με αφορμή το θάνατο του Χαράκτη - Ζωγράφου Δημήτρη Παπαγεωργίου (Σχετ. η αριθμ 88/2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δομοκού)

ΨΗΦΙΣΜΑ

με αφορμή το θάνατο του
Χαράκτη - Ζωγράφου Δημήτρη Παπαγεωργίου
(Σχετ. η αριθμ 88/2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δομοκού)


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δομοκού συνήλθε σε δημόσια έκτακτη συνεδρίαση την 16η Μαΐου 2016, αφού ενημερώθηκε για το θάνατο του Χαράκτη – Ζωγράφου Δημήτρη Παπαγεωργίου, ο οποίος κατάγονταν από τη Νέα Μάκριση Δομοκού και απεβίωσε σε ηλικία 88 ετών στη Μαδρίτη.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δομοκού Ομόφωνα Αποφάσισε με την αριθμ 88/2016 απόφασή του:
1. Να εκδόσει το παρόν ψήφισμα                                                                  
2. Να εκφράσει τα βαθιά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
3. Αντί στεφάνου να καταθέσει στη μνήμη του, το ποσό των 500,00 ευρώ προς ενίσχυση των σκοπών του Παραρτήματος ΑΜΕΑ, Ν. Φθιώτιδος
4. Να ιδρύσει Δημοτική Πινακοθήκη στην έδρα του Δήμου, με το όνομα Δημοτική Πινακοθήκη Δημήτρης Παπαγεωργίου, σε ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του στην Τέχνη
5. Να επιδόσει το παρόν ψήφισμα στην οικογένεια του εκλιπόντος
6. Να αναρτήσει το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Δήμου και να το δημοσιεύσει στον τοπικό ημερήσιο τύποΟ Δημήτρης Παπαγεωργίου διέμενε στη Μαδρίτη από τα νεανικά του χρόνια και υπήρξε καθηγητής στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Complutense της Μαδρίτης αποτελώντας μία σημαντική φιγούρα ανάμεσα στους Έλληνες της Ισπανίας. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Ελληνοισπανικού Μορφωτικού Συλλόγου (Asociación Cultural Hispano Helénica), που ο ίδιος μαζί με Ισπανούς καθηγητές και διανοούμενους, δημιούργησαν στο εργαστήριο του (χαρακτικής) στο κέντρο της Μαδρίτης. Προσέφερε γενναιόδωρα σε κάθε πλευρά της ζωής του, κάνοντας όλους εμάς περήφανους που ήταν Έλληνας.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details