Η νέα γενιά έδωσε δύναμη στο Καρναβάλι Σοφάδων

Ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσαν οι φετινές αποκριάτικες εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Σοφάδων. Την ευθύνη της οργάνωσης και εκτέλεσης του προγράμματος είχε για μια ακόμα φορά ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων με την αμέριστη συμπαράσταση του Συλλόγου Γυναικών Σοφάδων.
Για δέκα ημέρες η πόλη των Σοφάδων έσφυζε από ζωή, δραστηριότητες και δοκιμασίες στις οποίες συμμετείχαν οι ομάδες που συγκροτήθηκαν κυρίως από παιδιά του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου. Επί δύο εβδομάδες πληθώρα νέων της περιοχής συναγωνίστηκαν σε διάθεση, δημιουργία, πρωτοτυπία, δεξιότητες, κέφι, χορό. Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων αποτέλεσε η μεγάλη παρέλαση των καρναβαλιστών που έπειτα από διακοπή μερικών χρόνων επανήλθε δυναμικά στους Σοφάδες.
Χιλιάδες κόσμου το απόγευμα της Κυριακής 26/2/2012
θαύμασαν τόσο την ευρηματικότητα των καρναβαλιστών όσο τα άρματά τους που τις προηγούμενες εβδομάδες πυρετωδώς οι τελευταίοι ετοίμαζαν. Ήταν μια μεγάλη γιορτή που όμοιά της είχε χρόνια η πόλη των Σοφάδων να ζήσει. Ήταν η λαμπρή κορύφωση μιας προσπάθειας των νέων της περιοχής που ολοκληρώθηκε με το κάψιμο του καρνάβαλου και το πλιγούρι που μοιράστηκε στους χιλιάδες επισκέπτες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από το Δήμαρχο Σοφάδων Μπάμπη Παπαδόπουλο, παρόντες στην παρέλαση των καρναβαλιστών ήταν η Βουλευτής Μαρία Θεοχάρη, η πολιτευτής της ΝΔ Ασημ. Σκόνδρα, οι πρώην Δήμαρχοι Δαμψαράς Ν και Τσιότσιος Ν., ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Πρόεδροι Κοινοτήτων.
Μετά την παρέλαση ο Δήμαρχος Σοφάδων δήλωσε:
«
Οι Σοφαδίτες έχουν το καρναβάλι στο DNA τους. Παρά τη διακοπή των τελευταίων χρόνων η μεγάλη παρέλαση του καρναβαλιού επανήλθε στους Σοφάδες κι αυτό οφείλεται κυρίως στους νέους της περιοχής που με πάθος και κέφι δημιούργησαν μια λαμπρή γιορτή. Η πολύχρονη παράδοση του Σοφαδίτικου καρναβαλιού δείχνει το δρόμο στις νεότερες γενιές οι οποίες αποδεικνύουν ότι ξέρουν να σέβονται και μπορούν να ξεπεράσουν ακόμα πιο δημιουργικά εκείνους που πριν από 31
χρόνια άνοιξαν αυτόν τον δρόμο στο τόπο μας.
Θέλω να τους ευχαριστήσω λοιπόν και να τους συγχαρώ για την προσπάθεια που κατέβαλαν όλες αυτές τις ημέρες αλλά και για το θέαμα που μας χάρισαν.
Θέλω όμως να ευχαριστήσω και όλους τους συντελεστές που συνέβαλλαν στην οργάνωση του καρναβαλιού, που μόχθησαν και προσπάθησαν προκειμένου να κυλήσουν όλα ομαλά:
1
. Το Μορφωτικό Σύλλογο Σοφάδων που για μια ακόμα χρονιά είχε το γενικό πρόσταγμα
2
. Το Σύλλογο Γυναικών Σοφάδων
3
. Τους κτηνοτρόφους που προσέφεραν την πρώτη ύλη για το πλιγούρι :
· Αθανάσιο Τσούμα
· Βασίλη Παπαστεργίου
· Χρήστο Καραζάχο
· Ευάγγελο Γλυκόπουλο
· Τάκη Θεογιάννη
· Γεώργιο Χρήστου
· Λεωνίδα Λέμα
· Ευριπίδη Πάτρα
· Αθανάσιο & Βασίλη Παππά
· Απόστολο Νταφέτσιο
· Μιχάλη Σδράλια
· Παναγιώτη Κατσή
4
. Τους μάγειρες που για 31
συνεχόμενα χρόνια συνεχίζουν να διατηρούν ζωντανή την παράδοση του αποκριάτικου μπλουγουριού:
· Μυλωνά Θύμιο
· Ρίζο Γιώργο
· Σακκά Θωμά
· Γκαντή Παναγιώτη
· Μαυρουδή Νίκο
· Καραΐσκο Γιάννη
· Λυρίτση Άκη και τέλος
5
. Την ομάδα των εθελοντών που με πάθος υποστήριξαν την προσπάθεια αυτή και με τις πρωτότυπες ιδέες του συνέβαλαν ουσιαστικά στην πετυχημένη αυτή διοργάνωση :
· Βασίλη Κολτσίδα
· Ειρήνη Δήμου
· Βίκυ Τριανταφύλλου
· Φίλιππο Τσιώκο
· Βασίλη Χανή
· Θανάση Παπάρα
· Σταύρο Χαρόβα
· Βάϊο Βουκατονάσιο
· Χρήστο Βουκατονάσιο
· Νίκο Διαμαντή
· Ερυφίλλη Δάλλα
· Θοδωρή Μπαλτά
· Βαλεντίνα Κωσταγιώργου
· Εύη Βαϊοπούλου
· Σέφη Μαγγέρα
· Φώτη Αναστασόπουλο
· Βάϊο Αδαμόπουλο
· Σωτήρη Παπαδημητρόπουλο
· Παναγιώτη Πουλιάρη
· Κωνσταντίνο Θεοδωράκο
· Άκη Τριανταφύλλου &
· Γιώργο Κυριάκη
Χρόνια πολλά και καλή Σαρακοστή σε όλους
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details