Ανακοίνωση και ψήφισμα απο το Δήμαρχο Δομοκού και το ΔΣ


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Με αφορμή την από 15/1/2013 απόφαση του κ. Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας προς τους κ. Διευθυντές των Κέντρων Υγείας του Νομού Φθιώτιδας, σύμφωνα με την οποία υποχρεώνει του ειδικευόμενους Ιατρούς Γενικής Ιατρικής να ασκούν την εφημερία τους από 1/2/2013 στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, το Δημοτικό Συμβούλιο Δομοκού το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δομοκού σε έκτακτη και κατεπείγουσα  συνεδρίασή του την 28η -01-2013  με την αριθ: 10/2013 απόφασή του συζήτησε το θέμα και εξέδωσε το ψήφισμα που ακολουθεί:

 

Στο Κέντρο Υγείας που λειτουργεί στην Έδρα του Δήμου μας, οι προβλεπόμενες θέσεις Ιατρών σύμφωνα με το οργανόγραμμά του, κατά ειδικότητα είναι:

α) Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας (5) πέντε

β) Παιδιατρικής                                (3) τρείς 

γ) Οδοντιατρικής                             (3) τρείς 

δ) Μικροβιολογίας                          (1) ένας

ε) Χωρίς Ειδικότητα                        (2) δυο

στ)Αγροτικοί Ιατροί                        (2) δυο

                                            Σύνολο: (16)  Δέκα έξι Ιατροί.

Αντί αυτού στο Κ.Υ υπηρετούν:

α) Γενικής Ιατρικής                      (2) δυο 

β) Παιδιατρικής                           (1) ένας  (Αποσπασμένος στο Γ.Ν. Λαμίας)

γ) Οδοντιατρικής                         (1) ένας

                            Σύνολο: (4)  Τέσσερις

 

  Ήτοι έλλειμμα (12) Δώδεκα , εν συνόλω Ιατροί.

Είναι γνωστό ότι το Κ.Υ Δομοκού, εκτός των άλλων προσφέρει Ιατρική φροντίδα σε Κρατουμένους και Προσωπικό των Δικαστικών Φυλακών αλλά και στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων όπου νοσηλεύονται συμπολίτες μας, με σοβαρά προβλήματα υγείας.  

Είναι επίσης γνωστό ότι ο Δήμος Δομοκού έχει πληθυσμό: 13.000 περίπου κατοίκων και κατά το 2012 βάσει βιβλίων και στοιχείων εξετάστηκαν: 24.162 ασθενείς στο Κ.Υ.

 Έγιναν δε : 16.518 συνταγογραφήσεις, ενώ στα Περιφερειακά Ιατρεία: 30.217.

 

Σε ότι αφορά τα Περιφερειακά Ιατρεία.

Στο Νέο Μοναστήρι που χαρακτηρίζεται ως Πολυδύναμο οι προβλεπόμενες θέσεις Ιατρών κατά ειδικότητα είναι:

α) Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας   (2) δυο 

β) Παιδιατρικής                                  (1) ένας

γ)Αγροτικοί Ιατροί                             (2) δυο

                                   Σύνολο: (5)  Πέντε.

 

Σήμερα στο Νέο Μοναστήρι ΔΕΝ υπάρχει ιατρός. Η επί θητεία αγροτική Ιατρός κα. Μαργαρίτη που τοποθετήθηκε πρόσφατα (24/1/2013) μετακινήθηκε στο Γ.Ν.Λαμίας.

Τα υπόλοιπα Π.Ι είναι καλυμμένα, πλην της Μελιταίας που έχει κενό και της Ομβριακής που επίσης έχει κενό.

Σύνολο κενών θέσεων Ειδικευμένων και Αγροτικών Ιατρών στο Δήμο Δομοκού (19) δέκα εννιά.

 

Επίσης την 28/1/2013 μετακινήθηκε ασθενοφόρο όχημα για κάλυψη αναγκών ευθύνης του Κ.Υ Μακρακώμης. Το Κέντρο Υγείας Δομοκού έχει στη διάθεσή του (2) δυο ασθενοφόρα εκ των οποίων το ένα (1) παλαιό – ακατάλληλο για μεταφορά ασθενών – το οποίο επισκευάστηκε από το Δήμο Δομοκού και χρησιμοποιείται μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

 

Ψ ή φ ι σ μ α

 

·          Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με αυτές τις εξελίξεις.

