Υλοποιούνται έργα στα Φάρσαλα

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Αχ. Μπακαλέξη
 
Ξεκίνησε και συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς μία σειρά έργων στον Δήμο Φαρσάλων που αφορούν «Αστικές Αναπλάσεις στην πόλη», τον «Ηλεκτροφωτισμό του Αισθητικού Άλσους», την «Κατασκευή πάρκινγκ» στην είσοδο της πόλης (οδός Λαρίσης) και την «Περιβαλλοντική Αναβάθμιση Οικοσυστήματος του δάσους».
Συγκεκριμένα, το έργο «Αστικές Αναπλάσεις της πόλης» ξεκίνησε και συνεχίζεται από την εταιρία «ΕΡΓΑΝΗ ΑΤΕ» και αφορά στην κατασκευή πεζοδρομίων, την διαπλάτυνσή τους, την κατασκευή υποδομών για άρδευση των δένδρων και φυτών που πρόκειται να τοποθετηθούν και την εγκατάσταση νέων φωτιστικών σωμάτων, σύμφωνα με τη φωτοτεχνική μελέτη του έργου.
Τα πεζοδρόμια θα κατασκευαστούν με σύγχρονα βιοκλιματικά κριτήρια, με τη χρήση ειδικών υλικών, ενώ προβλέπεται και η εγκατάσταση οδηγών τυφλών.
Το έργο έχει ξεκινήσει από την οδό Λαμίας (από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου) και θα φθάσει μέχρι την οδό Β’ Συντάγματος Ιππικού στο κέντρο της πόλης, ενώ θα επεκταθεί και σε τμήματα των οδών Αχιλλέως και Λαρίσης.
Παράλληλα ξεκίνησαν και συνεχίζονται οι εργασίες του έργου «Ηλεκτροφωτισμός Αισθητικού Άλσους Φαρσάλων».
Με το έργο αυτό προβλέπεται η εγκατάσταση γενικού φωτισμού στο δασικό δρόμο του Αισθητικού Άλσους που βρίσκεται στη νότια πλευρά της πόλης, καθώς και φωτισμού ανάδειξης διάφορων περιοχών, όπως π.χ. του Αρχαίου Τείχους.
Οι περιοχές που προβλέπεται να φωτιστούν είναι: α) Η περιοχή της Ακρόπολης κοντά στις αναρτημένες σημαίες, β) η περιοχή πλησίον του Κυνηγετικού Καταφυγίου, γ) η περιοχή του Κεντρικού Αλσυλλίου πλησίον του Αρχαίου Πύργου, δ) Η περιοχή του Πυροβολείου πλησίον της κοινοτικής οδού Κ16 (οδός προς Αχίλλειο).
Το έργο θα εκτελεστεί με συμβατική υποχρέωση ολοκλήρωσης 60 ημερολογιακές ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης.
Στην είσοδο της πόλης (οδός Λαρίσης) απέναντι από το Δασονομείο έγινε ασφαλτόστρωση δημοτικού χώρου που θα χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων (πάρκινγκ), περιλαμβάνει περίπου εκατό θέσεις στάθμευσης και θα ανακουφίσει το κέντρο της πόλης, την οδό Λαρίσης και θα εξυπηρετεί και τη Λαϊκή Αγορά. Σε β’ φάση θα κατασκευαστεί στο χώρο αυτό και στηθαίο προστασίας κατά μήκος του ρέματος Αϊκλής.
Τέλος, άρχισε να υλοποιείται και το έργο «Περιβαλλοντική Αναβάθμιση Οικοσυστήματος του δάσους», που περιλαμβάνει καθαρισμούς της χαμηλής βλάστησης κατά μήκος του περιφερειακού δρόμου και δασικών δρόμων εντός του δάσους, κλάδευση μικρών δένδρων, περιποίηση κυπαρισσιών και πεύκων μέχρι το ύψος του ενός μέτρου από το έδαφος.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details