ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΟΜΟΚΟΥ


ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΟΜΟΚΟΥ

Της 24ης Σεπτεμβρίου 2012

σχετικά με την αναστολή λειτουργίας της Δ.Ο.Υ. Δομοκού

(Προς πίνακα Αποδεκτών)

 

 

 

Διαμαρτυρόμαστε εντόνως για την προχειρότητα που  επέδειξε το Υπουργείο Οικονομικών με την αναστολή λειτουργίας των Δ.Ο.Υ. της Περιφέρειας και συγκεκριμένα της Δ.Ο.Υ. Δομοκού, επικαλούμενο την επιβάρυνση του Δημοσίου από το μίσθωμα.

Η στρεβλή πολιτική που ακολούθησε από τη σύστασή του το Ελληνικό κράτος να προβαίνει σε ανεξέλεγκτες μισθώσεις κτιρίων ιδιωτών, δεν μπορεί να αποτελέσει τη αιτία εγκατάλειψης της Περιφέρειας και της κατάργησης πλειάδας επαγγελμάτων που ασκούνται σε σχέση με τη λειτουργία των Δ.Ο.Υ.

Η διατήρηση της λειτουργίας της Δ.Ο.Υ. Δομοκού αποτελεί ουσιώδη λόγο ύπαρξης λειτουργίας και αύξησης νέων δραστηριοτήτων στο χώρο της  μαστιζόμενης Περιφέρειας.

 

 

Δομοκός, 28η Σεπτεμβρίου 2012                      Για το Δημοτικό Συμβούλιο Δομοκού

 

Ο Δήμαρχος Δομοκού

 

 

 

Στυλιανός Α. Σύρος

 

 

 

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

 

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

1.ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

2. ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ & ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

3. ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

4. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

5. Δ.Ο.Υ. ΔΟΜΟΚΟΥ

6. Μ.Μ.Ε.

 
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

12 comments:

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ είπε...

ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΛΛΑ ..ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ
Τι σημασία εχει αν απόφαση ενός συμβουλίου είναι ομόφωνη η όχι ;
Είναι δευτερευόντως σημασίας
Πρωτεύοντος σημασίας είναι η ορθότητα και η μακροχρονια αποτελεσματικότητα της απόφαση
Η απόφαση βάση των τωρινών και μελλοντικών εξελίξεων είναι εκτός
πραγματικότητας και ακυρη. Η φορολογική τακτική της χώρας θα στηριχτεί στην ηλεκτρονική
μορφή και οι εφορίες δεν θα χρειάζονται πλέον σε τίποτα (Αμερικάνικο σύστημα= ηλεκτρονική κάρτα –ηλεκτρονικό σύστημα εμπορικού καταστήματος συνδεμένο με κεντρικό υπουργείου, απευθείας ενημέρωση ,).
Ολες οι εφορίες εντός διετίας. θα έχουν τελειώσει
Επίσης και τα μικροκαταστήματα βάση του φορολογικού συστήματος που θα επικρατήσει μακροπρόθεσμα έχουν τελειώσει.
Και αν ακόμα η απόφαση σας εισακουστεί πάνω από δυο χρόνια δεν θα κρατήσει
Αρα μακροχρονιο αποτέλεσμα μηδέν και στα δυο .
Είναι καλύτερα (σε αυτά το πολύ δυο χρόνια) να προετοιμαστείτε για αυτό που έρχεται παρά να μείνετε
σε αυτό που φαντάζεστε.
Ξεχάστε το παρελθόν, το χθες πέθανε

Ο παρατηρητής

Στον ανταγωνισμό το μεγάλο ψάρι τρωει το μικρό.
Οι μικροί επιβιώνουν ενωμένοι =Συνεταιρισμός =Συνεργασία= άγνωστη λέξη για τους νεοέλληνες.

Ανώνυμος είπε...

Η ΚΡΙΣΗ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΛΑ ΕΚΤΟΝΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Τα Σόδομα και Γόμορρα…. Η στήλη άλατος και American plays, (αμερικάνικο παιχνίδι)
Κοιτάτε μπροστά και μην γυρίζεται πίσω

Θυμάστε την τύχη της γυναίκα του Λωτ στην καταστροφή των Σόδομα και Γόμορρα που γύρισε πίσω και είδε και έγινε στήλη άλατος; σε αυτό το σημείο βρισκόμαστε…οσο κοιτάς πίσω μένεις κάγκελο..
Η αναγέννηση (εχει πει ο παρατηρητής) περνάει μέσα από την καταστροφή…
Η κρίση αρχίζει από το κέντρο αλλά εκτονώνεται στην περιφέρεια…..ψιλά γράμματα για εσάς
αλλά τέλος πάντων
Πόσες φορές έχουμε πει παρτε ομπρέλες , έρχεται καταιγίδα.
Φιλαράκια ξεχάστε ότι ξέρατε… . Τελειώσανε τα πανηγύρια (των Γιωργακηδων δήμου -εφορίας & ΣΙΑ ) και ακόμα δεν είδαμε τίποτα τώρα άρχισε να ζεσταίνεται το παιχνίδι.
American plays,….( Ηλεκτρονικό Πληροφοριακό Σύστημα Φορολογίας)
Τώρα θα μου πείτε αμερικάνικο παιχνίδι με νεοέλληνες γίνεται;
Θα γίνει…. αλλά πρώτα στις εξέδρες …και μετα στο γήπεδο

Ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ

Ανώνυμος είπε...

Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις…

Ανώνυμος είπε...

θα έλεγα καλυτέρα
Περασμένα μεγαλεία διηγώντας τα … σκας στα γέλια

ΡΕΠΟΡΤΕΡ είπε...

Και για γέλια και για κλάματα!!

Είναι αστείο ως γελοίο να πιστεύεις ότι ο λόγος αναστολής της ΔΟΥ Δομοκού η οποιανδήποτε ΔΟΥ είναι το μίσθωμα
Τα καταστήματα ποτέ δεν κλείνουν λόγω μισθωμάτων αλλά λόγω μη αναμενόμενων Οικονομικών αποτελεσμάτων
Όταν έχεις πρόβλημα με το μίσθωμα του καταστήματος , το μεταφέρεις σε φθηνότερο μίσθωμα.
Και ενα τελευταίο, αν εσείς είχατε ένα ζημιογόνο κατάστημα θα το κρατάγατε ανοιχτό για να βγάζουν χρήματα άλλοι εις βάρος σας;
Ωραιο το παραμύθι σας αλλά δεν έχει δράκο...

Ο ρεπορτερ

Ανώνυμος είπε...

Η καλύτερη πληροφορία είναι η σωστή σκέψη!!!
Η καμήλα πρώτα πρέπει να βλέπει την καμπούρα της και μετά να κρίνει την καμπούρα των άλλων.

Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΕΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΩΝ

Κατάθεση-βόμβα για την υπεξαίρεση «μαμούθ» στο δήμο Θεσσαλονίκη
Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2012, 17:25

Με τις ερωτήσεις των συνηγόρων των κατηγορουμένων στην οικονομική επιθεωρήτρια συνεχίστηκε σήμερα έπειτα από διακοπή μιας εβδομάδας η δίκη για την υπεξαίρεση «μαμούθ» στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης.

Απαντώντας σε μια από αυτές για το πως κάποιος άλλος υπάλληλος της εφορίας δεν βρήκε κάτι πριν το 2007 όταν και την υπόθεση ανέλαβε η συγκεκριμένη οικονομική επιθεωρήτρια η κ. Τσεμπαρά αποκάλυψε: Σε κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση ο Σαξώνης μου είπε ότι οι ελεγχόμενοι με τους ελέγχοντες έπιναν ουζάκια και τρωγόπιναν.
Οι κατηγορούμενοι μαζί με τους υπαλλήλους της εφορίας, ενώ σε άλλο σημείο κατέθεσε πως όταν ζήτησε βοήθεια από την ΔΟΥ στην οποία ήταν επόπτρια ανάμεσα στους υπαλλήλους που είχαν οριστεί για να την βοηθήσουν ήταν και κάποιοι από τους υπάλληλους που κατονόμαζε ο Σαξώνης.

«Τόλμησα να κάνω αναφορά και ο διευθυντής του υπουργού μου είπε παραιτηθείτε. Οι ενέργειες που έχουν γίνει έπεσαν στο κενό. Παραιτήθηκα»

Η κ. Τσεμπερά επέμεινε στην άποψή της ότι το έλλειμμα στα ταμεία του δήμου ξεπερνά τα 51 εκατ. ευρώ χωρίς ωστόσο να μπορεί όπως είπε να γνωρίζει την πορεία του χρήματος.

Ανώνυμος είπε...

Έφοδος του ΣΔΟΕ στο σπίτι του διευθυντή της εφορίας Χίου

Αιφνιδιαστική έρευνα πραγματοποιήθηκε, στο σπίτι του διευθυντή της εφορίας Χίου, παρουσία εισαγγελέα.
Έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση των διωκτικών αρχών, ανάλογη έρευνα πραγματοποιήθηκε και στο σπίτι υπαλλήλου της ΔΟΥ Χίου.

Σε γνώση των αρμοδίων ελεγκτικών υπηρεσιών είχαν περιέλθει πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο διευθυντής της Εφορίας Χίου, από κοινού με υπάλληλο της ΔΟΥ, είχαν θέσει σε λειτουργία ένα υπερσύγχρονο φοροτεχνικό γραφείο, το οποίο είχε για πελάτες τους φορολογούμενους του νησιού!

Κατόπιν αυτού, κλιμάκιο του ΣΔΟΕ, με τη συνοδεία αστυνομικών και την εποπτεία εισαγγελικού λειτουργού, πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι του Διευθυντή Εφορίας Χίου, απ’ όπου κατασχέθηκε ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Ανάλογη έρευνα πραγματοποιήθηκε και στην οικία υπαλλήλου της Εφορίας Χίου, στο οποίο έκπληκτοι οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ βρήκαν ένα σύγχρονο φοροτεχνικό γραφείο, πλήρως εξοπλισμένο, το οποίο διεκπεραίωνε, με το αζημίωτο βεβαίως, πάσης φύσεως φοροτεχνικά αιτήματα των φορολογουμένων της περιοχής!

