Απόρρητο έγγραφο για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων

Οι δημόσιοι υπάλληλοι , εκτός από τις περικοπές στους μισθούς, αντιμετωπίζουν, πιθανόν, και ένα σοβαρότερο πρόβλημα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της κυριακάτικης Real News, το 20σελιδο κείμενο με εντολές, που παραδόθηκε στην ελληνική κυβέρνηση από τους ελεγκτές πριν από την έλευση του Επιτρόπου Όλι Ρεν στην Αθήνα και τηρείται μέχρι τώρα κατά γράμμα, απαιτεί μεταξύ άλλων, μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι στη χώρα φτάνουν τους 480.000 – υπολογίζονται σχεδόν στο ένα εκατομμύριο μαζί με τους συμβασιούχους.
Η κατάργηση των υπηρεσιακών συμβουλίων, θα σημάνει και την απελευθέρωση απολύσεων στο δημόσιο τομέα και για τους μόνιμους δημόσιους υπαλλήλους. Στόχος είναι η μείωση του προσωπικού, που θα σημάνει σημαντική μείωση των κρατικών δαπανών και των ασφαλιστικών εισφορών.Υπολογίζεται ότι μόνο στους οργανισμούς που βρίσκονται υπό συγχώνευση μέχρι στιγμής εργάζονται 30.000 άτομα, αριθμός που λογικά θα είναι μόνο η αρχή.Μαχαίρι θα μπει και στο καθεστώς των συμβασιούχων καθώς οι Βρυξέλες ζητούν σταδιακή κατάργηση του θεσμού και και ανάθεση εργασιών που καλύπτουν στον ιδιωτικό τομέα.Οι αλλαγές – υπό τον τίτλο “άρση της μονιμότητας στον δημόσιο τομέα” - αναμένεται να ξεκινήσουν να υλοποιούνται από τα μέσα του 10, σύμφωνα με το ρεπορτάζ τη εφημερίδας.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

1 comments:

ΦΙΛΙΠΠΟΣ είπε...

Προς το Blog σας
Ένα νέο blog γεννήθηκε με σκοπό να δώσει βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατότητα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς ,κομματικούς ,εθνικούς, θρησκευτικούς, η άλλους περιορισμούς .
Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες
Ζητάμε και την δική σας στήριξη καθώς το Blog προωθεί τις απόψεις των Blogger και των πολιτών, και όχι δικές μας…..
www.ksipnistere.blogspot.com

www.ksipnistere.gr
Βάλτε και εμάς στη λίστα με τα ιστολόγια σας... ότι θέλετε μπορείτε να το στείλετε στο e-mail μας και από κάτω το link σας και δημοσιεύετε ακέραιο.

Author Details