ΤΙ «ΞΕΘΑΨΕ» ΤΟ ΣΔΟΕ


Ούτε έναν, ούτε δύο, αλλά… 105 αιρετούς (πρώην και νυν δημάρχους, νομάρχες, περιφερειάρχες, αλλά και συμβούλους τους Τοπικής Αυτοδιοίκησης) έχει βάλει στο στόχαστρο το ΣΔΟΕ, κατηγορώντας τους για «μαύρο χρήμα» (φοροδιαφυγή και αδικαιολόγητο πλουτισμό).
Μεταξύ των αιρετών που ελέγχονται, όπως αποκαλύπτει το «Έθνος της Κυριακής»; Ο νέος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γιώργος Τσαμασλής, αλλά και ο συνυποψήφιός του που αποχώρησε στο δεύτερο γύρο, περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας Μιχάλης Τζόλλας, η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας Ρένα Καραλαριώτου και ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Φώτης Χατζηδιάκος. Από τους ενεργεία αιρετούς των δήμων, ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο πρόσφατα καταδικασθείς (άσκησε έφεση) πρόεδρος της ΠΕΔΚ, δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης Γιάννης Κουράκης, ο δήμαρχος Φυλής Δημήτρης Μπουραΐμης, ο δήμαρχος Μαραθώνα Ιορδάνης Λουίζος, ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, ο δήμαρχος Παπάγου- ΧολαργούΒασίλης Ξύδης, ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης και ο δημοτικός σύμβουλος Λαρισαίων Γιώργος Μπαρτζώκης (σ.σ.: είχε οριστεί από την Ντόρα Μπακογιάννη ως σύμβουλός της για τις σχέσεις καταναλωτών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, όταν ήταν πρόεδρος της ΔΗΣΥ).
Επιπλέον ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων, πρώην υπουργός, νυν βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης (που θέλει να διεκδικήσει εκ νέου το δημαρχιακό θώκο της πρωτεύουσας), ο πρώην δήμαρχος Πειραιά Παναγιώτης Φασούλας, ο πρώην αντιδήμαρχος Δομοκού Κώστας Σκριμπόνης (στην aftodioikisi.gr έχει αρνηθεί παλαιότερα τις κατηγορίες για παράνομο πλουτισμό), καθώς και οι πρώην νομάρχες Αθανάσιος Χειμάρας, Αθανάσιος Μπουραντάς, Γιώργος Τάνος, Διονύσης Γάσπαρος και Αριστείδης Αρκουδάρης.
Το ΣΔΟΕ, ήδη, έχει κινήσει τις διαδικασίες ανοίγματος ανοίγματος των τραπεζικών λογαριασμών και ελέγχου του «πόθεν έσχες». Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στους τραπεζικούς λογαριασμούς δεκάδων αιρετών προσώπων βρέθηκαν μεγάλα ποσά που δε δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα και το γενικότερο οικονομικό τους προφίλ.
Στον κατάλογο των ελεγχομένων, υπάρχουν, μεταξύ άλλων:
  • πρώην νομάρχης της Πελοποννήσου με λογαριασμό 2,5 εκατομμυρίων. ευρώ και νομαρχιακός σύμβουλος στη Μακεδονία με καταθέσεις 2 εκατομμυρίων, καθώς και
  • επτά δημοτικές επιχειρήσεις και οργανισμοί που εντοπίστηκαν για εμπόριο πλαστών και εικονικών τιμολογίων με προμηθευτές και για τις περιπτώσεις αυτές ύστερα από εισαγγελική παραγγελία ερευνάται η εμπλοκή αιρετών και υπαλλήλων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
ΤΙ «ΞΕΘΑΨΕ» ΤΟ ΣΔΟΕ
Τα ευρήματα παραπέμπουν σε μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή και παράνομο πλουτισμό με απευθείας αναθέσεις έργων, εικονικές εργολαβίες, υπερτιμολογήσεις για έργα, κάλυψη υποθέσεων φοροκλοπής από ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις της περιοχής, έκδοση πλαστών και εικονικών τιμολογίων, πλασματικά τιμήματα από μεταβιβάσεις ακινήτων σε ιδιώτες και παράνομη διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων.
Από τους μέχρι στιγμής φορολογικούς ελέγχους του ΣΔΟΕ, έχουν εντοπιστεί εικονικά τιμολόγια αξίας εκατομμυρίων ευρώ στις συναλλαγές δέκα δημοτικών επιχειρήσεων και οργανισμών με ιδιώτες, έχουν καταλογισθεί πρόστιμα και προσαυξήσεις και έχει ζητηθεί το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών αιρετών προσώπων και υπαλλήλων που εμπλέκονται στην οικονομική διαχείριση των επιχειρήσεων.

ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ (ΚΑΤΑ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ)

Share on Google Plus

About kalimerisnikos

13 comments:

ΡΕΠΟΡΤΕΡ είπε...

ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!!

ΕΙΣΤΕ ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΓΙΟΙ!!

ΔΗΜΑΡΧΟΙ -ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ

ΔΟΥΛΕΨΑΝΕ ΚΑΙ ΒΓΑΛΑΝΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ

ΕΠΙΣΗΣ ΔΟΥΛΕΨΑΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΡΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΣΗ


ΟΤΑΝ ΣΚΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ
ΘΑ ΠΕΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ, ΟΠΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ.........

ΡΕΠΟΡΤΕΡ είπε...

ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
ΣΤΗ ΦΑΚΑ ΤΟΥ ΣΔΟΕ
Ο πρώην αντιδήμαρχος έδινε... ρυθμό στο «πάρτι» των αναθέσεων
Από τον έλεγχο προέκυψε και η ανάμειξη ενός κουμπάρου ο οποίος κατά συρροή τροφοδοτούσε με ποσά τους «κρυφούς» τραπεζικούς λογαριασμούς, ενώ έπαιρνε συνέχεια έργα του δήμου

Ο πρώην αντιδήμαρχος δεν έχει προκαλέσει, σύμφωνα με συγχωριανούς του, με πολυτελή ή προκλητικό βίο. Διαθέτει ωστόσο μια πενταώροφη οικοδομή, ένα μικρό εξοχικό στην παραλία της Γλύφας και ένα μικρό πλωτό για ψάρεμα
Ως έναν άνθρωπο «υπεράνω πάσης υποψίας» περιγράφουν οι συγχωριανοί του τον πρώην αντιδήμαρχο Δομοκού. Μάλιστα, πολλοί αδυνατούν να πιστέψουν την ανάμειξή του σε οικονομικά σκάνδαλα του Δήμου. Ολα αυτά, βέβαια, μέχρι να πέσει στα «δίχτυα» του ΣΔΟΕ και να γίνει πρώτο αντικείμενο συζήτησης στα στέκια της περιοχής.
Ο ίδιος, πάντως, όπου βρεθεί κι όπου σταθεί μιλάει για «πλεκτάνη» και αρνείται τα ενοχοποιητικά στοιχεία που διέρρευσαν, σύμφωνα με τα οποία ο «εργατικός επαγγελματίας» και πρώην αντιδήμαρχος είχε καμουφλάρει ιδανικά τις «ύποπτες» δραστηριότητές του.
Βάσει όσων ανακάλυψαν οι ελεγκτές, ο πρώην αντιδήμαρχος, αρμόδιος για τον ΧΥΤΑ, αδυνατεί να δικαιολογήσει 2,83 εκατ. ευρώ. Το ποσό που ανακάλυψαν άνδρες του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ανοίγοντας τους τραπεζικούς λογαριασμούς του δεν έχει δηλωθεί στην Εφορία.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, σε μία παρτίδα με 31 έργα για τα 20 είχαν κοστολογηθεί 6.980 ευρώ
Το «μαύρο χρήμα», όπως το χαρακτηρίζουν οι ελεγκτές, προκύπτει από πλήθος μικροκαταθέσεων τρίτων, μεταξύ των οποίων είναι και εργολήπτες του Δήμου, που έπαιρναν, σύμφωνα με καταγγελίες, πλήθος απευθείας αναθέσεων.
Οι καταθέσεις έγιναν κυρίως μεταξύ 2007 και 2010 με ποσά από 1.000 έως 30.000 ευρώ. Συνολικά βρέθηκαν καταθέσεις 4 εκατ. ευρώ, από τα οποία μόνο το 1,2 εκατ. αιτιολογείται ως αμοιβή από την επαγγελματική του ενασχόληση με ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, εξοπλισμό άρδευσης, εμπορία υλικών απολύμανσης δικτύου ύδρευσης κ.λπ.
Από τον έλεγχο προέκυψε και η ανάμειξη ενός κουμπάρου και πρώην υπαλλήλου του αντιδημάρχου, ως του ανθρώπου που κατά συρροή τροφοδοτούσε με ποσά τους «κρυφούς» λογαριασμούς, ενώ ο ίδιος έπαιρνε συνέχεια έργα του Δήμου και φορέων του.
Το πόρισμα των ελεγκτών είναι έτοιμο και διαβιβάζεται μέσα στο επόμενο 20ήμερο - το μεν σκέλος των εσόδων που δεν δηλώθηκαν στον αρμόδιο οικονομικό έφορο της περιοχής, και τα στοιχεία που αφορούν το ποινικό μέρος και για άλλα εμπλεκόμενα άτομα στον αρμόδιο εισαγγελέα.
Ο πρώην αντιδήμαρχος δεν έχει προκαλέσει, σύμφωνα με συγχωριανούς του, με πολυτελή ή προκλητικό βίο. Διαθέτει ωστόσο μια πενταώροφη οικοδομή, ένα μικρό εξοχικό στην παραλία της Γλύφας και ένα μικρό πλωτό για ψάρεμα, περιουσιακά στοιχεία που ουδείς μέχρι σήμερα συνέδεε με παράνομες δραστηριότητες.

