ζημιές από την βροχή στους Σοφάδες

Ανυπολόγιστο είναι το ύψος των ζημιών που έγιναν στις αγροτικές καλλιέργειες από τη νεροποντή της 27ης Μαΐου που έπληξε σε μεγάλο βαθμό το Δήμο Σοφάδων. Το μέγεθος της ζημιάς θα γίνει πλήρως αντιληπτό τις επόμενες μέρες.






Ο μηχανισμός του Δ. Σοφάδων κινητοποιήθηκε άμεσα με όλα του τα μηχανήματα προκειμένου να δώσει λύσεις όπου αυτό ήταν δυνατό. Ταυτόχρονα η δημοτική αρχή με παρεμβάσεις της την ίδια ημέρα προς τον ΕΛΓΑ κοινοποίησε τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην περιοχή και ζήτησε από τον Προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Θεσσαλίας κ. Λαζαρόπουλο Δημήτρη να επισκεφτεί ο ίδιος την περιοχή.





Η άμεση ανταπόκριση του ΕΛΓΑ και του Προϊσταμένου του είναι άξια συγχαρητηρίων καθώς ο κ. Λαμπρόπουλος την ίδια ημέρα ήρθε στην περιοχή του Δ. Σοφάδων και με τη συνοδεία του Δημάρχου Μπάμπη Παπαδόπουλου, του αρμόδιου αντιδημάρχου Ηλία Τρίγκα και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Λεωνίδα Κατσικάρα επισκέφτηκε τις πληγείσες περιοχές και διαμόρφωσε από τις εικόνες που είδε άποψη για τα φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή.





Ο Δήμαρχος Σοφάδων μετά απ’ αυτό δήλωσε:

«Υπήρξαν περιπτώσεις κυρίως σε Πασχαλίτσα, Κυψέλη, Ματαράγκα, Πύργο Κιερίου, Μασχολούρι και Καρποχώρι όπου τα πλημμυρικά φαινόμενα ήταν έντονα και εμφανή. Υπάρχουν όμως και πολλές περιπτώσεις όπου οι δυσμενείς παρενέργειες της νεροποντής και γενικότερα των παρατεταμένων βροχοπτώσεων της τελευταίας περιόδου θα γίνουν εμφανείς τις επόμενες ημέρες. Η ουσία είναι ότι σε μια χρονιά που δεν ξεκίνησε καλά από άποψη καιρικών συνθηκών, ήρθε η σημερινή νεροποντή για να οδηγήσει σε πρόωρο τέλος την καλλιεργητική χρονιά για πολλούς αγρότες.





Ο Δ. Σοφάδων προσπάθησε με τα μέσα που διαθέτει να δώσει λύσεις σε όποιες περιπτώσεις μπορούσε κι είναι αλήθεια ότι οι χειριστές των μηχανημάτων του Δήμου έδωσαν όσα περισσότερα μπορούσαν και γι αυτό οφείλω να τους ευχαριστήσω.





Οφείλουμε όμως να ευχαριστήσουμε και τον Προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Θεσσαλίας κ. Λαζαρόπουλο για την ευαισθησία του και την άμεση ανταπόκρισή του στην κλήση μας.





Επισκεφτήκαμε μαζί του σήμερα τις πληγείσες περιοχές προκειμένου να αποκτήσουμε εικόνα για το μέγεθος της καταστροφής. Τη Δευτέρα 30/5/2011, όπως συνεννοηθήκαμε με τον κ. Λαζαρόπουλο, θα γίνει αναγγελία στον ΕΛΓΑ για να ανοίξει η διαδικασία υποβολής δηλώσεων από τους πληγέντες παραγωγούς»


http://www.karditsalive.net/index.php?option=com_content&view=article&id=6848:2011-05-28-17-00-41&catid=75:local-epikairotita&Itemid=110
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details