·          Να σταματήσουν οι αυθαίρετες μετακινήσεις προς το Νοσοκομείο Λαμίας.

·          Να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις ειδικευμένου προσωπικού, ιατρικού και νοσηλευτικού προκειμένου να καλυφθούν όλα τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία.

·          Να εκπληρωθούν οι υποχρεώσεις της Πολιτείας στην πρωτοβάθμια φροντίδα της υγείας

·          και στον τομέα της πρόληψης.

·          Όχι στην υγεία εμπόρευμα και στον ασθενή πελάτη.

·          Αποκλειστικά Δημόσια, Καθολικά Δωρεάν ,Υγεία για Όλους.

 

·          Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης του Διοικητή του Νοσοκομείου Λαμίας, για τις εφημερίες των Ιατρών των Κέντρων Υγείας στο Νοσοκομείο Λαμίας, γιατί αυτό σημαίνει κλείσιμο των Κέντρων Υγείας. Σε διαφορετική περίπτωση την 1/2/2013  θα προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις οι οποίες στη συνέχεια θα κλιμακωθούν.

 

·          Απαιτούμε την άμεση απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου,για το συγκεκριμένο θέμα.

·          Απαιτούμε άμεσα την έκδοση απόφασης της Π.Ε.Δ Φθιώτιδας.

·           Απαιτούμε άμεσα έκδοση απόφασης του κου. Αντιπεριφερειάρχη.

·          Να γίνει άμεση ενημέρωση των βουλευτών και ταυτόχρονα επερώτηση στη Βουλή.

·          Να γίνει άμεση ενημέρωση του Υπουργείου Εργασίας,Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

 

Δομοκός 29 Ιανουαρίου 2013

ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΟΜΟΚΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΛΙΟΛΙΟΣ
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

12 comments:

Ανώνυμος είπε...