Σε χωριστή υπόθεση εξετάζεται και η ανάμειξη τόσο του δημάρχου όσο και των άλλων μελών των επιτροπών, σε κατ' εξακολούθηση παράνομη κατάτμηση μεγάλων έργων, ότι προέβαιναν σε παράνομες αναθέσεις, ενέκριναν και πλήρωναν υπερκοστολογημένες δαπάνες και αποδέχονταν ως νόμιμα σαφώς πλαστογραφημένα παραστατικά, για ανύπαρκτα έργα!
Στους περισσότερους φακέλους των έργων δεν υπάρχει περιγραφή των εργασιών, με κοστολόγηση, υλικά, τρόπο εκτέλεσης, ενώ λείπουν εκθέσεις μηχανικών.
Ο δρόμος του χρήματος
Ατέλειωτες λίστες με καταθέσεις
Στο μικροσκόπιο, τόσο των εισαγγελικών ερευνών όσο και του ΣΔΟΕ για το οικονομικό έγκλημα, εξετάζεται πόσοι και ποιοι από τους εργολήπτες ευθύνονται για παράνομες εισπράξεις ποσών από τον Δήμο και κυρίως για τις καταθέσεις στους λογαριασμούς του πρώην αντιδημάρχου, που οι ελεγκτές θεωρούν ότι πρόκειται για πληρωμές μίζας.
Αρχικά το ΣΔΟΕ έψαξε τις καταθέσεις του στην Εθνική Τράπεζα, επειδή είναι και το μόνο τραπεζικό υποκατάστημα που υπάρχει στον Δομοκό. Τα μικροποσά των καταθέσεων στην αρχή δεν έδιναν την εντύπωση επιβεβαίωσης των καταγγελιών, όταν όμως στη Λαμία πλέον, μέσω των υποκαταστημάτων σχεδόν όλων των άλλων τραπεζών, εντοπίστηκαν λογαριασμοί του πρώην αντιδημάρχου, η μία έκπληξη διαδεχόταν την άλλη.

ΡΕΠΟΡΤΕΡ είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ.....

ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΛΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ


Ατελείωτες λίστες με καταθέσεις επιβεβαίωναν την ύπαρξη άγνωστων λογαριασμών σχεδόν σε όλες τις τράπεζες!
Ακολούθησε διασταύρωση στοιχείων με την Οικονομική Εφορία και πουθενά στις φορολογικές δηλώσεις του ο πρώην αντιδήμαρχος δεν δήλωνε αυτά τα ποσά.
Το ΣΔΟΕ ήδη προχωρεί στο άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών τόσο για τους υπόλοιπους παράγοντες στον Δήμο Δομοκού που έχουν καταγγελθεί όσο και για εμπλεκόμενους σε ανύπαρκτα έργα, παράνομες αναθέσεις, πλαστά τιμολόγια και μίζες.

