Την κατάργηση του τέλους ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ) ζητούν με ερώτησή τους προς τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, 45 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ,

Την κατάργηση του τέλους ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ) ζητούν με ερώτησή τους προς τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, 45 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενοι και πρόσφατες καταγγελίες από την ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ για εξαίρεση μεγάλων επιχειρήσεων -μεταξύ των οποίων τηλεοπτικά κανάλια και επιχειρήσεις του Τύπου- από την καταβολή του τέλους.
Σύμφωνα με τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από τη σχετική Υπουργική Απόφαση δημιουργούνται θέματα συνταγματικότητας του τέλους ακινήτων καθότι παραβιάζεται το Άρθρο 4 §5 περί αναλογικότητας των φορολογικών βαρών, ενώ στην ερώτησή τους παραθέτουν και συγκεκριμένα παραδείγματα εταιρειών - επιχειρήσεων που βάσει των καταγγελλόμενων, εξαιρέθηκαν από το ΕΕΤΗΔΕ.
Όπως επισημαίνουν, «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κατηγορηματικά αντίθετος με το χαράτσι της ΔΕΗ. Είναι άδικο, ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ και απαιτεί την άμεση κατάργησή του. Επίσης το ΕΕΤΗΔΕ με τις παρενέργειες που προκαλεί οδηγεί την ΔΕΗ σε μια σίγουρη κρίση ρευστότητας που έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από προβλήματα ρευστότητας που άφησε η δήθεν απελευθέρωση αγοράς ενέργειας (βλ. energa, hellas power, κτλ) και οι απλήρωτοι λογαριασμοί από μεγάλους καταναλωτές (Αλουμίνιον Α.Ε., Δημόσιο κτλ). Όμως τα στοιχεία που παραθέτουμε στην ερώτησή μας ξεπερνούν κάθε όριο προκλητικότητας και κοινωνικής αδικίας και αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι τους φόρους και τα χαράτσια τα πληρώνουν πάντα οι φτωχοί ενώ οι πλούσιοι απαλλάσσονται».
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details