προώθηση από γραμματεία ΠΟΣΑΡ- επιστολή Θρακ.Σωμ.προς Υπουργό

Νο 01/11/εχ



ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΉ 01/17,05,2011





Κύριο

Χάρη Καστανίδη

Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και

Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

ΑΘΗΝΑ



Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Με αφορμή το νομοσχέδιο που πρόκειται να φέρετε στη Βουλή προς συζήτηση, σχετικό με την καταπολέμηση ορισμένων μορφών ξενοφοβίας και ρατσισμού, επιτρέψτε μας να σας παρουσιάσουμε και τις θέσεις τόσο του Θρακικού Ελληνισμού, όσο και του Μικρασιατικού, που εκφράζονται μέσα από τις Ομοσπονδίες τους, ( Π.Ο.Θ.Σ. – Π.Ο.Σ.Α.Ρ. – ΠΑ.Ο.Ν.Ε. – Ο.Π.Σ.Ε – Ε.ΠΟ.Φ.Ε.) και που συνυπογράφουν την επιστολή αυτή.

Το γεγονός ότι η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (Π.Ο.Ε.) με επιστολή της σας προτείνει όπως στο άρθρο 4 παράγραφος 2 του υπο συζήτηση νομοσχεδίου,να προστεθούν και οι γενοκτονίες των Ελλήνων του Πόντου και των Αρμενίων, αγνοώντας παντελώς, τους Θράκες και τους Μικρασιάτες, πιστεύουμε ότι είναι ιστορικό λάθος.

Εμείς κύριε Υπουργέ, με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία, και χω ρίς ίχνος ιδιοτέλειας και σκοπιμότητας προτείνουμε :

ΑΝΤΙ της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΕΙ : Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΚΑΘ ΗΜΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ. και ας ακολουθήσουν οι γενοκτονίες των Αρμενίων των Ασσυρίων και λοιπών.

Πιστεύουμε ότι η σωστή παρουσίαση των γεγονότων της θλιβερής εκείνης εποχής μόνο καλό θα προξενήσει στις επερχόμενες γενιές.

Δεν επιδιώκουμε ρεβανσισμούς, αλλά μόνο πνευματική δημιουργία, αυτής που ξέρει να συμφιλιώνει, να εμπνέεται και να οραματίζεται από την αρχέγονη μνήμη και τη λάμψη της λαϊκής παράδοσης και της ιστορικής συνέχειας με τον προβληματισμό της σύγχρονης κοινωνίας.

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Γνωρίζοντας τις ιστορικές σας ευαισθησίες, καθώς και την αντικειμενικότητα που σας διακρίνει, ευελπιστούμε στην ικανοποίηση του πανεθνικού μας αιτήματος μέσα από το νομοσχέδιο σας.

Με εκτίμηση



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ (Π.Ο.Θ.Σ.)





ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΉΣ ΡΩΜΥΛΙΑΣ (Π.0.Σ.Α.Ρ.)







ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ( Ο.Π.Σ.Ε.)









ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

( ΠΑ.Ο.Ν.Ε.)







ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΈΒΡΟΥ

( Ε.ΠΟ.Φ.Ε.)
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details