Αξίζει να αναφερθεί ότι όταν οι αστυνομικοί ζήτησαν από τα δυο στελέχη της ΔΟΥ Χίου να συναινέσουν και να βοηθήσουν στην έρευνα των διαμερισμάτων τους, ένας εκ των δυο αρνήθηκε να συνεργαστεί!

Παρά ταύτα, ωστόσο, ο αρμόδιος εισαγγελέας που επόπτευε των ερευνών έδωσε εντολή στα αστυνομικά όργανα να ανοίξουν την πόρτα του διαμερίσματος.
Τόσο οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές όσο και τα άλλα ευρήματα που κατασχέθηκαν από τα διαμερίσματα των δυο εφοριακών αναμένεται να αποσταλούν στα επιστημονικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας για τα περαιτέρω.

ο ρεπορτερ

Ανώνυμος είπε...

Τελικά πράγματι:

Η καλύτερη πληροφορία είναι η σωστή σκέψη!!!

Ανώνυμος είπε...

τα παιδιά τα παιδιά
τα φιλαράκια τα καλά
τα σνομπάρεις και δεν δίνουν
σημασία πια καμιά...



ΡΕΠΟΡΤΕΡ είπε...

Σχέδιο ριζικής αναδιάρθρωσης του φοροεισπρακτικού και φοροελεγκτικού μηχανισμού ενεργοποιεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης επιχειρώντας την άμεση «αναστήλωση» των εσόδων του προϋπολογισμού.

Με βάση το σχέδιο, μέχρι το τέλος του έτους 117 εφορίες κατεβάζουν «ρολά», περισσότεροι από 3.000 υπάλληλοι των ΔΟΥ που καταργούνται ή συγχωνεύονται θα αξιοποιηθούν αποκλειστικά με τον φορολογικό έλεγχο και τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής ενώ μέσω τραπεζών θα γίνονται σύντομα οι πληρωμές κάθε είδους φόρου και τέλους, εξέλιξη που ανοίγει το δρόμο προκειμένου να μπει οριστικό «λουκέτο» στα ταμεία των εφοριών και τέλος στις ουρές και την ταλαιπωρία των φορολογουμένων.

Ηλεκτρονική πληρωμή φόρων
Το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την πλήρη αναδιάρθρωση του φοροεισπρακτικού και φοροελεγκτικού μηχανισμού συνοδεύεται με την πληρωμή κάθε είδους φόρου και τέλους μέσω των τραπεζών προκειμένου να εκλείψουν οι ουρές στις εφορίες αλλά και να απελευθερωθούν υπάλληλοι από γραφειοκρατικές εργασίες οι οποίοι θα μπορούν να ασχοληθούν με πιο παραγωγικές δραστηριότητες όπως είναι οι φορολογικοί έλεγχοι και η βεβαίωση φόρων και προστίμων για φοροδιαφυγή. Επίσης οι περισσότερες συναλλαγές με την εφορία θα γίνονται ηλεκτρονικά.
Στο δικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr ) παρέχεται ήδη μια νέα ηλεκτρονική υπηρεσία μέσω της οποίας οι φορολογούμενοι πληροφορούνται κάθε είδους οφειλή που έχουν προς την εφορία, είτε αυτή είναι ενήμερη, είτε είναι ληξιπρόθεσμη. Σύντομα δίπλα από κάθε οφειλή θα εμφανίζεται ένας ειδικός κωδικός ηλεκτρονικής πληρωμής. Με τον κωδικό αυτό οι φορολογούμενοι θα μπορούν να επισκεφθούν το ταμείο οποιασδήποτε τράπεζας για να εξοφλήσουν την οφειλή τους. Επίσης θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν την πληρωμή μέσω web banking που προσφέρουν οι περισσότερες τράπεζες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα εξακολουθεί να υπάρχει μια σειρά φόρων και τελών που εξοφλούνται μόνο με επίσκεψη του φορολογούμενου στην εφορία. Πιο συγκεκριμένα αποκλειστικά στα ταμεία των εφοριών γίνεται:
• Η πληρωμή δόσης για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο για τις οποίες ο φορολογούμενος έχει υπαχθεί σε ρύθμιση για την τμηματική εξόφλησή της. Στην περίπτωση αυτή οι οφειλέτες αναγκάζονται κάθε μήνα να επισκέπτονται την εφορία.
• Η πληρωμή φόρου μεταβίβασης ή κληρονομιάς ακινήτων.
Επίσης μέχρι το τέλος του έτους θα δοθεί η δυνατότητα στους φορολογούμενους να εξοφλούν τις οφειλές τους με τη χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας στο δικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.


Ο ρεπορτερ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ είπε...

Ποιο ήταν το κοινό σημείο εφορείας και δήμου;

Author Details