ΈΦΥΓΕ Ο ΝΙΟΝΙΟΣ

Απο τον FM 1:
Λίγο πριν τα μεσάνυχτα στο Νοσοκομείο Λαμίας άφησε την τελευταία του πνοή ο Διονύσης Δολιανίτης ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στη Φθιώτιδα.
Είχε γεννηθεί πριν 63 χρόνια στην Πάτρα και βρέθηκε στη Λαμία ως σπουδαστής στη Σχολή εμποροπλοιάρχων Παναγιωτόπουλου.
Ταξιδέψε για λίγο διάστημα στη συνέχεια γνώρισε τη σύζυγο του Καίτη Σουφλερού με την οποία απέχτησαν δυο παιδιά τον Σπύρο και την Γιώτα.
Εντάθηκε στο ΠΑΣΟΚ από το 1974 και πέρασε από διάφορες κομματικές θέσεις ευθύνης.
Η περίοδος που σημάδεψε την κομματική του δραστηριότητα ήταν από το 1982-1985.
Αρχικά ως γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης στο Παγκράτι Λαμίας όπου έδωσε πραγματικά μια άλλη εξωστρεφή διάσταση σε μια αμιγώς κομματική οργάνωση .
Το 1985 ήταν 2ος Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Φθιώτιδας, ασυμβίβαστος και βαθειά συνειδητοποιημένος στις αρχές του Κινήματος δεν δίστασε να διαφωνήσει με επιλογές του κόμματος του και γιαυτό διαγράφτηκε μαζί με πολλούς άλλους συντρόφους του.
Επανήλθε στην ενεργό κομματική δράση, κατήλθε υποψήφιος Νομαρχιακός σύμβουλος με τον υποψήφιο Νομάρχη Ανδρέα Ξάνθη.
Επαγγελματικά εργάστηκε στον ΟΣΕ όπου ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση στον εργασιακό του χώρο και αργότερα εκλέχτηκε πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας για 8 χρόνια και αποχώρησε επανερχόμενος στην κομματική δραστηριότητα από τη θέση του γραμματέα της Ν.Ε. Φθιώτιδας.
Δυστυχώς όλα όσα συνέβησαν στο χώρο του ΠΑΣΟΚ του στοίχισαν αρκετά και το έφερε βαρέως όταν το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο έχασε τις εκλογές αλλά υπέστη μια τόσο ταπεινωτική ήττα.
Πριν περίπου 6 μήνες άρχισε η μεγάλη περιπέτεια με την υγεία του, σε μια ιατρική εξέταση ρουτίνας τα ευρήματα ήταν δυσάρεστα, ο καρκίνος είχε προσβάλει ζωτικά του όργανα και η ζωή του άλλαξε ριζικά.
Πάλεψε και ως τη τελευταία στιγμή αντιμετώπιζε με ψυχραιμία το πρόβλημα του, δυστυχώς όμως παρόλη την εντατική θεραπεία που ακολούθησε δεν κατάφερε να το ξεπεράσει.
Τις τελευταίες ημέρες νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο Λαμίας όπου απόψε κατέληξε.
Η γνωριμία μας χρονολογείται από το 1982 και μαζί δώσαμε αρκετούς αγώνες , άλλοτε συμφωνούσαμε , άλλοτε διαφωνούσαμε αλλά η αλήθεια είναι ότι υπήρχε μια βαθειά ριζωμένη αλληλοεκτίμηση.
Έφυγε δυστυχώς πολύ νωρίς .
Τα στελέχη και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ έχασαν έναν αγαπητό σύντροφο τους και εμείς έναν καλό φίλο και συναγωνιστή.
Είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε φορά που έχανε ένα σύντροφο του στο κόμμα από παρόμοια αιτία μας τηλεφωνούσε βαθειά θλιμμένος και μας παρακαλούσε να γράψουμε ή να πούμε δυο λόγια…
Είχε προαίσθημα;
΄Η μια ιδιαίτερη ευαισθησία σε ανθρώπους που το νήμα της ζωής τους κόβονταν πρόωρα από τον καρκίνο;
Τα ειλικρινά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του, θα τον θυμόμαστε για πάντα κρατώντας ότι καλό πήραμε από αυτόν από την εμπειρία του και την αγωνιστικότητα του.
Η κηδεία του θα γίνει σήμερα το μεσημέρι κατά πάσα πιθανότητα από τον ιερό ναό των Αγίων Αποστόλων στο Παγκράτι.
Αντίο φίλε Νιόνιο...
Κουράγιο Καίτη!
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details