Από την συνέντευξη του Δημάρχου Δομοκού κ. Σύρου
και θυμίζω «στον δήμο πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα. Δεν ήρθα για να τους φέρω μια μέρα να φάνε ψάρια, αλλά για να τους μάθω να ψαρεύουν.
Είμαστε σε μια περιοχή κατά πρώτο λόγο αγροτική και κατά δεύτερο κτηνοτροφική. Υπάρχουν πολλά ευρωπαϊκά προγράμματα που δεν έφτασαν ποτέ στους ενδιαφερόμενους της περιοχής. Το μόνο γνωστό μας προϊόν είναι το κατίκι Δομοκού. Τίποτα άλλο. Επίσης, μας ενδιαφέρει να αξιοποιήσουμε τους φυσικούς πόρους και ό,τι άλλο διαθέτει ο Δομοκός. Στηρίζω τον Καλλικράτη, κάτι που ισχύει σε χώρες που ήταν πολύ πιο μπροστά από μας, οπότε πρέπει και εμείς να βάλουμε μυαλό και να μην τα περιμένουμε όλα από το κράτος. Υπάρχουν πάρα πολλά άτομα ικανά που θα με βοηθήσουν να προάγουμε τον τόπο μας. Αλλωστε τους στρατηγούς τους κάνουν οι στρατιώτες...».
Καλά τα λές ...Σημερα τα
Με κυρίαρχο όρο ότι είμαστε η διαφορετική δημιουργική δύναμη που μπορεί να αλλάξει όσα δεν τόλμησαν οι προηγούμενοι από εμάς, οφείλουμε να υπογράψουμε ένα συμβόλαιο τιμής με τους πολίτες και να δεσμευθούμε κατηγορηματικά ότι θα το εφαρμόζουμε με συνέπεια, σοβαρότητα και ευθύνη. Η παρουσία μας στην πολιτική έχει νόημα μόνο αν διαφοροποιηθούμε από τις πρακτικές του παρελθόντος.
Ο λαός έχει κριτήριο και θα μας το αναγνωρίσει.
Δυστυχώς κ Δήμαρχε σήμερα μετά δύο χρόνια οι πολίτες του δήμου δεν γνωρίζουν ποιον έχουν δήμαρχο, έχουν χάσει την ΔΟΥ , δεν γνωρίζουν αν θα έχουν περίθαλψη , δεν έχουν ενημέρωση για το πώς φτάσαμε ως εδώ , διαβάζουμε για ότι υπάλληλος του δήμου καταγράσθηκε τα χρήματα για τα νερά (τον στείλατε εισαγγελέα καλώς ) καμιά ανακοίνωση από τον δήμο (αγνοείτε πλήρως τους δημότες), γίναμε γνωστοί στο πανελλήνιο από τον αθηναϊκό τύπο ότι αντιδήμαρχος του κ Τσόγκα καταχράσθηκε 5200000 Ε , ο δήμος καμία συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα οικονομικά των πρώην δήμων και μάλιστα σε πρόσφατο ΔΣ δηλώσατε ότι με ευθύνη προσωπική δεν φέρατε το θέμα στο ΔΣ Δομοκού ( οι δημότες για αυτό σας ψήφησαν εσάς και τον κ Βασιλό για να καλύψετε τους προηγούμενους δεν περιμέναμε νέο ήθος από Γκούβα και Μπακοστέργιο γνωστοί από το παρελθόν ), επιτέλους αγνοείστε τους συμβουλάτορες σας και βγείτε στο Δομοκό και τα χωριά , σε λίγο θα ερχόμαστε στην έδρα του Δήμου με γαϊδούρια τα λεωφορεία γίναν είδος πολυτελείας μας πάτε στη δεκαετία του 50 κάντε κάτι διαμαρτυρηθείτε στο ΚΤΕΛ δες σαν δήμος την παλια μελέτη του δήμου Δομοκού για Δημοτική Συγκοινωνία . Ο κ Τσόγκας δεν την θυμάται τι αντιπολίτευση κάνει . Τα έργα που πρόσφατα ήρθαν για διαβούλευση τα περισσότερα ήταν μικρά χωρίς μεγάλες παρεμβάσεις ( ο κ Γκανιδης πρότεινε κάποια δεν τα είδαμε στον προγραμματισμό για το 2013) . Τα υλικά του δήμου και η δημιουργία αποθήκης τι έγινε ακόμη τα μετρά ο κ Γκούβας!!!!! Επιτέλους ακούστε τους δημότες και μην κανετε μικροπολιτική στην Εκκάρα δωσατε το κοινοτικο περιπτερο σε υποψήφια του συνδιασμού σας με 50 Ε όταν υπαρχου 4-5 ιδια καταστήματα και φροντισατε να το αναβαθμισετε με παρανομη κατασκευή περατε εγκριση από την πολεοδομία οι δημοτικοί συμβουλοι από την εκκάρα κοιμούντε καλά ο πρώην αντιδήμαρχος ,φρόντισε για αναβάθμιση, ανεβάσατε μήπως το ενοίκιο τουλάχιστον στο ύψος του ενοικίου των διπλανών καταστημάτων αθέμιτος ανταγωνισμός κ Δήμαρχε κ Βασιλέ κ Τολιοπούλου κ Αντιδημαρχε Μπακοστέργιο (λιγο σεβασμό στους κατοίκους τη Εκκάρας).
Αρκετά κύριοι του Δήμου Διαφάνεια οι τοπικοί πρόεδροι να ενημερώνουν τους δημότες όπως και οι αντιδήμαρχοι έτσι υποστηρίζετε ο Καλικράτης όχι με κλάματα(δεν υπάρχουν χρήματα ) διαχειρισθείτε ότι έχετε, σεβαστείτε τον πολίτη δείξτε επιτέλους το ΝΕΟ ΗΘΟΣ για αυτό σας φέραμε θα φύγετε νύχτα Στρατηγοί δεν περιμέναμε μια από τα ίδια τα κάναν οι άλλοι πολύ καλύτερα από σας .
Ενας αγανακτισμένος περιφερόμενος συμπολίτης που αφουγκράζεται τους συμπολίτες του.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ είπε...

ΠΕΡΙΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΜΕΝ - ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΑΤΟΣ ΔΕ ! !!!!!!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΜΕ ΚΑΛΥΨΕ ΠΛΗΡΩΣ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ

Ο ΔΗΜΟΤΗΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ είπε...

Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΑΡΧΙΖΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ’

Θα προσπαθήσουμε να δούμε πως δουλεύουν και τι συμβαίνει στους περισσότερους δήμους:

Δήμος = η μέγιστη αταξία. Πλήρης αποδιοργάνωση των πάντων, η οποία δεν εμπεριέχει καμία πληροφορία και δεν επιτρέπει την διατήρηση ζωής.
Δήμαρχος = ένας από τους Μεγάλους Παλαιούς ,Άρχοντες , οποίος ζει εξόριστος στον κόσμο μας, «στο βυθισμένο Γραφείο του κοιμάται κι ονειρεύεται (πως την αυγή παντρεύεται)», και περιμένει υπομονετικά να βρεθούν τα άστρα στη σωστή τους θέση για να επανεκλεγεί.
Αντιδήμαρχος = ένα από τα πλάσματα χωρίς νου ,που έχουν τη μορφή τεράστιας συγκέντρωσης πρωτοπλασμαστικών φυσαλίδων.
Δημοτικός Προϋπολογισμός = καταραμένο βιβλίο (όταν τον διαβάζεις τρελαίνεσαι).

Ο Δήμος βρίσκεται μόνιμα σε κατάσταση βραδυφλεγούς χρεοκοπίας. Οι Κανονικές Συνθήκες για έναν Δήμο είναι να μην ξέρει πώς να παλέψει την ερχόμενη μισθοδοσία, να καθυστερούν οι λογαριασμοί και να σπάνε τα τηλέφωνα ,οι προμηθευτές ζητώντας τα λεφτά τους. Η σύνταξη του Δημοτικού Προϋπολογισμού (ΔΠ από εδώ και εμπρός) γίνεται ετσι ώστε να είναι αδύνατο να γνωρίζει κάποιος την πραγματική δαπάνη και την εγγραφόμενη δαπάνη ταυτόχρονα• το πραγματικό έσοδο και το εγγραφόμενο έσοδο ταυτόχρονα. .
ο ΔΠ πρώτα ισοσκελίζεται και μετά εγγράφονται οι δαπάνες και τα έσοδα.
Δύο μεθόδους χρησιμοποιεί ο Δήμος : διαφθορά και κακοδιαχείριση. Ως προς το πρώτο, έχουν δημοσιευτεί άφθονα και τρανταχτά περιστατικά.
Από την εμπειρία μου, μπορώ να βεβαιώσω τα παρακάτω:
1) Η διαφθορά δεν έχει να κάνει με την προέλευση της δημοτικής αρχής από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, κλπ Όλα έχουν να κάνουν με τους συγκεκριμένους δημοτικούς άρχοντες, τι άνθρωποι είναι. Και δεν αναφέρομαι μόνο στον δήμαρχο, αλλά σε όλο το δημοτικό συμβούλιο.
Ο αντιδήμαρχος π.χ. κατά κανόνα τα «παίρνει » πολύ περισσότερο, από τον δημάρχο. (εκτός ίσως αν πρόκειται για μια ιδιαίτερα μεγάλη προμήθεια, για κάποιο ιδιαίτερα ακριβό έργο, στο οποίο ενδεχομένως να ενδιαφερθεί η Αυτού Μεγαλειότης δημάρχου να συμμετάσχει στο πάρτι).
Ο Αντιδημαρχος είναι αυτός που φαίνεται περισσότερο ως προς τους συνεργάτες του,
Ο Δήμαρχος είναι αυτός που προβάλλεται, δίνει συνεντεύξεις, κόβει κορδέλες, εκφωνεί λόγους, παρίσταται σε δεξιώσεις,
Η υπαρξη του Δήμου όμως έχει να κάνει πολύ περισσότερο με τους υπαλλήλους, αντιδημάρχους, ταμίες, προέδρους δημοτικών οργανισμών κ.λπ.
2) Στους Δήμους επιβεβαιώνεται ο Χρυσός Κανόνας της Διαφθοράς στο Ελληνικό Δημόσιο.
Ποιος είναι ο κανόνας; Ότι τα λεφτά δεν τα παίρνει αυτός που υπογράφει το χαρτί (όχι τα πολλά λεφτά, τουλάχιστον). Τα παίρνει αυτός που βάζει το χαρτί μπροστά σ’ αυτόν που υπογράφει και δηλώνει αδιάφορα: «είναι ένα απαραίτητο έργο, κ. υπουργέ / κ. πρόεδρε / κ. διευθυντά / κ. βουλευτή / κ. δήμαρχε, π.χ. μια απεντόμωση γιατί έχουμε γεμίσει κουνούπια» – «Πού υπογράφω;» – «Να, εδώ κι εδώ κι εδώ, στο κάτω μέρος».
Η μεγάλη όμως φρίκη που κατατρώει τους Δήμους είναι η κακοδιαχείριση. Ο κόσμος συνήθως νομίζει ότι είναι η διαφθορά, επειδή είναι πιο τρανταχτή . Πιστεύω όμως ότι πολύ περισσότερα χρήματα σπαταλιούνται από την κακοδιαχείριση παρά από οτιδήποτε άλλο.

