Σκηνές απείρου κάλλους έλαβαν χώρα στην τουρκική Εθνοσυνέλευση

Σκηνές απείρου κάλλους έλαβαν χώρα στην τουρκική Εθνοσυνέλευση, λόγω ειρωνικού σχολίου που αφορούσε τη σύζυγο του τούρκου πρωθυπουργού από το εθνικιστικό κόμμα. Ακολούθησαν συμπλοκές βουλευτών, ενώ το λόγο έλαβε ο πρωθυπουργός Ερντογάν, ο οποίος υπερασπίστηκε τη σύζυγό του.



Όλα ξεκίνησαν από συνέντευξη του πρωθυπουργού σε τηλεοπτικό κανάλι, όπου ανέφερε περιστατικό κατά το οποίο, απαγορεύτηκε η είσοδος σε στρατιωτικό νοσοκομείο στη γυναίκα του Εμινέ. Η κ. Ερντογάν, πριν τρία χρόνια είχε προσπαθήσει να επισκεφθεί τον ηθοποιό Ουιγκούρ, αλλά δεν μπόρεσε να μπει στο νοσοκομείο λόγω της μαντίλας που φορούσε.



Το εθνικιστικό κόμμα, του το "φύλαγε" και την Τρίτη, το μέλος του Οσμάρ Ντουρμούς έκανε ειρωνικό σχόλιο κατά του Ερντογάν και της συζύγου του. "Πώς είναι δυνατόν το νοσοκομείο να μην αφήνετε τη γυναίκα του πρωθυπουργού που τον βλέπουν σαν "Προφήτη" να μπει στο νοσοκομείο;" δήλωσε.



Τα λόγια του Ντουρμούς προκάλεσαν την οργή των κυβερνητικών βουλευτών και του ίδιου του πρωθυπουργού. Ακολούθησαν συμπλοκές μεταξύ βουλευτών, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματισμοί - ένα μέλος της Εθνοσυνέλευσης μάλιστα χρειάστηκε να εισαχθεί στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, πρόκειται για την χειρότερη "έκρηξη βίας" στην Εθνοσυνέλευση - που δεν είναι ασυνήθιστη σε αυτά - εδώ και χρόνια.



Το λόγο στη συνεδρίαση πήρε ο πρωθυπουργός Ερντογάν για να καταγγείλει τη στάση του εθνικιστικού κόμματος, μιλώντας για ανήθικη επίθεση. "Πρώτα από όλα, οι φίλοι μας δεν γνωρίζουν ότι η "αλυσίδα" των προφητών, τελείωσε με τον Προφήτη Μωάμεθ" δήλωσε. Πρέπει να είστε αρκετά ανόητος για να υπερασπίζεστε αυτούς που δεν άφησαν τη σύζυγό μου να μπει στο νοσοκομείο" ανέφερε ο Ερντογάν μιλώντας για "βάναυση και ανήθικη επίθεση".



Το σχόλιο περί "προφήτη" το οποίο προκάλεσε την ειρωνεία του Ντουρμούς αφορά μία αποστροφή του λόγου κυβερνητικού βουλευτή. Ο Ισμαήλ Χακί Εσέρ δήλωσε το Νοέμβριο ότι "ο Ερντογάν είναι σαν δεύτερος προφήτης για εμάς" - δήλωση που κατακρίθηκε και από το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του πρωθυπουργού.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details