Δύο εκδηλώσεις στην Αρχαία Πρόερνα!

Αύριο και μεθαύριο θα πραγματοποιηθούν δύο εκδηλώσεις στο κάστρο της Αρχαίας Πρόερνας. Τήν πρώτη ημέρα αρχαία Θεατρική παράσταση ενώ την δεύτερη ημερα μουσικη εκδήλωση!

Share on Google Plus

About kalimerisnikos

14 comments:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΠΡΟΒΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ

Με λύπη παρατηρώ ότι παρά τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι συνεχίζουν να πραγματοποιούν υψηλού κόστους και προϋπολογισμού εκδηλώσεις βιτρίνας.
Τεράστια ποσά ξοδεύονται από τα άδεια ταμεία των δήμων με αποτέλεσμα είτε να ζητούν επίμονα αύξηση της κρατικής χορηγίας, είτε να επιβάλλουν έμμεσα νέες φορολογίες, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις άμεσες υποχρεώσεις τους. Ο τόπος σήμερα περνά εξαιρετικά δύσκολες στιγμές. Τα νοικοκυριά δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις απολύτως απαραίτητες ανάγκες τους, πόσο μάλλον να αντέξουν και επιπρόσθετους νέους φόρους.
Δεν είναι η ώρα για την αυτοπροβολή δημάρχων και δημοτικών συμβουλίων μέσα από πανάκριβες εκδηλώσεις που ελάχιστα προσφέρουν, ενώ αντίθετα προκαλούν τον πολίτη ο οποίος σφίγγει συνεχώς το ζωνάρι.
Είναι επίσης καλά γνωστό ότι μεγάλα ποσά καταλήγουν στις τσέπες ‘καλλιτεχνικών αντιπροσώπων’ οι οποίοι αναλαμβάνουν την κάθοδο τραγουδιστών, συγκροτημάτων κλπ.
Τέτοιες υπερβολές στερούν από τους δήμους κονδύλια τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για έργα υποδομής (στην υγεία –εκπαίδευση, στο οδικό δίκτυο, καθαριότητα, κλπ, αλλά και στην κατεύθυνση της κοινωνικής στήριξης δημοτών που έχουν άμεσα ανάγκη).
Είναι η ώρα του αυτοπεριορισμού, των σοβαρών προσεγγίσεων και του μέτρου. Στόχος των δημάρχων και των δημοτικών συμβουλίων θα πρέπει να είναι η δημιουργία ισοσκελισμένων προϋπολογισμών, μείωση των δαπανών, αύξηση εσόδων μέσα από αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, συνεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα και σταδιακή ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και προσέλκυση επενδύσεων στις περιοχές του δημου. Αλλαγή διαδικασιών στις δημοτικές υπηρεσίες για να γίνουν αυτές πιο ευέλικτες και αποτελεσματικές στην υπηρεσία του δημότη, βοηθώντας έτσι στην ανάπτυξη των δήμων.
Η σημερινή κατάσταση επιβάλλει νέες, σύγχρονες προσεγγίσεις και οικονομικά μοντέλα που θα είναι βιώσιμα και θα οδηγούν τους δήμους μακριά από τον κίνδυνο πτώχευσης και ξεπουλήματος της δημοτικής περιουσίας.
Πρέπει όλοι να αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ


Τα κυριότερα επιτεύγματα θητείας ενός σοβαρού Δημάρχου πρέπει να είναι:

• H έμφαση στην Κοινωνική Πολιτική με υλοποίηση δράσεων συμπαράστασης και προσφοράς σε πολίτες που έχουν ανάγκη στήριξης.
• Η ενοποίηση όλων των υπηρεσιών του Δήμου με στόχο την αποτελεσματικότερη λειτουργία, τον πληρέστερο έλεγχο και τη διασφάλιση της διαφάνειας στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος.
• Το νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου με περικοπή των αλόγιστων δαπανών και η παραπομπή στη Δικαιοσύνη των δειγμάτων κακοδιαχείρισης από όπου και αν προέρχονταν.

Ανώνυμος είπε...

Ειδα στη σελιδα την αφισα της εκδηλωσης.καλιο αργα παρα ποτε!!!!Ειδα και παλι το προβλημα του νερου που πινουμε ολοι τοσα χρονια και ολοι ειμαστε μια χαρα!!δεν ακουσαμε ποτε προβλημα σε ανθρωπους απο το νερακι μας!!οταν δεν εχουμε κατι αλλο να γραψουμε για τον δημαρχο η τους συμβουλους αρχιζουμε παλι το νερο!!!Εχω την εντυπωση πως το νερο μας ειναι πιο καθαρο απο τη λασπη που ριχνουν καποιοι σε αυτη τη σελιδα!!!ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!καληνυχτα σας!!