ΣΥΝΕΧΕΙΖΕΤΑΙ

Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ είπε...

Είναι απίστευτο το τι γίνεται μέσα στους Δήμους!

Ενώ έχουν υλικά, εργαλεία κ.λπ., αγοράζουν καινούργια γιατί δεν ξέρουν ότι τα έχουν. Τα παλιά υλικά σαπίζουν σε κάποια αποθήκη, ξεχασμένα από κάποια παλιότερη δημοτική αρχή, Η πληροφορία, γενικώς, μέσα στους Δήμους μεταδίδεται με πολύ αργούς ρυθμούς μέχρι να περάσει από το ένα γραφείο στο άλλο.

Πολλοί Δήμοι δεν προσλαμβάνουν δικηγόρους και λειτουργούν χωρίς νομική υπηρεσία, προκειμένου να μειώσουν δαπάνες – έτσι υποτίθεται, δηλαδή, γιατί στο τέλος δίνουν πολλαπλάσια χρήματα σε αμοιβές εξωτερικών νομικών. Ένα άλλο φοβερό είναι ότι ενώ προβλέπονται κοινοτικά κονδύλια για συγκεκριμένα έργα, οι Δήμοι δεν το γνωρίζουν και τα πληρώνουν με δικά τους χρήματα.
Συμβαίνει επίσης και το αντίστροφο, οι Δήμοι να χρησιμοποιούν κοινοτικά κονδύλια για άχρηστα έργα, μόνο και μόνο επειδή βρήκαν την επιδότηση.
Είναι γεγονός: μεγάλοι και, υποτίθεται, σοβαροί Δήμοι της χώρας είναι οργανωμένοι στα πρότυπα μπακάλικου της δεκαετίας του ’50. Δεν συντάσσουν οικονομικές καταστάσεις – ισολογισμούς και λογαριασμούς αποτελεσμάτων χρήσης ή τους συντάσσουν ως έργο μυθοπλασίας και φαντασίας, μόνο και μόνο για να στείλουν ένα χαρτί στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Δεν ξέρουν πώς να μεταφέρουν μια πίστωση από τον έναν κωδικό του ΔΠ στον άλλον, οπότε καθυστερούν στη σύνταξή του, μαζί μ’ αυτόν καθυστερούν και στη σύνταξη των επιμέρους προϋπολογισμών των ΝΠΔΔ του Δήμου, μένουν οι παιδικοί σταθμοί χωρίς γάλα και τα οχήματα του Δήμου χωρίς βενζίνη για μήνες.
Χάνουν συνέχεια παραστατικά. Δεν ξέρω πώς το καταφέρνουν αυτό, φαίνεται πως όποιο χαρτί μπει μέσα στον Δήμο, εξαφανίζεται
Ο προμηθευτής μετά θέλει να πάρει τα λεφτά του, σε κάποιες απίθανες περιπτώσεις θέλει να τον πληρώσει κι ο Δήμος, δεν ξέρουν όμως πώς να το κάνουν αυτό γιατί εχάσαν το τιμολόγιο.
Και το Δημόσιο θέλει πρωτότυπα παραστατικά για να πληρώσει, δε δέχεται αντίγραφα.
Όμως ο προμηθευτής δεν μπορεί να εκδόσει καινούργιο παραστατικό συν ένα πιστωτικό τιμολόγιο που να ακυρώνει το παλιό, γιατί οι εφορίες τρελαίνονται μόλις δουν πιστωτικά τιμολόγια, υποψιάζονται εικονικές πωλήσεις.
- Ούτε μπορεί να καταγγείλει την απώλεια, γιατί ο Κώδικας Δήμων & Κοινοτήτων μετά προβλέπει Ε.Δ.Ε Δήμος δε θέλει να μπλέξει. Τελικά ψάχνουν να βρουν μια λύση στο μιλητό κι ένας Θεός ξέρει πώς την εμφανίζουν στα χαρτιά
«Ο πάρεδρος δεν καταλαβαίνει τίποτα. Το κάνουμε τακτικά, σπάμε την προμήθεια σε πολλές μικρότερες, οπότε αποφεύγουμε τον διαγωνισμό και τις δίνουμε με απευθείας αναθέσεις. Ποτέ δεν είχαμε κανένα πρόβλημα με το Ελεγκτικό Συνέδριο, ο πάρεδρος δεν καταλαβαίνει τίποτα».
-

