Πρόβλημα προέκυψε με τις μετακινήσεις μαθητών στο ΔΔ Σκοπιάς Φαρσάλων!

Είναι γνωστό ότι εδώ και πολλά χρόνια το ΔΔ Σκοπιάς στέλνει τα παιδιά της σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης να φοιτήσουν στα Σχολεία του Δομοκού.
Πρόβλημα προέκυψε πριν λίγες ημέρες όταν η περιφέρεια Στερεάς αρνήθηκε να καλύψει τα έξοδα μετακίνησης και τα μεταβίβασε στην περιφέρεια Λάρισας!
Δηλαδή με λίγα λόγια η Περιφέρεια στέλνει τα παιδιά αυτά να φοιτήσουν στα σχολεία των Φαρσάλων και αγνοεί ότι η θέληση των γονιών και των παιδιών πρωτίστως είναι να φοιτήσουν στο Δομοκό, ακόμα η απόσταση προς το Δομοκό είμαι περίπου 16 χλμ ενώ πρός τα Φάρσαλα 35!
Πολλά παιδιά που είναι φέτος στην Γ Λυκείου καλούνται να αλλάξουν  σχολικό περιβάλλον στην πιο κρίσιμη  χρονιά  για την σταδιοδρομία τους!!
Η κατάσταση έχει ανησυχήσει εκτός από τους γονείς και τα παιδιά , και τις σχολικές μονάδες του Δομοκού πού βλέπουν μέσα σε μια ημέρα να αποδυναμώνονται και να  χάνουν 20 μαθητές!
Από το πρωί η τοπική Αυτοδιοίκηση με παρεμβάσεις του ίδιου του Δημάρχου κ Δημητρίου Τζιαχρήστα προσπαθεί να επιλύσει το πρόβλημα και να παραμείνει η κατάσταση ως είχε καλύπτοντας τα έξοδα μετακίνησης η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος!
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details