Ανώνυμος είπε...

as mas pei kapoios me ti eksoda ginontai oi ekdhlwseis;;toy dhmou h apo kapoy allou;paradeigma:h eforia arxaiothtwn h kai h eurwpaikh enwsh kai oxi o dhmos;;mhpws thn organwsh exei o dhmos kai ta xrhmata ta dinoyn alloi;;kalo mhna.

Ανώνυμος είπε...

καλό μήνα!!...........πομάκια!!!!!!
αντιπαρατηρητής!!!...........!!!!!!
όπως λέμε....αντισυνταγματάρχης!!!!

Ανώνυμος είπε...

«Η συναίσθηση της άγνοιας είναι μεγάλο βήμα προς τη γνώση.»

Ο παρατηρητής

Ανώνυμος είπε...

http://www.neomonastiri.net/2010/08/m.html

Ανώνυμος είπε...

Αν έβλεπες τον γείτονα σου να γλεντάει με τα δικά σου χρήματα, του ζήταγες τα χρήματα σου και δεν σου τα επέστρεφε αλλά σου έλεγε « φίλε στο Μιμη Πλεσσα πήγα και τα έφαγα, όχι στα σκυλάδικα

Θα του έλεγες χαλάλι σου ρε φίλε αφού τα έφαγες στο Μιμη!!!!!! στα χαρίζω;

Τέλος πάντων δεν κατάλαβες τίποτα από αυτά που διάβασες .
Ξαναδιάβασε και αν δεν το καταλάβεις μην στεναχωριέσαι….
Όταν θα έρθει η χρεοκοπία της Δημαρχίας θα το καταλάβεις….

Ποτέ κανένας δεν κατάλαβε τι λάθος έκανε πριν χρεοκοπήσει… αλλά το κατάλαβε ,όταν πλέον είχε χρεοκοπήσει…..
Είπαμε: ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ

Πάρε και μία σημερινή ανακοίνωση

Χρεοκοπία της Δημαρχίας

Μαζί με τους δήμους κινδυνεύουν και 250.000 πολίτες
Λουκέτο κινδυνεύει άμεσα να μπει σε πάνω από έναν στους δέκα δήμους της χώρας. Σαράντα από τους 325 δήμους αδυνατούν να πληρώσουν ακόμη και τους μισθούς των υπαλλήλων τους για τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Κεφάλαιο στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας. Σε ανάλογη κατάσταση αναμένεται να βρεθεί το 90% των δήμων μέχρι το τέλος του 2012. Μαζί με τους δήμους όμως κινδυνεύουν και 250.000 πολίτες που απολαμβάνουν τις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων, αλλά και πολλές άλλες δραστηριότητες τους.


Οι εκδηλώσεις και τα πανηγύρια είναι οι πιο καλές στιγμές στην ζωή των Ελλήνων αφού έτσι μπορούν και ξεχνούν τα πάντα!!!!

Ο ΠΑΝΗΓΥΡΤΖΗΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΣΕΙ Ο ΔΗΜΟς ΔΟΜΟΚΟΥ ΑΠΟ ΔΥΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙς ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΟΤΑΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ.Ο ΔΗΜΟς ΒΟΗΘΙΣΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΣΤΟ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ Ο ΧΩΡΟς ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥς ΕΘΕΛΟΝΤΕς.ΣΥΓΧΑΡΙΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥς ΒΟΗΘΙΣΑΝ ΓΙΑ ΑΥΤΕς ΤΙς ΟΜΟΡΦΕς ΕΚΔΗΛΩΣΕΙς ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗς ΑΡΧΑΙΑς ΠΡΟΕΡΝΑς!!ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.ΟΤΑΝ Ο ΔΗΜΟς ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙς ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΣΚΟΠΟ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙς;ΗΤΑΝ ΔΥΟ ΩΡΑΔΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑς ΓΙΑ ΤΟΥς ΔΗΜΟΤΕς ΧΩΡΙς ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥς.ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ .

Ανώνυμος είπε...

η αφισα το 2010 για τον μιμη πλεσσα γραφει χορηγος τερνα. . . . πιστευω να ξερεις τι σημαινει αυτο αν δεν γνωριζεις λεξικο

Ανώνυμος είπε...

μεγαλο το προβλημα σου δημοσιο υπαλληλος εισαι? τι εγινε επεσε ο μισθος και ασε το καλο των δημων και αυτα με τους γειτονες καλες οι εκδηλωσεις ομως μια χαρα τις εβλεπες καλες εποχες φιλε μεγαλος μισθος καθολου δουλεια τις αδειες τα δωρα σου και αλλα αυτα να λες και ο παπαργιες.

Ανώνυμος είπε...

