Δημοτικό Συμβούλιο!


Πραγματοποιήθηκε το ΔΣ στο Δομοκό!

Με την  παρουσία 17 ΔΣ συνεδρίασε χθες για πάνω από 4 ώρες το Δημοτικό Συμβούλιο Δομοκού.

Πολλά ήταν τα θέματα που θίχτηκαν προ ημερησίας Διατάξεως και ξεπέρασαν χρονικά την μία ώρα.

Αναφορά στο πρόβλημα που έχει προκύψει από τις κολεκτίβες στο Ν Μοναστήρι χωρίς όμως να πάρει την απάντηση της λύσεως που όλοι περιμένουν. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο έχουν γίνει όλες οι παραστάσεις που έπρεπε να γίνουν και έχουν πάρει την προφορική διαβεβαίωση, χωρίς ωστόσο  να μπορέσουν να την πάρουν και εγγράφως , ότι θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα εξαιρεί  τις κολεκτίβες από τον νέο νόμο που ψηφίστηκε προσφάτους .

 Δυστυχώς, πάντα σύμφωνα με τα ον Δήμαρχο δεν μπορούμε να πούμε στον κόσμο να σπείρει αυτήν την στιγμή αφού το όλο θέμα βρίσκεται στον <αέρα> , εν αναμονή της τροπολογίας, το αισιόδοξο είναι όμως ότι ενώ έχουν βγει διαδικτυακά στην δημοπρασία πολλές περιοχές της χώρας, τα κτήματα του Νέου Μοναστηρίου δεν έχουν δημοπρατηθεί !

Το θέμα των καυσίμων για όλα τα Δημοτικά κτίρια ζήτησε να κουβεντιαστεί από το ΔΣ ο δημοτικός σύμβουλος κ Καλημέρης, κάνοντας λόγω για την εξεύρεση φθηνών λύσεων στα κτίρια του Δήμου και τα σχολεία.

Ένα άλλο θέμα που έθιξε ο ίδιος είναι η αύξηση των τελών Ακίνητης περιουσίας το γνωστό χαράτσι στο Ν Μοναστήρι κατά ένα ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, για να πάρει την απάντηση ότι αυτό οφείλεται στις νέες αντικειμενικές αξίες.

Ο δημοτικός σύμβουλος κ Τζιώρας έθιξε το θέμα της ανακύκλωσης σκουπιδιών κάνοντας λόγω για  απαράδεκτη συμπεριφορά εκ μέρους της Δημοτικής αρχής αφού οι πολίτες επιδίδονται στην ανακύκλωση ενώ η Δημοτικά αρχή κοροϊδεύει αφού τα σκουπίδια της ανακύκλωσης τα πετάει στα κανονικά σκουπίδια και όχι στις ειδικές σκουπιδιάρες.

Η Δημοτική αρχή απάντησε ότι αυτό γίνεται όταν το προσωπικό παίρνει άδεις και δεν επαρκεί για να στηρίξει και την ανακύκλωση.

Ο Δημοτικός σύμβουλος κ Αράχωβας έθιξε τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην Ξυνιάδα στην Εθνική Εορτή με τα στεφάνια, ακόμα στο αντλιοστάσιο της κορομηλιάς σύμφωνα με πληροφορίες του , εξαφανίστηκε ο χλωριοτής, και τέλος στην Ομβριακή τα φώτα ήταν αναμμένα για μια εβδομάδα όλο το 24ωρο!

Ο Κ Ματσαδές απάντησε ότι ο χλωριοτής έπαθε βλάβη και πήγε για επισκευή ενώ τα φώτα επισκευάσθηκαν σήμερα!

Στα έκτακτα θέματα ξεχώρισε το θέμα της Εφορίας όπου κατόπιν εγγράφου το Υπουργείο ζητάει την κάλυψη όλων των εξόδων από τον Δήμο για να λειτουργήσει γραφείο εξυπηρετήσεις στο Δήμο με 1 έως 3 υπάλληλους  (πλην την μισθοδοσία)

Το ΔΣ αποφάσισε ομόφωνα στην κάλυψη των εξόδων.

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης τα περισσότερα ψηφίστηκαν ομόφωνα ενώ αναβλήθηκαν τα νούμερο 22 και 30.

Νέος πρόεδρος πολιτιστικού οργανισμού με ψήφους 11 υπέρ και 6 κατά ο κ Ιωάννης Τράντας !!

Ένταση προκλήθηκε μεταξύ του Κ Παπιώτη  και του Κ Τσόγκα μετά από καταγγελίες του δευτέρου  ότι αποκάλεσε με άπρεπους χαρακτηρισμούς οικονομικούς υπάλληλους του Δήμου!!

Νέο έμβλημα στο Δήμο αφού το παλιό το είχε και κάποια εταιρεία!

Στην διαδικασία  της  ψήφισης μπήκαν δύο προτάσεις, της προέδρου που και υπερψηφίστηκε και του Κ Παπιώτη η οποία ήταν μια σύνθεση των τριών παλιών σημάτων και της προτάσεως του κ Καλημέρη!

Σε έναν ρόμβο που χωριζόταν σε 4 μέρη απεικονιζόταν σε κάθε μέρος τα τρία σήματα των παλιών Δήμου(ψάρι της Ξυνιάδας-μέλισσα του Δομοκού και αρχαίος κίονας της Θεσσαλιώτιδας) ενώ στο τέταρτο μέρος ήταν το ειδώλιο της κουτρουλού μαγούλας.
Ομόφωνα ψηφίστηκε το Θέμα της παρέμβασης για το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι!

 
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

2 comments:

Ανώνυμος είπε...

άντε βρε...στο επόμενο ΔΣ ευκαίρια να μάθετε και τάβλι!!!!
μη σπαταλάτε άδικα τον υπερπολύτιμο χρόνο σας!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΩ ΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΒΑΛΑΤΕ ΥΠΟΨΥΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΑΒΛΙ!!!ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ!!!!

Author Details