Σε επιφυλακή οι αρχές του Νομού Καρδίτσας


Και ενώ τα τελευταία χρόνια, αλλά και μέχρι πριν λίγο καιρό το «σύνθημα» που ακούγαμε από όλους τους αρμόδιους φορείς σχετικά με το νερό ήταν «προσέχουμε για να έχουμε», το τελευταίο διάστημα που οι βροχοπτώσεις έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο και μάλιστα μεγάλης έντασης και διάρκειας, γι’αυτό που ανησυχούν όλοι είναι οι υπερχειλίσεις των φραγμάτων και το «φούσκωμα» των ποταμών.



Ευεργετικές βροχοπτώσεις



Σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις αλλά και τον αρμόδιο Αντινομάρχη κ. Γιωργο Παπάρα, οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών επηρέασαν θετικά κυρίως τις καλλιέργειες των σιτηρών και των δενδρωδών, ενώ δημιουργήθηκαν καλύτερες συνθήκες στα επιφανειακά και τα υπόγεια νερά του υδροφόρου ορίζοντα του νομού Καρδίτσας. Όσον αφορά στο μέλλον, ο ίδιος σημείωσε πως θα χρειαστούν και άλλες βροχοπτώσεις προκειμένου η φετινή καλλιεργητική χρονιά να εξελιχθεί με τον καλύτερο τρόπο για τους αγρότες της περιοχής, αλλά και για να αποφύγουμε τον κίνδυνο της λειψυδρίας. Στατιστικά να αναφέρουμε ότι από την 1η Νοέμβρη έως και την Κυριακή 9 Νοέμβρη η βροχή έφτασε τα 36,3 χιλιοστά, με αποτέλεσμα η στάθμη της λίμνης Πλαστήρα να αγγίζει τα 785,08 m3, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι τα χιλιοστά της βροχής από τις 8 το βράδυ της Δευτέρας έως τις 8 το πρωί της Τρίτης, έφτασαν τα 24.




Σε επιφυλακή οι αρχές


Σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι αρμόδιες αρχές στο Νομό μας καθώς από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών υπάρχει ο κίνδυνος υπερχείλισης των ποταμών, με ότι αυτό συνεπάγεται, ενώ -σύμφωνα με τον κ. Παπάρα- «εάν οι βροχοπτώσεις συνεχιστούν με αυτή την ένταση και τη συχνότητα, δεν θα αποφύγουμε και την υπερχείλιση του φράγματος της λίμνης Πλαστήρα». Προς το παρόν όμως, η κατάσταση δεν εμπνέει καμία ανησυχία, καθησύχασε ο ίδιος.



Δεν έχουμε διαφύγει τον κίνδυνο της λειψυδρίας
http://www.karditsanews.gr/?p=13084
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details