Το μαγικό 6.980
Η έρευνα, έπειτα από εισαγγελική παραγγελία και τη συνδρομή του ΣΔΟΕ, άρχισε με αφορμή διαδοχικές αναφορές, κυρίως από πρόσωπα εντός του Δήμου, περί ανάμειξης του πρώην αντιδημάρχου σε μια σειρά αδιαφανών αποφάσεων δημοτικών επιτροπών, για απευθείας αναθέσεις εκατοντάδων μικρών έργων.
Μολονότι ο προϋπολογισμός των περισσοτέρων δεν θα έπρεπε να ξεπερνά τα 1.000 έως 1.500 ευρώ, σχεδόν όλα υπερκοστολογούνταν στα... 6.980 ευρώ, ενώ αναφέρονταν και χειρισμοί που γεννούσαν υποψίες για πιθανό χρηματισμό του πρώην αντιδημάρχου.
Χαρακτηριστικό, επίσης, είναι ότι σύμφωνα με τις καταγγελίες στον εισαγγελέα, αρκετά από τα έργα που πληρώθηκαν κανονικά από τον Δήμο δεν εκτελέσθηκαν ποτέ! Ακόμη υπήρξαν περιπτώσεις αναθέσεων σε εργολήπτες, οι οποίοι φρόντισαν ώστε να έχει και ο εντολέας τους εμπλοκή στην εκτέλεσή τους! Μάλιστα, ως αρμόδιος για το έργο του ΧΥΤΑ φέρεται να ευθύνεται για πλήθος παρανομιών, που έγιναν κατά παρέκκλιση της μελέτης.


ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ- ΡΙΧΝΕΤΕ ΛΑΣΠΗ


ΔΗΜΑΡΧΟΙ -ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ.....


ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!!

ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ Ο ΣΥΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΓΚΟΥΒΑΣ;


ΝΑ ΕΥΧΕΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΨΑΞΟΥΝΕ ΚΑΛΑ
ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΣΑΣ ΨΑΞΟΥΝΕ

ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ είπε...

Ο πατέρας μου έλεγε ότι υπάρχουν δυο είδη ανθρώπων στον κόσμο: αυτοί που δίνουν και αυτοί που παίρνουν. Αυτοί που παίρνουν τρώνε καλύτερα, αλλά αυτοί που δίνουν κοιμούνται καλύτερα.

Ανώνυμος είπε...

Ρεπορτερ
Τωρα τελευταία έχεις γίνει πολύ μαρτυριάρης.
Ο ανθρωπος μας εχει πει οτι δεν εχει ουτε ευρω στην τράπεζα.

ΡΕΠΟΡΤΕΡ είπε...

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ
ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΟΙΣΗ

ΈΡΧΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ………ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Αναφέραμε μερικές περιπτώσεις τοπικής αυτοδιοίκησης για να δείτε τι συνεβαινε και τι συμβαίνει –τι πρέπει να συμβαίνει (και όχι τι ξέρανε κάποιοι) και τι θα ακολουθήσει …
Κακά τα ψέματα Οι σημερινές τοπικές αυτοδιοικήσεις είναι μια συνέχεια των προηγουμένων.
Πάνω –κάτω το ίδιο συμβαίνει σε όλους τους δήμους και περιφέρειες. Οι σημερινές διοικήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι οι περισσότερες διεφθαρμένες και οι άνθρωποι που είναι στις διοικήσεις για διαφόρους λόγους δεν είναι σε θεση να ανταποκριθούν μια κοινωνία διαφορετική ,αξιων ,χωρίς διαφθορά και σεβασμό στο πολίτη .Ειναι δηλ μια συνέχεια των άλλων των άλλων διοικήσεων. Είναι οι άνθρωποι που βλέπανε τις προηγούμενες διοικήσεις που έτρωγαν με χρυσά κουτάλια δεν τους έλεγχε κανένας και ηρθανε και αυτοί να κάνουνε τα ίδια.

ΈΡΧΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ………

Υπάρχουν πολλών ειδών καρύδια ,οι άνθρωποι αυτοί σε λίγο θα φύγουν ,Οι περισσότεροι θα παραιτηθούν, άλλοι θα πάνε προς τον εισαγγελέα και σιγά σιγά θα καθαρίσει αλλά θέλει χρόνο.
Οι πραγματικοί λόγοι που θα παραιτηθούν θα είναι επειδή τελείωσε η αρπαχτη
Δεύτερον δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν από θεμα ικανοτήτων διοίκησης διοτι το περιβάλλον εργασίας θα αλλάξει , θα είναι πιο απαιτητικό και το νομικό πλαισιο.
Αυτή ξέρανε δημόσια διοίκηση σημαίνει έτοιμο χρήμα και αρπαχτη, τωρα θα τους ζητηθεί να παράγουν οι ιδιοι Χρήμα και εδώ είναι τα δύσκολα ,δεν έχουν τέτοιες ικανότητες. Τώρα που τελείωσε το έτοιμο χρήμα ,θα αρχίσουν να φωνάζουν και θα παραιτούνται
Σας ειχα πει και παλαιοτέρα ότι σε δυο χρόνια θα ψάχνεται για δήμαρχους….για σοβαρούς μιλάμε…
Είχατε δει δήμαρχο πριν το 2011 πότε να έχει παραιτηθεί ; τώρα θα δείτε τι θα γίνει θα τους θαυμάσετε όλους στην σειρά
Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ
Εχουμε πει ότι Ο στόχος μας είναι να μάθουμε, πως πρέπει να γίνονται τα πράγματα και όχι πως θα θέλανε μερικοί η εμείς να γίνονται.

ΟΙ ΣΩΣΤΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΠΗΓΑΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΩΣΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ
Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ

29 Αυγούστου 2012 - 9:59 π.μ.

ΡΕΠΟΡΤΕΡ είπε...

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι τώρα γίνονται όλα νόμιμα επειδή υπάρχει η «διαύγεια»



ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΔΙΝΕ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ!!!
14-7-2012
Εδώ πρόκειται για φρέσκους ,αυτοί δεν κατάλαβαν ακόμα τι έρχεται ; νομίζουν ότι το πανηγύρι συνεχίζεται
…….οταν υπάρχει «δράκος» όμως ….

Την παρέμβαση του ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ προκάλεσε , το αποκαλυπτικό δημοσίευμα περιοδικού HOT DOC για τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Εργων του Πύργου Παναγόπουλο, ο οποίος συμμετέχει ως μέλος στο διοικητικό συμβούλιο Ανώνυμης Τεχνικής Εταιρείας η οποία εμφανίζεται ως προμηθευτής σε έργα που εκτελούνται στον δήμο του Πύργου !
Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ διέταξε την διενέργεια Προκαταρκτικής εξέτασης για τα αδικήματα : α) Της Παράβασης Καθήκοντος β) Της αθέμιτης συμμετοχής ( Άρθρο 255 – Αθέμιτη συμμετοχή Υπάλληλος που άμεσα ή έμμεσα και ιδίως χρησιμοποιώντας άλλο πρόσωπο ή με πράξεις συγκαλυμμένες, πήρε μέρος σε πλειστηριασμό, μίσθωση, δημοπρασία ή σε οποιαδήποτε άλλη πράξη στην οποία ασκεί τα υπηρεσιακά του καθήκοντα»
Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ζήτησε να ενημερωθεί ΑΜΕΣΑ από τον δήμο για όλες τις αποφάσεις των αρμοδίων επιτροπών που αφορούν την υπόθεση, ενώ ζήτησε και τα σχετικά έγγραφα.
Στις 8 Μαίου 2012 Η Οικονομική Επιτροπή του δήμου μετά από πρόχειρο διαγωνισμό όπου έλαβε μέρος μόνο ένας προμηθευτής ( η εταιρεία όπου έχει ως μέλος στο ΔΣ τον αντιδήμαρχο Έργων του δήμου Πύργου ) εγκρίνει κατά πλειοψηφία το Πρακτικό της Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού και με την 61/2012 απόφασή της που είναι αναρτημένη και στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ , κατακυρώνει τον διαγωνισμό στην εταιρεία για προμήθεια σκυροδέματος αξίας 71.545 ευρώ .
Την ίδια ημέρα η Οικονομική Επιτροπή μετά από πρόχειρο διαγωνισμό όπου έλαβε μέρος ξανά μόνο ένας (!) προμηθευτής (δηλ η εταιρεία όπου έχει ως μέλος στο ΔΣ τον αντιδήμαρχο Έργων του δήμου Πύργου) εγκρίνει με την 60/2012 απόφασή της , κατά πλειοψηφία το Πρακτικό της Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού και κατακυρώνει αυτόν στην ιδια εταιρεία για την προμήθεια ασφαλτομίγματος αξίας 60.271 ευρώ .