Μετά από όλα αυτά όμως, πώς καταφέρνουν κι επιβιώνουν οι Δήμοι; Δεν επιβιώνουν, αυτή είναι η απάντηση. Εδώ και πολλά χρόνια, οι Δήμοι σπαταλούν συνέχεια λεφτά, δανείζονται απ’ όπου βρουν, χρεώνονται συνεχώς κι οι περισσότεροι είναι σε μια κατάσταση ημιχρεοκοπίας και χρεοκοπίας .
Παλιότερα πίεζαν την Περιφέρεια, και την κυβέρνηση κι αυτές έβρισκαν κάποιες φόρμουλες να τους βοηθάνε (ρυθμίσεις χρεών, εγγυήσεις κ.α.). Τώρα όμως άρχισαν να τίθενται υπό καθεστώς μνημονίου, οι πιο χρεοκοπημένοι εξ’ αυτών.

Αυτή λοιπόν είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ είπε...

Τα έχασε όλα ο δήμος Δομοκού!

Δεν υπάρχει ασφάλεια,δεν υπάρχει μέριμνα για υγεία στο τέλος
δεν θα μείνει τιποτα όρθιο στο δήμο!!
Καιο δήμαρχος λεει ότι ηρθε να μας μάθει να τρωμε ψάρια
Μήπως νομίζει ότι βρίσκεται στην παραλία του βόλου!!!

Ανώνυμος είπε...

Τωρα δεν μιλάει ο ρεπόρτερ,ο παρατηρητής και ο Αγανακτισμένος περιφερόμενος
Συμπολίτης αλλά ο γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης οποίος επιβεβαιώνει τα λεγόμενα τους
Ρακιντζής: Αυτό είναι το πορτρέτο του διεφθαρμένου δημοσίου υπαλλήλου

2013-02-02 08:51:07

Απόλυτα περιγραφικός, με σχεδόν μυθιστορηματικό τρόπο, ο Λέανδρος Ρακιντζής, γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης περιγράφει το πορτρέτο του διεφθαρμένου υπαλλήλου .

Με συνέντευξή του στην Athens Voice, αναφέρει:
«Χωρίς να είναι κανόνας, από τα στοιχεία προκύπτει: έχει 20 με 25 χρόνια υπηρεσίας, πανεπιστημιακή εκπαίδευση, είναι υψηλά στην ιεραρχία. Γνωρίζει τους κανόνες, δεν φοβάται τίποτα επειδή είναι στα όρια της συνταξιοδότησης.
---- Ώσπου να τον πιάσουν και να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες θα έχει πάρει τη σύνταξή του. Εξάλλου, ένα ποινικό δικαστήριο κάνει επτά με οκτώ χρόνια για να ολοκληρωθεί. Επιπλέον, πολλά εξαρτώνται από την πρώτη τοποθέτηση του δημοσίου υπαλλήλου. Εάν πέσει σε γραφείο αδιάφορο ή με λαμόγια, θα χαλάσει κι αυτός. Ιδίως στην επαρχία υπάρχει μια ομερτά. Αλληλοϋποστηρίζονται.--------
Γι' αυτό υπογραμμίζω ξανά και ξανά ότι πρέπει να επανέλθει το κώλυμα της εντοπιότητας.
Ο εφοριακός, ο πολεοδόμος, ο αστυνομικός δεν πρέπει να υπηρετούν στον τόπο καταγωγής τους».

