικο του πλανήτη που ζούμε!
* Οι άνθρωποι της CIA συλλέγει το 90% των πληροφοριών της από εφημερίδες, περιοδικά, τηλεοπτικά δίκτυα, social media κ.α.
* Το 1608, ο Τζωρζ Κένταλ ήταν ο πρώτος κρατούμενος που εκτελέστηκε στις Η.Π.Α. Από τότε έχουν εκτελεστεί 19.200 κρατούμενοι.
* Το 1876, ο Αμερικανός στρατηγός Κάστερ οδήγησε τους 211 ιππείς του στη μάχη του Λιτλ Μπιγκ Χορν, γνωρίζοντας ότι τους περίμεναν 6.000 Ινδιάνοι Σιού. Έπειτα από 15 λεπτά μάχης, μόνο ένα άλογο έμεινε ζωντανό.
* Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, στις πρώτες μέρες του Παγκοσμίου Πολέμου, έκρινε πως τα αεροπλάνα δεν είχαν καμία στρατιωτική αξία, καθώς κανένας πιλότος δεν θα μπορούσε να βλέπει με τον αέρα να τον χτυπάει στα μάτια με 50 χ./ώρα.
* Στην αιματηρή μάχη του Ρούρκ (1789), ένας Άγγλος στρατιώτης γλίτωσε από τη μανία των Ζουλού , μπαίνοντας σε μια ντουλάπα. Οι ιθαγενείς, που δεν είχαν δει ποτέ ξανά ντουλάπα στη ζωή τους, πίστεψαν ότι ήταν κάποιο είδος δέντρου και δεν ασχολήθηκαν μαζί της. 
* Ο Λουδοβίκος ο 14ος της Γαλλίας έκανε μπάνιο μια φορά το χρόνο.
* Ο μόνος Πρόεδρος των Η.Π.Α που γεννήθηκε της 4η Ιουλίου (Ημέρα ανεξαρτησίας των Αμερικανών) είναι ο .Kάλβιν Κούλιτζ (1872).
Αντιθέτως την ημέρα αυτή πέθαναν ο Τόμας Τζέφερσον (1826) και ο Τζέιμς Μονρόε (1831).
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details