ΕΝΑ ---ΜΟΝΟ ΜΕΛΟΣ--- ΑΠΟ ΤΑ ΕΝΝΕΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΨΗΦΙΣΕ ΛΕΥΚΟ.
Όπως βλέπετε πάντα υπάρχει το πολυ ένας!!!!!!!! η κανένας!!!!! Και αυτος ο ένα ,ενώ βλέπει και ξέρει τι γίνεται
δεν τολμάει …..λευκό –λευκό .. για να μην γίνει κακός και χαλάσει το σύστημα……. αύριο που ξέρεις μπορεί να χρειαστεί και αυτός το σύστημα.
Αυτοί δεν πήραν είδηση ακομα ότι αυτά που ξέρανε τελειώσανε και και ακόμα χειροτέρα τι έρχεται!!!!!!!
Τωρα θα μου πει κάποιος τι μας νοιάζει εμάς για τους άλλους δήμους; !!!!! Όλοι ίδιοι είμαστε;…!!!!! σε εμάς δεν γίνονται τέτοια πράγματα. Ασε μας ρε φιλε οι οχτώ έχουν άδικο και ο ένας δίκαιο;
ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝΩΝΕ ΤΟ ΕΝΝΟΜΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ!!!!!!! Αλλά τους έφαγε η ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Ο ρεπορτερ

29 Αυγούστου 2012 - 12:11 μ.μ.


ΑΥΤΑ ΓΡΑΦΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΙΣΩΣ ΔΙΑΒΑΣΕ
ΚΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ
ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΕ ΖΗΛΕΨΕ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΗΚΕ
ΟΤΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ....


ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ
ΠΟΥ ΡΩΤΗΣΑΜΕ ΑΝ ΞΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΧΛΩΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΓΚΟΥΒΑ ΜΑΣ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟ......

ΡΕΠΟΡΤΕΡ είπε...

ΠΕΡΣΙΝΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ

29 Ιουνίου 2012 - 11:20 μ.μ.

Μόνο εχθές και σήμερα αυτοκτόνησαν τέσσερα άτομα –άνθρωποι .
Τους επόμενους μήνες ,τουλάχιστον στο τρίτο και τέταρτο τριμηνο θα επιταχθεί η τάση αυτή των ανθρώπων για αυτοκτονία ,καθώς και οι απώλειες ζωών από συμπλοκές .
Αν ρωτήσεις πολιτικούς η διοικούντες τοπικής αυτοδιοίκησης και αντιπροσώπους και γιατί αυτοκτόνησαν οι άνθρωποι αυτοί; Θα δηλώσουν ολοι άγνοια ,θα σου πούνε : που να ξέρω γιατί αυτοκτόνησαν; τι σχέση έχω εγώ με τις αυτοκτονίες των ανθρώπων αυτών ;
Και όμως κύριοι όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι οι ηθικοί αυτουργοί όλων αυτών των αυτοκτονιών είτε με την άγνοια τους ,είτε με την συμμετοχή τους.
Διότι το αίτιο των αυτοκτονιών είναι το οικονομικό πρόβλημα που δημιούργησαν όλοι αυτοί που κακοδιαχειρίστηκαν και καταχράστηκαν το δημόσιο Χρήμα και ζούμε σημερα μια πρωτόγνωρη κρίση ,όπως σας είχα πει πριν μερικους μήνες ,ότι το 2012 θα είναι αιματηρό και αποκαλυπτικό…..
Αν πάλι τους ρωτήσεις ,γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν από καρκίνους –καρδιακά προβλήματα-εγκεφαλικά ,πάλι θα δηλώσουν αγνοια και ανευθυνότητα και ας είναι αιτία η μόλυνση του ποσίμου ύδατος για το οποίο υπεύθυνοι είναι αυτοί και αδιαφορούν για την επίλυση του.
Δεν μάθανε ποτέ ,ότι το 70% του ανθρώπινου σώματος είναι νερό και οταν μολυνθεί το ποσοστό αυτο, πόσες πιθανότητες έχει ο άνθρωπος να ζήσει ;
Δεν μάθανε ποτέ ότι η άγνοια από μόνη της σκοτώνει τους ανθρώπους….
Όταν διοικείς δεν έχεις το δικαίωμα να αγνοείς …και να αδιαφορείς…
Μόνο ο λαμογισμος απορρίπτει τα ανθρώπινα δικαιώματα……

Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Προς τιμή των άδοξα χαμένων ανθρώπων ,που μπορεί να έσφαλαν αλλά δεν καταχράστηκαν ποτέ τα δικαιώματα των συνανθρώπων τους.

29 Ιουνίου 2012 - 11:20 μ.μ.


ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΑΝ
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 4.000 ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ

ΡΕΠΟΡΤΕΡ είπε...

ΠΩΣ ΤΑ ΕΚΛΕΒΑΝ ΟΙ ΓΙΩΡΓΑΚΗΔΕΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΚΑΙ ΠΩΣ
ΤΑ ΑΠΑΙΤΕΙ Ο ΚΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΚΑΝΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟΥ ΔΗΜΟΤΕΣ
ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ
ΤΟ ΕΤΟΣ 1990 ΚΑΙ 2000


ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ


ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΤΗ

ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΣΚΟ
ΖΗΤΟΥΣΑΝ 6 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ 2003
ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΑ ΕΙΧΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ !!!!!

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α
Από το πρακτικό της αρίθμ. 5/2013 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δομοκού, Αρ. Απόφασης: 42/2013
Θέμα 32: Εξέταση αίτησης του κου. Νικολάου Α. Κουλτούκη κατοίκου Τ.Κ. Πετρωτού, για Διαγραφή τελών Βοσκής, ποσού €: 6,51 ΤΟ ΕΤΟΣ 2003

Εισηγούμενoς ο κ. Πρόεδρος το θέμα της ημερήσιας διάταξης έθεσε υπόψη του Σώματος εισήγηση του Γραφείου Τελών της Οικονομικής Υπηρεσίας, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

Με την από 2/1/2013 αίτησή του ο κ.Νικόλαος Κουλτούκης του Αθανασίου, ζητάει την διαγραφή ποσού €:6,51 από τον βεβαιωτικό κατάλογο τελών Βοσκής έτους 2003 , διότι τα έχει πληρώσει, Προσκομίζει δε και απόδειξη πληρωμής του αντίστοιχου τέλους. Προτείνω την διαγραφή του ανωτέρω ποσού.
Επίσης τέθηκαν υπόψη:
Η αίτηση του κου.Νικολάου Κουλτούκη του Αθανασίου.
Το Δημοτικό Συμβούλιο αφού έλαβε υπόψη τα παραπάνω, έκανε στη συνέχεια διαλογική συζήτηση και αφού αντάλλαξε απόψεις ΟΜΟΦΩΝΑ

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι
Εγκρίνει την διαγραφή ποσού €:6,51 από τον βεβαιωτικό κατάλογο τελών Βοσκής έτους 2003 του φορολογούμενου κου. Νικολάου Κουλτούκη του Αθανασίου.
Η απόφαση αυτή έλαβε αύξοντα αριθμό: 5/42/2013


ΑΝ Ο ΒΟΣΚΟΣ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΤΟΛΜΗΡΟΣ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΔΙΟΤΙ Η ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ είπε...

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΔΟΜΟΚΟΥ
«ΤΟ ΒΛΑΚΟΖΕΥΓΑΡΟ»

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

ΒΛΑΚΑ ΜΕ ΑΝΕΒΑΖΑΝΕ
ΒΛΑΚΑ ΜΕ ΚΑΤΕΒΑΖΑΝΕ
ΤΩΡΑ ΑΠΟΒΛΑΚΩΘΗΚΑ ΤΕΛΕΙΩΣ!!!!
ΔΕΝ ΦΘΑΝΕΙ ΠΟΥ ΉΜΟΥΝΑ ΒΛΑΚΑΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΝΑ ΝΟΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΜΟΥ !!


ΔΗΜΟΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

ΒΛΑΚΑΣ ΕΓΩ- ΒΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ
ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΒΛΑΚΟΖΕΥΓΑΡΟ!!!!!



Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΟΠΟΙΟΣ ΣΤΗΝΕΙ ΤΟΝ ΛΑΚΚΟ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΠΕΦΤΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΕΣΑ.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ είπε...

Ούτε έναν, ούτε δύο, αλλά… 105 αιρετούς (πρώην και νυν δημάρχους, νομάρχες, περιφερειάρχες, αλλά και συμβούλους τους Τοπικής Αυτοδιοίκησης) έχει βάλει στο στόχαστρο το ΣΔΟΕ, κατηγορώντας τους για «μαύρο χρήμα» (φοροδιαφυγή και αδικαιολόγητο πλουτισμό).


Το νούμερο των 105 αιρετών ειναι αστείο νούμερο ως γελοίο...
Λετε μόνο 105 αιρετοί να φάγανε τα
δισεκατομμυρια που λειπουν απο το ταμείο;
Δεν ειναι μονο 105 ,ουτε 150 και 200 άλλα 300 και 400 αιρετοι.....
Οι 105 αιρετοί είναι αυτοί που δεν ξέρουν και οι ίδιοι πόσα έχουν φάει.

Σεβαστείτε λίγο,εστω την λίγη νοημοσύνη που μας έχει μείνει..

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ είπε...

ΞΥΠΝΑ ΔΗΜΑΡΧΕ
ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ

Έλεγξα όλες τις τελευταίες απευθείας αναθέσεις καθώς και μια σειρά ενεργειών του Δημου, κατά την άποψη μου,γινανε πολλές παρατυπίες και παρανομίες
Επίσης παρατηρήσαμε ότι στο προηγούμενο οικονομικό ετος έχουμε ελάχιστες απευθείας αναθέσεις .
Από την ημερομηνία που ανέλαβε ο Γκουβας οι απευθείας αναθέσεις πέφτουν Βροχή.
Αυτή την φορά, συγκεντρώσαμε όλα τα στοιχεία και θα προβούμε σε ολες τις Νόμιμες ενέργειες προστατεύοντας τα δικαιώματα των δημοτών.

Μετά από όσα αναφέραμε, αν ο δήμαρχος μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες δεν προβεί σε αντικατάσταση του αντιδημάρχου Γκουβα και όλων των αντιδημάρχων θα προκύψει σοβαρότατο θέμα.

Τα χρονικά περιθώρια και οι ανοχές τελειώσανε

Ο δήμαρχος σίγουρα θα χρειαστεί ισχυρή ομπρέλα για να αποφύγει το βρέξιμο…

Λυπάμαι δήμαρχε σε προειδοποίησα πολλές φορές αλλα εσύ το βιολί σου
Με τον νυν αντιδήμαρχο και πρωην αντιδήμαρχο, με το τσέλιγκα και όλους τους παρελκόμενους…… δεν γίνεται χωριό ,μόνο πανηγύρι γίνεται……………και από πανηγύρια έχουμε χορτάσει…….

Δεν έγινες δήμαρχος επειδή ήσουνα «ωραίος»!!!
Μπέρδεψες τις εποχές Δήμαρχε και πρόσβαλες το συμβόλαιο που υπόγραψες με τον δημότη με το οποίο του εγγυήθηκες ένα καλύτερο και αξιοπρεπές μέλλον

"Ο εγγυητής του συμβολαίου"

Δεν φταίω εγώ…..το γραμμάτιο φταίει…..δεν το πλήρωσες και διαμαρτύρεται…

Οι ανοχές του δημότη τελειώνουνε, τέλος Ιουνίου…

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ είπε...

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ...

Πως πέρασαν τόσες απευθείας αναθέσεις και κατατμήσεις όμοιων ή ομοειδών υπηρεσιών από τον ΕΠΙΤΡΟΠΟ;

Κάποια σχέση πρεπει να υπάρχει μεταξύ δήμου και επιτρόπου ....δεν εξηγείται διαφορετικά...

θα το βρω Αντιδημαρχε....


"ο θεός μπορεί να βοηθάει τον κλέφτη άλλα βοηθάει περισσότερο τον νοικοκύρη..."

Author Details