Εκείνο όμως που δεν κατάλαβες είναι ότι Χορηγός της τερνας είσαι εσύ ,ο δήμος και εγώ .Αλλά είσαι μικρός ,όταν μεγαλώσεις Θα μάθεις.
θα μου πεις και άλλοι μεγαλώσανε, πάθανε αλλά δεν μάθανε …..
Είναι το δημόσιο χρήμα φιλε μου, από τα υπερκοστολογημενα εργα (δέκα και εικοσι φορές πάνω από την πραγματική τιμη) τα λεγόμενα ολυμπιακά έργα. Τα οποία θα τα πληρώνεις στο υπόλοιπο της ζωης σου και αν δεν τα ξεχρεώσεις θα τα πληρώσουν τα παιδιά σου.
Είσαι χρεωμένος από αυτούς (τερνα κλπ) με συν 30.000 ευρω και δεν το έχεις πάρει είδηση.
Επειδή όμως σε λυπηθήκανε σου δώσανε 10 ευρώ από αυτά που σε χρεώσανε για να πας στην συναυλία.
Η μήπως νομίζεις ότι τα έβαλε από την τσέπη του ο Γ. Περιστερης(ο βασικός μέτοχος της Τερνα );
ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΣ …. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΕΞΥΠΝΟ……

O ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Οτι δεν μπορούσανε να καταλάβουν οι αρχαίοι Έλληνες το ερευνούσανε
ενώ ότι δεν μπορούν να καταλάβουν οι νεοέλληνες το αποκαλούν
«παπαργιες» και «μαλακιες»
Κοίτα να δεις ρε φίλε μου!! Όταν αλλάζουν οι συνήθειες ,αλλάζει
και η γλώσσα....

Ο παρατηρητης

Ανώνυμος είπε...

Ενα πραγμα δεν μπορω να καταλαβω.γιατι για ολα αυτα που γραφετε ολοι σας για χρεωκοπιες δημων,για την πολιτικη της χωρας μας και διαφορα αλλα ΦΤΑΙΕΙ η δημοτικη αρχη η δικη μας!!ποια η σχεση του δημαρχου μας με ολα αυτα;ποια η σχεση του δημου μας με τα ολυμπιακα εργα που γραφει καποιος αλλος;διαβαζοντας τα σχολια της σελιδας το συμπερασμα ειναι πως και οι παγοι που λιωνουν φταιει ο δημαρχος ο δικος μας!τον τοπο μας προσπαθει να βοηθισει αλλα ενας κουκος δεν φερνει την ανοιξη φιλοι μου.χρειαζετε ομαδικη προσπαθεια.ολα αυτα που γραφονται θα μπορουσαν να γινουν προτασεις για το καλο ολων.πιστευω πως αν καποιος παει σε ενα δημοτικο συμβουλιο και κανει μια σοβαρη προταση για τη λυση καποιου προβληματος ολοι θα τον ακουσουν και μπορουν να το συζητησουν να βρεθει λυση.με την αρνητικη κριτικη λυσεις δεν υπαρχουν.μιληστε με τους αρμοδιους,πειτε τη γνωμη σας για οτι σας απασχολει,προτινετε λυσεις.καντε κατι στην πραξη, οχι μονο θεωρεια φταιει αυτος, φταιει εκεινος, φταιει ο αλλος.ολα αυτα που κατηγορειτε ειναι πραξεις δεν ειναι λογια.εσεις ομως λογια λογια λογια.....

Ανώνυμος είπε...

1) Πρέπει να μάθεις να διαβάζεις
2) Να καταλαβαίνεις τι διαβάζεις
3) Να ακούσεις κάποιες ηχογραφήσεις συνεδριάσεων Δ.Σ( οι άνθρωποι είναι εκτός
τόπου και χρόνου)
4) Να καταλαβαίνεις τι γίνεται γύρω σου
5) Όσοι γραφούν να είσαι σίγουρος ότι ξέρουν τι γράφουν και έχουν όλα τα στοιχεία
για αυτά που γράφουν

Η Διοικούσα αρχή μόνο διοικούσα δεν είναι, δεν γνωρίζουν καν τι θα πει η λέξη « διοίκηση»

Διοίκηση = αστυνόμευση σου λένε ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι

Είναι για γέλια οι άνθρωποι…..

Εγώ λέω ότι διοίκηση=τροχονομευση
η καλυτερα Διοίκηση = ψάχνω για λαμογια για
να φτιάξω ομάδα λαμογιων (ότι γινόταν όλα τα χρόνια στους δήμους –Νομαρχίες- περιφέρειες σε κάθε δημόσια υπηρεσία και γενικά σε ολόκληρο το κράτος) για να παραμείνω στην εξουσία

Δεν έχει άλλο πάτο αυτός ο τόπος –φθασαμε στο τερμα
μας πνίξανε τα λαμογια ….δεν πάει παρακάτω….φθάσαμε σε πλήρη απαξίωση των πάντων

Author Details