Πηγή: iefimerida
xespao

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε 0546:Προσωπικά σέβομαι και μιλώ τοσο με τους κατοίκους της ΕΚΚΑΡΑΣ οσο και τους υπολοίπους συμπατριώτες για οτι αλλο στο ΔΣ εχετε σαν δημότες λόγο...
Ν Η ΒΑΣΙΛΟΣ

ΡΕΠΟΡΤΕΡ είπε...

Είναι η πιο ανεύθυνη απάντηση που μπορείς να πάρεις από ένα συνηθισμένο άνθρωπο, όταν του απευθύνεις ένα σοβαρό πρόβλημα.

ΡΕΠΟΡΤΕΡ είπε...

"Εχει στηθεί πλυντήριο αθωώσεων για επίορκους"
Δημοσιεύθηκε: 08:06 - 04/02/13

Η διαφθορά δεν μειώθηκε αλλά πλέον αποκαλύπτεται, υποστηρίζει ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, κ. Λέανδρος Ρακιντζής,. Αναφέρει πως μπορεί να μειώθηκαν τα ποσά που διακινούνται, ωστόσο καταγράφεται σχετική αύξηση των παραβατών, καθώς κάποιοι προσπαθούν με τις πρακτικές αυτές να καλύψουν... τις περικοπές εισοδημάτων τους.
Αν και δεν υπάρχουν στοιχεία για το 2012, η ομάδα του κ. Ρακιντζή έχει εντοπίσει μέσω έλεγχων που πραγματοποιήθηκαν το παρελθόν έτος, τεράστια ποσά σε λογαριασμούς υπαλλήλων που σε καμιά περίπτωση δεν δικαιολογούνται από το πόθεν έσχες.
Από τις 2.700 εισερχόμενες καταγγελίες του 2004, οπότε και άρχισε η θητεία του ο κ. Ρακιντζής, υποδέχεται σήμερα περισσότερες από 20.000, πέραν των υποθέσεων που αυτεπαγγέλτως ερευνά η υπηρεσία επιθεώρησης.
Ο ίδιος ωστόσο σημειώνει ότι διακύβευμα παραμένει το αποτέλεσμα, η επιβολή ποινών και η περιστολή της διαφθοράς. Σ' αυτό το πλαίσιο, όμως αποκαλύπτονται τεράστια προβλήματα:
• Με τις αλλαγές στο πειθαρχικό δίκαιο (με τον νόμο 4014/2011) του αφαίρεσαν το δικαίωμα έφεσης στις αποφάσεις των πρωτοβάθμιων πειθαρχικών συμβουλίων. Ετσι, σημειώνει έχει στηθεί “πλυντήριο” αθωωτικών αποφάσεων για επίορκους υπαλλήλους.
• Στο ποινικό σκέλος υπάρχουν τεράστιες καθυστερήσεις στην απονομή δικαιοσύνης στα δικαστήρια. Εχουν σταλθεί 2.000 υποθέσεις στο εισαγγελέα και δεν έχει τελειώσει καμία. Κάνει μάλιστα λόγο για καθυστερήσεις που αγγίζουν τα όρια της “αρνησιδικίας”!
• Οι ποινές είναι τόσο μικρές ώστε να μην θεωρούνται αποτρεπτικές. Ενας χρόνος φυλακή εξαγοράσιμος είναι περίπου 3 – 3,5 χιλιάδες ευρώ και δεν λειτουργεί αποτρεπτικά.
Ο κ. Ρακιντζής εκτιμά ότι το κόστος της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς αγγίζει τα 30-35 δισ. ευρώ ετησίως. Πέραν της επίπτωσης στα δημόσια οικονομικά, ο ίδιος υπογραμμίζει ότι υπάρχουν σημαντικές παράπλευρές συνέπειες, όπως ότι δεν μπορούν να προσελκυστούν επενδύσεις χωρίς αξιόπιστο σχέδιο πάταξης της διαφθοράς.
Αναφέρεται τόσο στη βούληση της παρούσας κυβέρνησης όσο και των εξωτερικών παραγόντων, όπως η τρόικα και η Task Force για τη δημιουργία συντονιστικού οργάνου κατά της διαφθοράς, ένα θεσμό που θεωρεί ότι θα αποδώσει άμεσα καρπούς.
Συμπληρώνει, ωστόσο, ότι πάντα το πρόβλημα εμφανίζεται στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και για αυτό προτείνει “σκληρές” πρακτικές παρεμβάσεις (κόλλημα εντοπιότητας, ανάδειξη προϊσταμένων από άλλους χώρους κ.ά.).
Αναφορικά με τη λειτουργία του κράτους τονίζει ότι πρέπει να μικρύνει και να δημιουργηθούν νέες οργανωτικές δομές.
Τέλος, αποκαλύπτει ότι η υπηρεσία που ηγείται είναι επίσης “θύμα” της κρίσης με περικοπές του προϋπολογισμού που αγγίζουν το 60%, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να πραγματοποιηθούν ταξίδια για επιτόπιες έρευνες των επιθεωρητών.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ είπε...

Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΩΝ

Για να μην νομίζουν, κάποιοι …του δήμου ότι μπορούν να μας δουλέψουν

Το πρόβλημα των μετασχηματιστών το δημιούργησε η ανικανότητα των υπευθύνων ..

Πάμε στο μεγάλο πρόβλημα , στο Γιωργακη (που υπεξαίρεσε τα χρήματα )του δήμου ,....εδώ δεν το δημιούργησε η ανικανότητα αλλά η νοοτροπία των διοικούντων………….

Μετά από τόσα που έχει γράψει ο παρατηρητής εδώ και ένα χρόνο (εδώ είμαστε και θα δείτε )ότι ο Γιωργάκης που υπεξαίρεσε χρήματα του δήμου Δομοκού θα πάρει σύνταξη και όταν γίνει το δικαστήριο μετα από μερικά χρόνια θα τιμωρηθεί με 5-6 μήνες φυλάκιση με αναστολή και οι δημότες θα πληρώσουν το ποσό που καταχράστηκε.

Και όλα αυτά… για μην ξύνονται οι πρωην δήμαρχοι
«στην γκλιτσα του τσοπάνου» που λέει και ο νυν δήμαρχος, οποίος τον βλέπω να τρίβεται στην
δική του γκλιτσα….

Ο περίγελος του δήμου Δομοκού συνεχίζεται ……χωρίς τέλος

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΩΝ

Για να μην νομίζουν, κάποιοι …του δήμου ότι μπορούν να μας δουλέψουν

Το πρόβλημα των μετασχηματιστών δεν θα το σχολιάσω (τα εχω πει) ,στη ουσία δεν υπήρχε ποτέ πρόβλημα η ανικανότητα των υπευθύνων το δημιούργησε….

Πάμε στο μεγάλο πρόβλημα , στο Γιωργακη (που υπεξαίρεσε τα χρήματα )του δήμου ,....εδώ δεν το δημιούργησε η ανικανότητα αλλά η νοοτροπία των διοικούντων………….

Μετά από τόσα που έχει γράψει ο παρατηρητής εδώ και ένα χρόνο (εδώ είμαστε και θα δείτε )ότι ο Γιωργάκης που υπεξαίρεσε χρήματα του δήμου Δομοκού θα πάρει σύνταξη και όταν γίνει το δικαστήριο θα τιμωρηθεί με 5-6 μήνες φυλάκιση με αναστολή και οι δημότες θα πληρώσουν το ποσό που καταχράστηκε.

Και όλα αυτά… για μην ξύνονται οι πρωην δήμαρχοι
«στην γκλιτσα του τσοπάνου» που λέει και ο νυν δήμαρχος, οποίος τον βλέπω να τρίβεται στην
δική του γκλιτσα….

Ο περίγελος του δήμου Δομοκού συνεχίζεται ……χωρίς τέλος

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ
ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ

Author Details